Тайната да бъдеш масон

Автор: Няма коментари Сподели:

Тази кратка статия е в отговор на публикациите в bgprevedi за това дали Левски, Ботев и други исторически личности са били масони.

Какво всъщност означава, когато за някого се каже, че той е масон?

В България, а и не само, най-често под това се има предвид, че човекът е член на една долна пасмина от мъже, събрали се да въртят политически и бизнес игри и да си правят взаимни услуги. Там са президенти, министри, депутати, съдии, прокурори, лекари, дректори на предприятия, банкери и т.н. Затова, когато някой (например Венци Чикагото) каже „Масонската блудница Руменчо Радев“ се има предвид точно гореописаното значение на масонството.

Това е профанизираната и дълбоко отрицателна форма на масонството. Истината е, че в нашето съвремие мнозина, които назовават себе си „масони“, са точно такива: плешиви старчета с увиснали кореми и мръсни зъби, които се събират да плетат политически интриги и да се подпомагат взаимно в бизнес игрите.

Автентичното предназначение на масонството е изучаването и практикуването на Царското изкуство. Царското изкуство изучава практиката на постигане на безсмъртие. Разликата между профани и истински масони е, че вторите знаят как се постига безсмъртие. Царското изкуство, както и всички свещени текстове и сакрални учения (Египетски мистерии, Тракийски орфизъм, Християнство, Таоизъм и т.н.) са посветени на практиката на постигане на безсмъртие.

Методите, които се практикуват от исихастите, орфиците, масоните и т.н., се отнасят само за мъже. Затова във вътрешните кръгове се приемат само мъже, например в масонските ложи и в манастири, като тези в Атон и Етиопия.

Едва няколко текста са запазени за женския метод за постигане на безсмъртие (女丹). Затова школите за женско безсмъртие са малобройни. И двата метода се отнасят до практиката как капката chrism от центъра на главата да бъде предвижена през микрокосмическата орбита и да се роди безсмъртното тяло.

Това се има предвид, когато се казва „Да се родиш от вода и Дух“. Същият процес е изобразен на масонските рисунки. Повече информация за същността на Царското изкуство можете да прочетете в книгата на Стивън Дарси „Как се постига безсмъртие: най-пазената тайна на илюминати“

От 2:05

Отделно

Постигането на безсмъртие е реална трансформация, която се случва в човека. Истината е, че историците, които коментират дали Левски е бил масон, не са практикуващи адепти и няма как да предположат с какво всъщност се занимават истинските масони, както и с какво са се занимавали тракийските аристократи, орфиците и исихастите.

В този смисъл, когато се дебатира дали Левски или Ботев са били масони, трябва да се изясни дали са били оперативни масони, т.е. практикуващи Царското изкуство на безсмъртието, или просто са били членове на масонски ложи. От думите на Левски „Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме.“ може да се направи обосновано предположение, че той е практикувал Царското изкуство, защото само от праксиса се разбира същността на тези думи.

https://bgprevedi.com/the-secret-to-be-a-freemason-40485-2/

Предишна статия

“Късно е либе за китка” – полковник Николай Марков за това, което ще се случи…

Следваща статия

АНДРЕЙ АЛЕШИН, БАТЮШКА ИЗ КИПРСКОЙ ПРАВОСЛАВНОЙ ЦЕРКВИ

Други интересни