Ген. Димитър Шивиков: Украйна ще загуби територии и няма да влезе в НАТО и ЕС

Автор: Няма коментари Сподели:

Русия ще си вземе всички територии, населени с етнически руснаци, а Украйна ще остане неутрална страна, която няма да стане член нито на НАТО, нито на Европейския съюз. Няма да разполага и с мощна армия, с която да застрашава Русия. Такава прогноза за края на войната в Украйна направи генералът от резерва Димитър Шивиков, който бе гост в “Марица Подкаст”. Според него, по този начин ще се сложи край не еднополюсния световен ред, оглавяван от САЩ, а България отново ще остане от грешната страна на историята.

Въпреки драстичните си разминавания с евроатлантическата линия на сегашното правителство, 60-годишният Шивиков се радва на завидна популярност сред настоящи и бивши военнослужещи. Генералът беше командир на българския контингент в Афганистан, участва в мисия и в Ирак. От 1 ноември 2012 г. до 23 октомври 2015 г. оглавява 61-ва Стрямска механизирана бригада. Автор е на девиза на 68-а бригада „Специални сили“ – „Там, където другите не могат“. След като напусна със скандал армията се пробва и в политиката. Беше кандидат за кмет на Карлово, участва в листата на ВМРО за евроизборите през 2019 година, беше кандидат-депутат на “Справедлива България” и “Неутрална България”.

Генерал Шивиков смята, че настоящото правителство на “сглобката” поражда единствено отвращение на българското общество. „Защото са абсолютни продажници, лекета и слуги на чужди господари“, заявява бившият командир.

Той коментира и темата за съдбата на паметника на Альоша, която предизвика яростни дискусии. Монументът трябва да остане на мястото си, а решение за това трябва да вземат пловдивчани чрез местен референдум, категоричен е генералът.

Предишна статия

Древние Технологии, Которые Учёные Не Могут Объяснить

Следваща статия

Полковник Николай Марков е велик българин!

Други интересни