Исторически парк ще отбележи 3 март с богата фолклорна програма и историческа възстановка

Автор: Няма коментари Сподели:

Входните билети са намалени за малки и големи с -50%!

Националният ни празник е не само повод за радост, той е повод за вдъхновение и възпоменание. Прекрасна възможност да се отдаде почит на всички, които с подвига и саможертвата си направиха днешното ни свободно съществуване възможно. На този ден, пред очите и сърцата на обединените българи, ще почетем момента, в който нашият народ възкръсва от вековното бреме на чуждо владичество, за да завърши своята борба за свобода и независимост.

Приветстваме всички, които ще посрещнат Деня на освобождението на паметника Шипка – символа на българската свобода. Каним тези, които няма да имат възможност да отидат и да се поклонят пред паметника светиня, да отпразнуваме заедно националния празник на Република България тук, в Исторически парк.

На този ден сме планирали вълнуваща програма, в която ще ангажираме и забавляваме посетители от всички възрасти. Очакват ви реконструкторска възстановка на хайдушка клетва, фолклорни танцови и музикални изпълнения, изложбен щанд на експонати от историческо въоръжение от времето на националните борби за освобождение и Руско-турската война от 1877-1878 г., звън на мечове и саби, както и изложба на хищни птици. Подбрани културни прояви ще представят живите традиции и многообразието на нашата нация.

Независимо дали сте любители на историята, или просто желаете да отдадем заедно почит към героите, извоювали нашата свобода, празничната програма на Исторически парк ще осигури уникално и обогатяващо изживяване за всички.

Опознавателните обиколки с професионални екскурзоводи и анимации от опитни инструктори ще ви отведат далеч във времето. Парковата среда на комплекса и невероятните гледки към просторни езера със сигурност ще допълнят атмосферата и ще направят посещението още по-приятно. За цялостното преживяване на празничния ден също ще допринесат вкусната традиционна храна и занаятчийската бира.

За семействата ще предложим интерактивни занимания като стрелба с исторически лък, конна езда, снимка с хищни птици, разходка с лодка или сечене на монета, която да отнесете у дома като спомен от незабравимото празненство.

Присъединете се към нас на 3 март, за да отпразнуваме заедно един незабравим ден на история, култура и общност.

Входните билети са намалени за малки и големи с -50%!

За връзка с нас – тел. 0884618648

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА 3 МАРТ

10:00 ч. Отваряне на комплекса

12:00 ч. Откриване на празничната програма

12:05 ч. Тържествена церемония по издигане на националното знаме на Република България

12:10 ч. Тържествено слово на изпълнителния директор на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов

12:15 ч. Панихида за загиналите за освобождението на България от османско иго

12:25 ч. Начало на историческа възстановка, представена от НД „Традиция“ – гр. Велики Преслав

13:05 ч. Фолклорно музикално изпълнение на състав към Народно читалище „Васил Левски“ – с. Енево, община Нови пазар

13:15 ч. Фолклорно танцово изпълнение на състав към Народно читалище „Васил Левски“ – с. Енево, община Нови пазар

13:25 ч. Изложбен щанд с експонати на историческо въоръжение от времето на националните борби за освобождение и Руско-турската война от 1877-1878 г., представен от дружина „Хайдути“ – гр. Варна, и мотоклуб МС „Кан Аспарух 681“ – гр. Варна.

Свободна програма.

Източник: krasivovetrino.bg

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

 

Предишна статия

За проф. Димитър Чернев – какво толкова е изобретил ли?

Следваща статия

Николай Марков: Голямото предателство на сглобката за приемане на бежанците

Други интересни