6 януари е Бъдни вечер за православните християни по света, които празнуват раждането на Исус според Юлианския календар

Автор: Няма коментари Сподели:

Григорианският календар, който в момента се използва днес, доведе до нов Коледен ден на 25 декември поради добавянето на нови елементи, които промениха календарната година.

Календарите са още един пример за начина, по който сме били контролирани и манипулирани в продължение на хиляди години…

Преди Юлианският календар да бъде въведен от Юлий Цезар през 45 г. пр.н.е., древноримският календар се основава на 355-дневен лунен цикъл с година, започваща около 25 март с пролетното равноденствие.

Но още през 2500 г. пр.н.е. бюрократите измислят начин за броене на дните – за да регулират събирането на данъци. Да, календарите са измислени, за да ни събират данъците!

Лунното време създаде проблеми за големите бюрокрации. Първо, лунният цикъл не е постоянен.
Второ, действителното време на изгрева на новолунието варира в зависимост от географската дължина и ширина на наблюдателя и тъй като империите стават все по-големи и по-големи, покривайки повече географска територия, отчитането на времето по изгрева на новолунието не работи, защото се случва по различно време в различните части на империята.

Тази промяна от календари, базирани на природата, към календари, предназначени да служат на целите на онези, които са на власт, е едно от най-ранните отхвърляния на връзката ни с естествения свят около нас.

Бог ни е снабдил с естествен календар: календарът с 13 луни съдържа 13 цикъла от 28 дни, с един оставащ ден. Маите постановили допълнителния ден да бъде ден за подновяване преди новата година. Наричали го ден извън времето, когато „всички хора почиват и празнуват живота“. Каква прекрасна мисъл…

Трябва да възвърнем тази връзка с Божието творение. Твърде дълго сме били извън синхрон с циклите на природата… и всичко това за какво? За да събират данъци?!

@BGmilitary

Предишна статия

ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ХЪНТЪР БАЙДЪН, УКРАИНСКИТЕ БИОЛАБОРАТОРИИ…

Следваща статия

GIANTS

Други интересни