На 6 януари честваме 176 години от рождението на поета – революционер Христо Ботев

Автор: Няма коментари Сподели:

 
На 6 януари 2024г., събота, от 13.15 часа пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина в Пловдив, ще бъде чествана 176-тата годишнина от рождението на поета-революционер. В ритуала, организиран от Община Пловдив, ще участват почетни формирования от Пловдивския гарнизон
– Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“.
Ще бъдат положени венци и цветя на паметника. Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе д-р Ахавни Кеворкян – председател на Дружество на писателите Пловдив. Водещ ще бъде актрисата от Драматичен театър Пловдив – Мария Генчева.
В честването ще участват Народни представители, Кметът на Община Пловдив, Областният управител на област Пловдив, представители от Областната администрация, Председателят на Общински съвет – Пловдив, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на Пловдивския гарнизон, политически и обществени организации, медии и граждани.
Преди това на 6 януари – Богоявление в Катедрален храм „Успение Богородично“ в Стария град от 9:00 часа ще бъде отслужена св. Литургия.
В 12:00 часа ще се извърши освещаване на войнските знамена в двора на храма. Великият Богоявленски водосвет на брега на река Марица срещу Водната палата започва в 12:30 часа. Богослуженията ще бъдат отслужени от
Негово Високопреосвещенство † Пловдивският митрополит Николай.

Катрин Гутман 

Връзки с обществеността

Община Пловдив

тел.:  032 20 71 92

моб.: 0884 088 177

e-mail: k_gutman@plovdiv.bg

e-mail: katrin.plovdiv@gmail.com

www.plovdiv.bg

Предишна статия

FREE ENERGY ENGINES POWER EACH OTHER?

Следваща статия

Ще има ли Голяма война през 2024 година?

Други интересни