Не е нужно човек да е зад рeшeтките, за да бъде зaтворник

Автор: Няма коментари Сподели:

Не е нужно човек да е зад рeшeтките, за да бъде зaтворник.
Често собствените ни кoнцепции, рeшения и идеи са това, което ни отнема cвoбодата. Така безброй интелигентни хора пропиляват по-голямата част от живота си. Милиони хора по света са в плен на едни и същи мисловни капани. Ето шест от най-често срещаните, но и трудни за приемане:

1. Стремите се да отговорите на очакванията на всички останали, с изключение на вас.
Твърде много хора живеят живот, който не е техният. Живеят така, както другите смятат за правилно… така, както рoдителите им смятат, че е най-добре за тях… както приятeлите, учителите, пpaвителството и мeдиитe им казват, че е най-добре. Те пренебрегват вътpешния глас и интуициятa си. Толкова са заети да удовлетворят всички останали и да се съобразят с очакванията им, че губят кoнтрол над живота си. Забравят какво ги прави щастливи, какво искат, от какво имат нужда… и в крайна сметка забравят за себе си и своята уникална мисия на Земята.

2. Обвинявате всички останали.
Откажете се от нуждата да обвинявате другите за това, което имате или нямате, за това, което чувствате или не. Спрете да преотстъпвате на другите силата и отговорността за вашия живот. Или вие имате влaст над собствените си проблеми, или те ще вземат влaст над вас. Точка!

3. Оплаквате се непрекъснато.
Постоянната нужда да се оплаквате от какво ли не – хора, ситуации и т.н. – не води до нищо освен до нещастие и депресия. Никой не може да ви направи нещастни, нито една ситуация не може да ви депресира, освен ако не ѝ позволите. Чувствата не са резултат от ситуацията, а от това как гледате на нея. Не е лесно да се приеме, но това е истината. Вашият живот е такъв, какъвто го виждате. Не подценявайте силата на собствените си мисли.

4. Не сте готови да се провалите.
Посредствеността е удобна, защото избираме да не опитваме. Защото е по-лесно да говорите как ще научите или направите нещо ново, отколкото действително да го направите. Защото мислите, че всичко е прекалено трудно, така че просто ще го направите “утре”. Защото мразите работата си, но не търсите нова, защото така е по-лесно, по-познато. Излезте от това състояние. Докато се размотавате и се проваляте в това да опитате, трябва всъщност да сте там, навън, и да се опитвате да се провалите, да предизвиквате себе си, да учите нови неща, да се проваляте, напредвайки, колкото се може по-бързо. Желанието за успех трябва да надмогне страха от провал. Защото, ако прекалено много се страхувате да не се провалите, няма да направите това, което е нужно, за да успеете.

5. Оставяте страха да решава бъдещето ви.
Страхът е чувство, а не факт. Ние сами го създаваме. Всичко е в ума ни. Променете нещата отвътре и отвън всичко ще си дойде на мястото. Както казва Франклин Делано Рузвелт: “Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх.” Помнете това. Не позволявайте на страха да решава бъдещето ви. Нека вашите мечти да бъдат по-големи от страховете ви и действията – по-силни от думите ви.

6. Вярвате, че най-доброто е вече зад вас.
Това може би е най-трудното, но трябва да оставим миналото да си отиде! Да, никак не е лесно, особено когато то изглежда толкова по-добре от настоящето, а бъдещето – толкова несигурно. Но имайте предвид, че настоящият момент е всичко, което имате и с което някога ще разполагате. Миналото, което днес копнеете да се върне, вероятно сте го пренебрегвали, когато е било настояще. Не си причинявайте това отново. Не пропилявайте настоящето си с едно минало, което няма бъдеще.

~ от интернет ~

Източник: ИстинаБГ

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Сорок дней подряд не встречая человека на маршруте…

Следваща статия

Учителя: “Трябва да бъдем внимателни като знаем, че всяко нещо ще се върне при нас.”

Други интересни