Милиардери-глобалисти се обединяват, за да контролират ИИ за „обществения интерес“

Автор: Няма коментари Сподели:

Организации обещават 200 милиона долара за цензуриране на „дезинформацията“ и за „защита на изборите“

Юди Шърман, Американски новини от фронтовата линия

Милиардерите глобалисти, включително Джордж Сорос и Пиер Омидяр, обединяват усилията си с администрацията на Байдън, за да гарантират, че развитието на ИИ служи на „обществения интерес“.

„Фондациите „Отворено общество“, заедно с девет други водещи филантропии, стартираха нова инициатива, за да гарантират, че изкуственият интелект (AI) насърчава обществения интерес чрез насърчаване на отговорна употреба и иновации, като същевременно смекчава вредите“, гласи прессъобщение на Фондациите „Отворено общество“ на Джордж Сорос миналия месец.

Фондация „Отворено общество“ се присъединява заедно с мрежата Омидяр, фондация „Форд“, фондация „Дейвид и Люсил Пакард“, фондация „Демокрация“, фондация „Хайзинг-Саймънс“, фондация „Джон Д. и Катрин Т. Макартър“, фондация „Капор“, фондация „Мозила“ и Глобалният фонд на Уолъс.

Под надзора на Камала Харис, фондациите обединяват 200 милиона долара, за да гарантират, че ИИ-технологията служи на глобалистките идеали, като „защита на демокрацията“ чрез „защита на изборите“ и цензуриране на „дезинформацията“.

„Благотворителните организации, действащи в този стълб, подкрепят инициативи за защита на демокрацията в САЩ от потенциално дестабилизиращите ефекти на ИИ“, се казва в прессъобщението на организациите. „Тези усилия включват защита на свободни и честни избори, като същевременно се борим с дезинформацията и подкопаването на общественото доверие. Филантропите също така финансират проекти за разработване на приобщаващи, уважаващи правата рамки за управление на ИИ и за предпазване от вредни въздействия върху исторически маргинализирани общности.”

Мрежата Омидяр обяви тази седмица дарение от 30 милиона долара – първият принос на инициативата.

Друга декларирана цел на организациите е да оформят правителствени разпоредби и политика за развитието на ИИ като част от по-голямата цел „да се подобри качеството на живота на хората по света“:

Проектите включват усилия за изграждане на разбиране и използване от политиците на ИИ и съответните технологии за формиране на ефективна и справедлива политика и за предефиниране на образованието, изследванията и технологиите в компютърните науки, за да се съсредоточат нуждите, проблемите и стремежите на всички.

Организациите също така обещават да държат компаниите с ИИ отговорни за „расови, социални и икономически пристрастия“ в техните продукти и да гарантират, че всичко по-горе е част от глобалистката рамка, възприета от международни органи.

Филантропите, обединени в тази инициатива, работят с глобални партньори за напредък в разработването и прилагането на отговорно международно управление и норми за ИИ. Финансираните проекти включват разработване на политически рамки, изследвания, които осветляват въздействието на дискриминацията и пристрастието, и усилия за застъпничество, за да се гарантира, че гражданското общество има място на масата, докато се разработват международните правила.


БГпреведи: Още един добър урок по демагогия.

https://bgprevedi.com/globalist-billionaires-unite-to-control-ai-for-public-interest-37893-2/

Предишна статия

Отец Абсолют: Миграционна «Политика»

Следваща статия

Светла Матева: Физика на зараждането

Други интересни