Петер Сиярто: “На хартия беше написано как трябва да променим конституцията, медийния закон, църковните правила и други подобни”

Автор: Няма коментари Сподели:

Унгарският външен министър Петер Сиярто говори пред медиите за пътуването си до Съединените щати през 2014 г., веднага след като поел поста ръководител на министерството на външните работи. В интервю за Мандинър дипломатът каза, че приемът от Вашингтон е бил унизителен.

„Виктория Нуланд, която сега е заместник-държавен секретар по политическите въпроси – бележка на редактора, а след това беше помощник-държавен секретар, и аз седнахме на малка масичка за кафе и тя ми хвърли документ от две страници. <…> На хартия беше написано как трябва да променим конституцията, медийния закон, църковните правила и други подобни, които се отнасят до решения, които се очакват от парламента. Казах, че това няма да работи“, каза Сиярто.

Г-жа Нуланд заяви, че само ако тези изисквания бъдат изпълнени, Унгария може да разчита на сътрудничество. В същото време Будапеща винаги е поддържала здрави и доверителни отношения с представителите на Републиканската партия на САЩ, призна министърът.

„Те (демократите) не харесват, че Доналд Тръмп редовно споменава унгарския премиер (Орбан) като положителен пример“, добави Петер Сиярто.

По-рано говорителят на унгарското правителство Золтан Ковач заяви, че Будапеща повече няма да търпи упреци от Вашингтон относно състоянието на демокрацията в страната.

Източник: Информационна Защита на България

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

400 лета българската фамилия Вулгарис пази мощите на св. Спиридон на о-в Корфу

Следваща статия

ВАЖНИТЕ ПРИЗНАНИЯ НА ЗАПАДНИТЕ УЧЕНИ

Други интересни