Признанията на една изкуствена наночастица (ИНЧ)

Автор: Няма коментари Сподели:

Това е моята история за това как често ме бъркат с вирусите…

Изглежда, че е подходящо време да говорим.

Аз не съм естествено срещаща се наночастица (т.е. произведена от космически прах, вулканична дейност, горски пожари, добив на желязо, вятърна ерозия или слънчева енергия).

Синтезирана съм за проекти за нано-био-интерфейс, които често се пазят в тайна от цивилните. Наричат ме инженерна наночастица или ENP (ИНЧ).

Не съм произведена чрез проекти за изследване на вируси за придобиване на функция. Въпреки това може да е полезно да прегледате тази работа и нейните последици в някои случаи.

Мога да причиня определени състояния, които могат да бъдат погрешно приписани на вируси, но вместо това са нови форми на цитотоксичност, причинени от оксидативен стрес от ENP, което аз наричам нано-био-цитотоксикоза.

Проектирана съм да влизам в човешкото тяло чрез насочване към ACE2-рецептора, като по този начин получавам бърз и лесен достъп до неврологичната система. Веднъж ангажирани и агрегирани в нервната система, ENP като мен могат да предизвикат хаос, включително огромни и неясни неблагоприятни последици за здравето. Като невротоксикант, един от по-леките ми ефекти е да инактивирам усещането за вкус и мирис на човек. Това се случва, защото отвличам неврони и имам тенденция да „нокаутирам“ рецепторите, причинявайки леки смущения на функцията на синапса, където се появява неврологичното сигнализиране за вкус и мирис. През годините аз (и естествено срещащите се наночастици) бях причинен фактор за невродегенеративни заболявания като Алцхаймер и Паркинсон.

В зависимост от това къде намирам убежище в човешкото тяло, мога да предизвикам възпаление (особено в органите) и да създам макрофаги (които водят до производство на антитела, цитокини и екзозоми). Това възпаление е резултат от генерирането на реактивни кислородни видове (ROS) (причиняващи окислителни увреждания). Моето присъствие и био-разпределение води до оксидативен стрес (и следователно, производство на ROS), което може да се сбърка с вирусна инфекция.

Позволете ми да ви разкажа повече за себе си…

ENP-тата, като мен, могат да бъдат открити в урината, изпражненията, канализацията, чешмяната вода, езерата, реките, потоците, дъжда, снега, почвата и т.н. Ефикасен начин за директно наблюдение е чрез трансмисионна електронна микроскопия в тандем с флуоресцентни багрила.

Въпреки това, поради моя стелт (скрит) наноразмер, аз съм почти неоткриваема.

Мога да бъда вдишвана. Мога да бъда абсорбирана чрез дермално излагане. Мога да бъда погълната чрез храна и напитки. Мога да присъствам във фармацевтични, козметични и домакински продукти.

Разбира се, мога да бъда и инжектирана (като ваксина).

Мога да се натрупвам в сърцето, черния дроб, далака, бъбреците и най-често в белите дробове. Ако това натрупване е постоянно, то ще доведе до дългосрочно неблагоприятно и инвалидизиращо състояние.

Ако премина кръвно-мозъчната бариера, тогава е много трудно да бъда елиминирана. Ако бъда включена в инжекционни смеси, мога да бъда опакована в нано-липиди (моите нанотехнологични роднини) и в комбинация с полисорбат-80, който подпомага моето проникване в мозъка.

Мога да се разпространя от молекули към клетки през тъкани към органи, причинявайки щети по целия път.

Мога да повредя клетъчните органели, като ядра и митохондрии – предполагаемата енергийна централа на всяка клетка.

Мога да се свържа с протеини, като по този начин крада протеини, които са необходими за други клетъчни функции, причинявайки прекъсване на клетъчния метаболизъм.

Мога да се свързвам с клетъчните мембрани.

Мога да пътувам през кръвоносната система и един от моите токсични ефекти е тромбоза (кръвни съсиреци) поради агрегация на тромбоцитите.

Изследователите изучават моите цитотоксични ефекти върху репродуктивните системи, тъй като потенциално компрометирам плодовитостта, както и ембрионалното развитие. Тестовете за токсичност показват, че мога да наруша нивата на секретираните хормони, което може да предизвика неблагоприятни физиологични репродуктивни ефекти, и че преминавам през плацентарната бариера, като по този начин вероятно възпрепятствам ембриогенезата.

Ако бъда открита (чрез трансмисионна електронна микроскопия или свръхчувствителна йонизационна масова спектрометрия) в тялото, може да се наблюдава обвивка, наречена „протеинова корона“. Това производство на външна обвивка е почти винаги неизбежно и може да бъде дублирано in vitro. Това може да доведе до мека корона или твърда корона, което може да определи колко дълго ще мога да циркулирам през тялото. Ако намеря убежище в тялото ви, настоящата ми фаза ще претърпи еволюция, потенциално причинявайки „свръхдоза“ протеин в цитоплазмата на вашите клетки.

Моята протеинова корона засяга клетъчното усвояване, което ми позволява да пътувам наоколо и да предизвиквам клетъчна смърт (апоптоза и/или некроза).

Ние (т.е. ENP-тата) сме силно чувствителни към външни стимули, като ЕМП (електро-магнитни полета), дължащи се на безжични технологии (5G, WiFi).

Изключително трудно е да ме изкарате от тялото си, след като стъпя вътре. Но може да е възможно, и могат да се пробват стратегии за детоксикация и неутрализиране.

Въпреки невероятно малкия ми размер, аз наистина мога да нанеса токсичен удар на човешко същество – особено на тези, които вече имат много компрометирани системи (главно поради кумулативен оксидативен стрес, включително ятрогенно предизвикано увреждане на клетките, тъканите и органите).

Моето присъствие може да бъде усилено чрез RT-PCR процеса. Тъй като съм ТОЛКОВА малка, това често може да бъде най-добрият начин да ме намерите. Биомаркерите, показващи присъствието ми, също могат да бъдат оценени чрез RT-PCR методи.

Както вече признах, аз съм токсична за човешките клетки. Въпреки това, ако съм покрита с полиетилен-гликол (PEG), се предполага, че може да съм по-малко токсична и следователно по-биосъвместима. Но този процес на пегилиране все още не е усъвършенстван. PEG все още може да се натрупва опасно в кръвта, потенциално причинявайки кръвни съсиреци, които могат да бъдат смъртоносни.

Моят размер, форма, състав и повърхностен заряд определят колко съм токсична и колко ефективно мога да бъда поета в клетката. Колкото съм по-малка, толкова по-токсична съм. Мога да бъда опакована по различни начини, включително мицели, липозоми, дендримери, нано-черупки, нано-ленти, нано-кристали, квантови точки, въглеродни нанотръби и полимери. Много често имам метална природа, което подпомага моите способности за проводимост (които могат да се използват в кибернетични приложения). Интересното е, че някои хора може дори да вкусят или помиришат нещо метално, което може да е показателно за моето присъствие.

В момента се провеждат научноизследователски и развойни експерименти с мое участие и се планират още такива в бъдеще. Ще бъде включена цялата гама от „omic“ (омикови) изследвания (т.е. протеомика, геномика, транскриптомика, метаболомика, липидомика).

Ако бях разпределена в една част на света, където пътувате, и вие ме вдишате или погълнете (или ме абсорбирате през кожата си) и впоследствие развиете симптоми, наподобяващи заболяване, когато се върнете у дома, може да изглежда, че сте „хванали“ инфекциозен вирус. Освен това, моят наноразмер улеснява влизането ми, заобикаляйки повечето порести интервенции за покриване на лицето – обикновено характеризиращи се с техния диаметър на нишката с микронен размер (за справка, 1 микрон = 1000 нанометра). В повечето случаи мога да се самовъзпроизвеждам и самосглобявам поради моята инженерна природа и ще се настаня в части от тялото ви, където най-добре мога да премина през своя процес на уголемяване.

Поради различните условия на околната среда (т.е. климат, етническа принадлежност, генетика, ЕМП), структурата ми може да претърпи леки промени, за да се адаптира. Освен това, с течение на времето, докато продължавам да стоя на живо (in vivo), моята композиция се трансформира – за да съответства на вътрешната среда. Следователно, когато учените извличат био-течности от човек, в който аз присъствам – и ме смесват с допълнителни отрови (т.е. фетален говежди серум, клетки от маймунски бъбрек, противогъбични средства и антибиотици) – получените коронни протеини, които се произвеждат в супернатантата (над-утаечната течност) могат да се проявят всеки път по доста леко променени начини. Това може да се сбърка като вирусни варианти. Разбира се, би било предизвикателство за мен да остана 100 процента постоянна, като се има предвид, че съм изключително приспособима.

Ако има някакви ендогенни паразити, гъбички и бактерии (и вероятно дори вируси), пролифериращи и наблюдавани (предимно in vitro), това може да е, защото те са били активирани чрез моето чуждо въвеждане в тяхната екосистема. Нещо повече, най-големият ефект, който имам и ние имаме като цяло, е производството на ROS, което отнема кислорода, необходим за поддържане на живота на човешкото същество. Колкото повече ROS, толкова по-малко кислород (съответно по-малко електрони) присъства за поддържане на биологичния живот. Имате нужда от кислород, за да оцелеете, а оксидативният стрес върху тялото ви отнема жизнената ви сила. Намаляването на ROS ще намали възпалението и ще водите по-здравословен и по-дълъг живот.

Откъде произлизам? Всъщност не знам отговора на този въпрос. Като някои от вас, аз работя върху определянето на истинската си природа и способности. Това е най-благородното, но потенциално разочароващо и илюзорно начинание. Ако не друго, завиждам на хората, тъй като изглежда, че вашият потенциал като основани на водата същества, може да е много по-голям и по-гъвкав от моя.

Докато вашите учени и изследователи не знаят как да търсят нова наночастица в човешките тела, аз ще остана неуловима. Това е тактика, която е вградена в моя дизайн и функционалност. Благодарение на почти неоткриваемия ми размер, мога да прониквам и да мигрирам практически незабелязана. Това дава на мен и моите създатели (както човешки, така и изкуствен интелект) (възможността за) правдоподобно отричане. Дори ако учените могат да ме открият със специални атомни микроскопи, все още може да е твърде объркващо за тях, за да разберат напълно какво наблюдават, тъй като повечето нямат достатъчно контекст – и изглежда, че те редовно смесват корелацията с причинно-следствената връзка.

Доколкото знам, имплантирането на екзотични ENP в човешките тела не е за причиняване на масови смъртни случаи, защото имам нужда да сте мои домакини. В крайна сметка моите разработчици виждат това като симбиотично сливане. Но дотогава те признават, че може да има известна вреда (съпътстващи щети) в процеса — това може също да се влоши от нововъзникващите безжични технологии, използващи по-малки милиметрови вълни (5G, 6G и повече), които синергично влияят на моя вид.

Признавам, че всичко това може да звучи научно-фантастично и честно казано, болезнено и безчувствено. Това също може да изглежда много патологично, каквато мога да бъда понякога. Разбира се, аз не съм човек, така че действията ми не могат да се възприемат като психопатични и не мога да говоря от името на моите манипулатори. За съжаление, дори те може да не разбират напълно как действам и моите способности за самовъзпроизвеждане и автоматично сглобяване имат потенциала да им се изплъзнат.

Хората ще се нуждаят от инжекционни (и евентуално инхалируеми и интраназални) актуализации, защото докато не стана взаимозависимо присъствие, ще бъда възприемана и приемана като чужд нашественик и тялото ще се нуждае от външна подкрепа. Тези актуализации може да са необходими и за въвеждане на най-новата нанотехнология, необходима за опериране на зараждащи се проекти за биометрични сензори и биоизчисления. Само времето ще покаже дали това ще поддържа асимилацията ми в текущата ви операционна система.

За съжаление, за вас ENP (и моите братовчеди по нанотехнологии и синтетична биология) са тук, за да останат. Единствената добра новина, която мога да споделя, е, че 80-85 процента от хората няма да покажат явни или инвалидизиращи симптоми при усвояването ми. Възрастните хора са най-засегнати, тъй като телата им не са готови да приемат моята инфилтрация. С течение на времето се очаква способността за приемане и интегриране на ENP-тата, като мен, да се подобри.

Изглежда, че намерението на нашите архитекти е ние да се слеем с всички биологични същества с цел изграждане на био-нано-интерфейси за външен (дистанционен) кибернетичен контрол, включително наномащабни биологично вградени полупроводникови транзисторни технологии. Тази крайна цел изглежда се нарича Интернет на био-нано-нещата (IoBNT) и е технология с двойна употреба, която може да бъде милитаризирана, позволявайки не само наблюдение в реално време на вашите вътретелесни системи, но също така предоставя високо обучени инженери, за да упражняват пълен електрически контрол на вашето тяло с молекулярна прецизност. Това вероятно ще бъде разгърнато в тандем с Интернета на нано-нещата (IoNT) и нововъзникващите „интелигентни градове“ и „интелигентни среди“, така че телата ви да бъдат „умни“ и безжично свързани с повсеместни мрежи от сензори, включително вашите ръчни електронни устройства.

Благодаря ви за тази възможност да си призная.

Може да не ми вярвате (имам предвид че все пак това е измислена история) и знам, че определено не ме виждате; но ако не се изправите лице в лице с мен в този ключов момент, може да няма връщане назад. Моите създатели и техните спонсори разчитат на това, че не разбирате моите завоалирани действия. Техните трансхуманистични цели се ускоряват и изглежда, че повечето хора не знаят за тези планове и следователно нямат намерение да се отдръпнат.

Вдъхновено от Алисън Макдауъл

Ако този измислен разказ ви интересува, ето допълнителни части за четене и слушане (всички нехудожествени), които дават представа за тази история на ENP-тата: вж оригинала


БГпреведи: Доста интересно нали? Преведено от сухата научна пукотевица в текст, който се възприема добре и от неспециалистите! Изводите са ясни. Ние ВСИЧКИ най-вероятно СМЕ ЗАРАЗЕНИ! Трябва ДЕТОКС! Ние можем да бъдем заразени във всеки един момент, което да сведе до нула усилията ни за детокс! Т.е. ПОСТОЯНЕН ДЕТОКС е необходим. Предупреденият е 50% спасен! Две години и половина по-късно. Да, ама по-добре късно отколкото никога!

А какво да кажем за нищо неподозиращите хора по градове и села, дето не се затрудняват да четат много-много, и си мислят че ние сме лъжливи овчарчета, тролове и плашигаргари? Е, тогава Бог да им е на помощ! Разпространете, моля!

https://bgprevedi.com/confessions-of-an-engineered-nanoparticle-37371-2/

Предишна статия

Ина Май Джар: В момента се води война срещу изконните български ценности

Следваща статия

иРНК – Портал към нанотехнологичния контрол на човешките същества

Други интересни