9 прости правила за здравето на гръбначния стълб

Автор: Няма коментари Сподели:

Лекарите разкриха тайната!

Славянски свят Осъзнаване

Това не ви е Крамола (заговор, метеж) и дори не е Вадим Зеланд. Това е каналът Осъзнаване, Буквица сила (Силата на началната буква)!

 

Авто-превод

Отделно

Гръбначният стълб е основната причина за всички болести

Когато един млад лекар, бъдещият академик Мирзакарим Норбеков научил, че далеч в планината има храм, където се лекуват всякакви болести, той решил да го види със собствените си очи. В края на краищата един от пациентите с болестта на Паркинсон, която се смята за нелечима, се върна оттам абсолютно здрав. И това въпреки факта, че е имал прогресираща фаза на болестта на Паркинсон, която се смята за нелечима.

Норбеков отиде в планината със снимачния екип. Нямаше лечение като такова – трябваше да се спазва само едно правило – да не се допуска униние. Монасите наблюдаваха това отблизо. След седмица просто не останаха недоволни – които биха искали да носят повече от 20 литра вода по планински серпентини по стръмна скала – 4 км там и 4 км обратно. И точно така трябваше да се плати за мрачния вид.

След няколко дни никой не беше изпратен за вода. Отворили страничната порта и се оказало, че наблизо има извор. А с усмивките и изправените си гърбове монасите бистриха умовете на гостите.

Тогава започнах да обръщам внимание на това, което хората казват:

„Почувствах се по-добре. Почувствах се по-добре“, спомня си Мирзакарим Санакулович. Свързах го с времето, природата… планините все пак! Едва по-късно стигнах до извода, че основната тайна е свързана с изражението на лицето и позата.”

Но лекарите знаят за това отдавна… Защо мълчат за това? В това видео ще разгледаме това подробно, ще говорим за невидимите врагове на позата и как да я коригираме. Изправете гърба си и се опитайте да изгледате видеото до края в тази позиция.

„Без поза, конят е крава.“ Този цитат е даден в речника на Дал; добрата поза се определя от комбинация от хармония, величие, красота и дори има поговорка:

Думата „поза“ на руски идва от корена „-сан“. Самоуверените хора, заемащи висока позиция (сан), се наричаха достойни. Оттук и думата сановник.

Осанката и величието са едни от ключовите цели на физическото възпитание от древни времена, според официалната история. Гърците са използвали термина areté. Арете обозначава състоянието, в което човек е в най-високата точка на своето интелектуално и физическо развитие. Освен това само хармонията на душата, тялото и ума позволява човек да постигне това състояние.

А известният Чарлз Дарвин, който между другото никога не е казвал, че човекът е произлязъл от маймуната, в книгата си „Емоциите на хората и животните“ въвежда понятието „рефлекс на позата“:

„Някои движения и пози могат да предизвикат съответни емоции… Заемете тъжна поза и след известно време ще бъдете тъжни… Емоциите предизвикват движение, но движенията също предизвикват емоции.”

Ето защо монасите в планинския храм караха гостите си да се усмихват през цялото време!

Но ето какво казва науката: здравият гръбначен стълб и правилната стойка са ключът към доброто здраве.

Факт е, че позата показва нивата на допамин и серотонин в тялото; когато те паднат, позата става лоша. Правилната стойка прави движенията плавни и красиви, а походката ви лесна и стабилна. Освен това човекът с прегърбен гръб и наведена глава подсъзнателно се възприема като питащ, виновен, тъжен, обременен с проблеми, не особено здрав и т.н.

https://bgprevedi.com/9-simple-rules-for-backbone-health-36948-2/

Предишна статия

Гравидан – истината за съветския еликсир на живота!

Следваща статия

На 19 януари 1878г. в крепостта Сен Жан д’Акр или Акия в Палестина, окован в тежки вериги умира Иван Танков Козарев – Боримечката

Други интересни