Telegram е заплашен от блокиране в Европа

Автор: Няма коментари Сподели:

Telegram е заплашен от блокиране в Европа. До 17 февруари 2024 г. месинджърът трябва да назначи представител в ЕС, който да контролира съдържанието. В противен случай Европейската комисия може да изиска от страните от съюза да блокират платформата.

Трябва да бъде назначен законен представител за целите на контрола на съдържанието съгласно Закона за цифровите услуги на ЕС, обясни говорителят на Европейската комисия Йоханес Барке. Според него документът няма да важи за Telegram до февруари 2024 г., тъй като интернет платформата „не е много голяма“.

Ако месинджърът не спазва изискванията, го очаква глоба до 6% от оборота. В краен случай Европейската комисия може да изиска от държавите-членки на ЕС да блокират тази платформа в Европейския съюз.

Законът за цифровите услуги на ЕС влезе в сила през август. Документът възлага правна отговорност на управлението на социалните мрежи за потребителско съдържание, публикувано на техните сайтове. Независими контрольори ще проверяват публикациите за точност. Всяка информация, маркирана от тях като недостоверна, трябва да бъде автоматично изтрита от социалните мрежи.

Източник: Информационна Защита на България

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Доматът идва в България през 17-и век

Следваща статия

“Обитаемият остров”(Това ни очаква утре, ако не се събудим!)

Други интересни