ОТРОВАТА ГЛИФОЗАТ | с д-р инж. Светла Николова

Автор: Няма коментари Сподели:

Вегетарианци, вегани и любители на зеленчуците и плодовете, знаете ли какво съдържа храната ви? Колкото и да се стараем, оказва се, че е почти невъзможно да ядем здравословно. Защото всичко е пропито с пестициди – земята, храната, водата от изворите, кърмата и урината ни дори. Във всичките изброени има доказано съдържание на глифозат, а той кара телата ни да се разпадат бавно, болезнено и безизходно.

Това е темата на новия ни брой, както и на тазседмичното ни предаване, в което ще ни гостува д-р Светла Николова, към която ще отправим въпросите:
– Какво е глифозат и колко разпространен е при обработката на земята за производство на растителни култури?
– Как се е увеличило използването му през последните години?
– Как повлиява здравето ни?
– Управлява ли се разумно употребата на пестициди и има ли за какво да се тревожим?
– Как влияе глифозатът на почвата?
– Изобщо достъпни ли са за нас продукти без пестициди или това е заблуда? Как можем да се снабдим с тях?
– Какви важни решения предстоят на властите във връзка с употребата на глифозат и има ли опасност от вземане на решения с пагубни последствия?

Д-р Светла Николова започва да се занимава с „био“ през 1999 г. много преди да стане модерно. Доктор по природни полимери, с близо 30 години научна дейност в БАН, преподавател на студенти в СУ “Кл. Охридски”, Аграрния университет – Пловдив. Вегетарианка, биоградинар, майка и баба; автор на многобройни статии в научни и популярни издания, автор на 5 патента и популярни книжки;основател на „Агролинк” и „Армина”; вдъхновител на биоидеи и биопродукти. Работи за осъзнатия избор на потребителя.

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Държавният проектозакон за борба с наблюдението на CBDC преминава Комитета за финансови услуги

Следваща статия

Лондончани премахват шпионските камери…

Други интересни