Кметски натиск над местен бизнес в Габрово – и в. “Галерия” обръща внимание! Властови натиск или не?

Автор: Няма коментари Сподели:

Пореден кметски скандал се вихри в крепостта на едно от лицата на ГЕРБ Томислав Дончев – Габрово, пише печатното издание на в. “Галерия”. Източници от общинската администрация разказват за среща между ръководството на общината и част от собствениците на производствените сгради на улица “Орловска” 154.

Кметицата Таня Христова и нейният брат са сред притежателите на сгради на посочения адрес. На срещата от останалите собственици присъства само едно от лицата на фирма “Чинков Пропъртис” АД.

Фирмата държи над 98% от поземления имот, на който са разположени сградите. Властови натиск или не? Според източници “Галерия”, целта на срещата е била да се замете скандалът от 15-ти август, 2023 година, когато братът на кметицата Димитър Баджаров изрязва част от оградата на имота на улица “Орловска”.

Според “Чинков Пропъртис”, това е самоуправство – подадена е и жалба до прокуратурата заради това. На всичкото отгоре охранителни камери показват двама полицаи, които идват на място още преди махането на оградата и не правят нищо, за да спрат Баджаров, като се създава впечатлението, че всъщност го пазят:

Братът на кметицата на Габрово маха чужда ограда, пазен от полицаи (ВИДЕО и СНИМКИ)

Представителите на общината упрекват “Чинков Пропъртис”, че са поставили незаконно оградата. Фактите обаче доказват, че имотът е закупен изрядно по кадастралните точки и нееднократно полицията е изисквала той да бъде заграден, посочва в публикацията си “Галерия”, която продължава така:

“Тогава се преминава към настоятелни молби сам да си махне оградата, защото това било в “обществен интерес”. Собственикът обаче е в конституционното си право – частната му собственост е неприкосновена и отказва сам да махне оградата. Тогава се преминава към заплахи, че ще бъдат изпратени полиция и представители на други институции, ще се предприемат действия, за да се реши този “проблем”.

“Галерия” твърди и друго: “В друг парцел в имота на същия бизнесмен по времето на сегашното управление незаконно е построена цяла улица, вписана в регистъра на общината под името “Съревнование”. Мотивите отново са свързани с “обществения интерес”. Местните хора обаче отлично знаят, че става дума за интереса на конкретен човек, близък до управляващите”.

Съдът ще трябва да решава Заради съмнения, че Димитър Баджаров, сестра му, кметицата Таня Христова и тяхната майка Теменужка Баджарова незаконно са присвоили десетки декари площ, намиращи се на същия адрес – “Орловска 154”, се води дело срещу община Габрово и срещу Димитър Баджаров като пълномощник на останалите.

Има и опасение за документална измама с цел присвояване на застроен терен, отново на същия адрес: Присвояваш вратата и хубавият имот е твой: Така ли прави кметицата на Габрово?

Подаден е и сигнал срещу Димитър Баджаров заради оградата. За срещата от 15-ти август е подаден сигнал до Районна прокуратура и полицията.

На 16 август камион на общинската фирма БКС събаря оградата на улица „Съревнование“, за което има свидетели от близката кооперация, а за това деяние също е внесен сигнал до Районна прокуратура и полицията в Габрово, обобщава “Галерия”.

Вестникът твърди и, че областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов е наемател в посочения имот.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/gabrovo/kmetski-natisk-nad-mesten-biznes-v-gabrovo-i-v-galerija-obryshta-vnimanie-news_2045836.html © Actualno.com

Предишна статия

BLACK HELICOPTERS SPRAYING GMO MOSQUITOS EVERYWHERE…

Следваща статия

Впечатляващи кадри с 4К разрешителна способност от опустошенията в Лахайна – почти всяка улица – 10 август 2023

Други интересни