КЛЕВЕТНИЦИТЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

В Библията има десет божи заповеди, които Бог дава на хората, за да живеят по-добре и на този и на онзи свят. Не е задължително да вярваш в Бог, за да видиш дълбокия им смисъл. Една от тях гласи да не лъжесвидетелстваш срещу ближния си. Лъжата е зараза и унищожава живота и на този, срещу когото се лъжесвидетелства, и на този, който лъже. Ето как се оказваме в едно лъжливо общество, в което никой никому не вярва…

Последните години набира сила една вълна от хора, които наричат себе си либерали. Ако човек прочете в интернет за тяхната идеология, ще види, че тя проповядва свободата и равенството, както и веротърпимостта. Това означава, че тези хора би трябвало да приемат всеки човек такъв, какъвто е. В създадения от тях свят има множество полове, търпимост към рушащи цивилизацията малцинства под предтекста, че всеки има право на свобода на вярванията, и ако не зачиташ това тяхно желание, биваш смазван от закона и социалната изолация.

До тук добре – имат вярвания и ги следват. Бихме били търпими към тях, но, само и единствено, ако нямаше едно голямо но. Всеки ден виждаме, че тези хора, имат огромно медийно влияние по света и правят нещо, което коренно противоречи на техните възгледи. Те създават клевети срещу определени групи хора и ги разпространяват не само по медиите, но и по социалните мрежи, като там използват страхливи хора, които силно мразят и се страхуват, и са основен инструмент на социалната изолация. В поредица от статии ще разкрием мрежата от издания и социални групи и канали, които участват в тази мрежа, но сега ще ви запознаем с един конкретен случай, как се създава клевета, как се разпространява и как се стига до реална законова намеса от клеветата, която наврежда на конкретна личност и организация.

Става въпрос за онлайн изданието “Афера.бг”. Най-вероятно изданието принадлежи на фирма, зад която ще стои някой беден ром, за да не може да се съди собственика, защото няма да има какво да му се вземе. Това издание се използва за бухалка от определени хора срещу политически или идеологически врагове. То съществува за разпространение на клевети, като е нормално да има и истински статии по теми, които никой не иска да разглежда. Така събира гледаемост и вяра от определена група хора, а други го използват само за конкретни случаи.

Ситуацията, за която ще разкажем конкретно е 21.08.2023 година. Част от заглавието е “На вниманието на ДАНС” и в статията се описва как Ивелин Михайлов(изпълнителния директор на “Исторически парк”) води чат, в който зове за екстремисти действия за отцепване на части от България подобно на ситуацията в Украйна. Използва се език, който разпалва омразата в сърцата на хората и се изсипват един куп лъжовни твърдения. По интересното е, че хиляди хора в мрежата разпространиха лъжовния чат, като не провериха дали тази новина е вярна, а директно го споделиха, наклеветиха и човека и организацията му само, защото според тях той има различни възгледи от либерализма. Хиляди хора публикуваха, споделяха и коментираха. Десетки, а може би стотици подадоха сигнал към институциите и направиха една лъжа реално разследване, в което ще бъда включени десетки държавни служители, ще се урони престижа на наклеветения човек и организацията му, ще се наруши икономически неговия живот и работата на организацията му, няма да може да си види децата, защото ще се занимава с глупости и е възможно някой луд да му посегне на него или семейството му, защото ще повярва на клеветите. И всичко това е причинено от група мразещите и безчестни хора, които се определят, като либерали, а вършат противното на прокламираната от тях идеология. Хората от “Афера.Бг” са такива, които вземат пари от публикациите си и те са организирана престъпност, но хората, които разпространиха тази новина и подадоха сигнал към службите за човек, който си няма никаква представа от това, за което го обвиняват е голямото престъпление, защото то е извършено безплатно и е подбудено само от страх и омраза.

Какъв е истинския случай. Ние от “Съпротивата” проведохме разследване и установихме какво се е случило. Проверката е елементарна и отнема няколко минути. Става въпрос за предприемаческия канал на Ивелин Михайлов. В него той споделя дейностите, които прави ежедневно, за да постига някакви резултати в предприемачеството. Понеже повечето хора искат да забогатеят, но не знаят точно какво се изисква от едни предприемач, този канал е като вид реалити на предприемачеството. В него той споделя по-важни дейности, които прави в реално време и така помага на хората, които искат да се занимават с нещо подобно да научат процеса. Канала е безплатен, в него не се зове за подпомагане с финанси по “Револют”, “Пей пал” и други подобни, което означава, че е безплатна инициатива, а не бизнес дейност. Тези хора, които ползват “Телеграф” знаят, че за да има коментари под публикациите има и втори канал към първия, който е завършва с абревиатура CHAT и който дава възможност на хората, които следят канала да коментират публикациите в него. Показания текст от “Афера.БГ” е именно коментар на човек, който следи канала и това не е чат между Ивелин Михайлов и него, а негово мнение под публикация на Ивелин. Хората от “Афера.БГ”, които са взели тези снимки от този канал са знаели, че това не е писано от Ивелин Михайлов и не е пряка комуникация на тази тема между него и друг човек. Те са излъгали на 100% в своята статия, но по-лошото е, че хората, които са споделили, наклеветили, коментирали този лъжа са я направили достъпна до десетки хиляди, а може и стотици хиляди хора, които ще си оставят грешно впечатление за този човек. От това директно страда той, семейството му и възможния им принос към обществото. Тези хора са можели да проверете информацията и да се убедят, че “Афера.БГ” е поръчкова медия, която клевети хора за пари. Правилното нещо за разпространение е да се изобличават такива медии и хората да ги избягват като чума, а не да им се помага в клеветническата кампания.

Ако искаме да живеем в истински справедливо общество и утре ние да не сме обект на клеветническа кампания е необходимо да спазваме чистота на споделяната и коментирана от нас информация. Проверката отнема малко време, но резултата от клеветата остава завинаги. Личната ни омраза към някой или към неговите вярвания не бива да ни дава право да извършваме престъпление към него и неговото семейство. В крайна сметка всеки си плаща последствията за своите действия и бездействия, така че от нас зависи как ще реагираме.

Споделете тази статия на повече хора и ако са видяли хора, които да споделят тази невярна информация е хубаво да им я пратите, за да може да се коригират. Нека заедно преборим клеветата и клеветниците!

Източник: saprotivata.bg

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Нека ви разкажа какво представляваше Пловдив и как намаля със 100 000 жители

Следваща статия

За предприемачеството еп. 133 с Ивелин Михайлов

Други интересни