ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТА „НЕБЕСНИЯТ (НОВИЯТ) ЙЕРУСАЛИМ“, ИЛИ „НОВИЯТ ИЗРАЕЛ“

Автор: Няма коментари Сподели:

ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ПРОЕКТА „НЕБЕСНИЯТ (НОВИЯТ) ЙЕРУСАЛИМ“, ИЛИ „НОВИЯТ ИЗРАЕЛ“

19.08.2023, Снежанка Гайдаржиева

May be an image of 1 person, map, newsroom and text

Който предвижда образуването на еврейска държава в Украйна на териториите на нейните пет южни области – Одеска, Днепропетровска, Запорожка, Херсонска и Николаевска

Защо цялата специална военна операция се провежда под знака на латинската буква Z? Цион – Zion!!!

Проектът „Небесният Йерусалим“ е дългосрочен. Сроковете му са определени от „Съвета на Благоволителите“ и те са до 2049 г. и след 2060 г.

В старозаветните пророчества се споменава за небесен град, буквално наречен „Нов“ („Млад“) Йерусалим.

А в Откровението на Йоан Богослов е описан Небесният град (Царството Божие).

Автор на идеята и изпълнителен директор на проекта е Игор Беркут.

Периодите според проекта „Небесният Йерусалим“:

От 2014 г. започват пет години гниене и разложение на съществуващата система;

Следващите пет години са деструкция и фрагментация – след 2019 г.;

След 2024 г. е период на преформатиране.

2029 г. залагане на фундамента на „Небесният Йерусалим“.

До края на 2029 г. в Новата Родина ще се заселят около 5 милиона евреи, които ще започнат да строят Новия Йерусалим.

Има данни, че израелският премиер Б. Нетаняху вече е обсъдил преселването и установяването на евреите и възможната икономическа и политическа помощ при реализирането на проекта, с действащия премиер на Украйна В. Гройсман, с Дмитрий Медведев, с членове на влиятелната еврейска организация Хабав Любавич, базирана в Беларус, и др.

Проектът „Небесният Йерусалим“ получава поддръжка от известни общественици, политолози и аналитици – В. Познер, Я. Кедми, В. Соловьов, Е. Сатановский, Д. Гордон, Р. Бортник и др.

Проектът не се осветява нито в световната, нито в местната украинска преса (централни телевизии, СМИ), с редки изключения.

Цялата информация за реализирането на проекта излиза от неговия изпълнителен директор Игор Беркут, който публикува интервюта в ютуб-канала „Рассвет“.

Официално проектът „Небесният Йерусалим“ ще бъде обявен публично след приемането на закона за децентрализацията на Украйна, предвиден в периода 2021-2022 г. (засега не е известно дали този закон е приет)

През юли 2019 г. Швейцария отдели 25 милиона евро, включително и за децентрализацията на Украйна.

Проектът „Небесният Йерусалим“ стартира в началото на 2017 г., когато в Одеса пристигна първата група от 183 преселници от Израел (от Хайфа), начело с И. Беркут, за да заложи първия камък на фундамента на Новата Родина на евреите.

Управлението на „Небесния Йерусалим“ ще бъде поверено на „Съвета на Благоволителите“, в състав от 12 души:

1. Почетен вечен лидер на Съвета е Голда Мейр, родена в Киев, която е петият премиер на Държавата Израел.

2. След като прекрати мандата си на премиер на Израел, Б. Нетаняху ще стане председател (премиер) на Съвета.

3. Бен Бернанке, бивш шеф на Федералния резерв в САЩ, ще ръководи финансите.

4. Авигдор Либерман, родом от Кишиньов, днешният военен министър на Израел, ще отговаря по въпросите за сигурността.

5. Яков Кедми, роден в Москва, бивш ръководител на Бюрото по връзките с евреите в Съветския съюз „Натив“, ще ръководи специалните служби в Съвета.

6. Авигдор Ескин, роден в Москва, политолог и публицист,ще отговаря за външните работи.

7. Натану Щарански, съветски дисидент и бивш вътрешен министър в Израел, ще води вътрешните работи.

8. Владимир Соловьов, известният телевизионен водещ, ще оглави СМИ.

9. Татяна Монтян, роден в Крим, ще отговаря за въпросите на правосъдието.

10. Евгений Сатановский, бивш президент на Руския еврейски конгрес, ще бъде говорител на Съвета.

11. За главен равин ще бъде назначен етнически ашкенази по Хазарската версия в Израилевото дърво.

12. Скрит апостол.

Предвижда се Новият Йерусалим да има две столици. Първата – политическа и делова, ще бъде днешният град Днепропетровск и той ще носи името на проекта „Нов Йерусалим“, втората столица ще бъде културна – тя ще бъде Одеса и ще се нарича «Adessa».

Консултант на проекта „Небесният Йерусалим“ е полският министър на финансите Лешек Балцерович, който заедно с Беркут и други участници в проекта е автор на икономическите реформи в Украйна.

Според Беркут основният принцип на реформата е съкращаването на украинското население, защото така ще бъде по-висок ВВП на човек от него. Главният път в реформата е неотклонното постепенно намаляване популацията в страната.

През 2017 г. министърът на социалната политика А. Рева заяви, че украинците не само са много, но и много ядат. А Гройсман цинично добави, че „украинците и много се учат“.

Финансирането

През 2016 г. МВФ е финансирал проекта с транш от 250 милиона долара, 250 милиона долара е получил от фонда F – фонд за модернизиране на украинската икономика, Швейцария (Фридман, Фелдман, Фишман и Фирташ). Проектът очаква финансиране от фонда на Сорос в размер на 450 милиона долара, които вероятно вече е получил.

В едно изказване Игор Беркут разказва, че всеки ден умират по 2-3-има милиардери; ако оставят богатствата си на роднините, те ще им навредят. Затова могат да пожертват парите си в проекта „Новият Йерусалим“.

Проектът очаква и помощ от милиардери в Казахстан, Русия и други страни, която ще дойде от европейската ЦБ, банка Англия, клана Ротшилд в САЩ, от стотици семейни фондове, от Холивуд, от корпорациите Ейпъл, Фейсбук, Гугъл.

През 2019 г. Украйна получи финансиране от Швейцария – 25 милиона евро, от ЕС – около 166 милиона евро, и техническа помощ от САЩ в размер на 695 милиона долара за реформи на държавното управление и качествени промени в сферата на услугите и за децентрализация.

Игор Беркут взема за пример дейността на Ли Куан Ю, създателя на „сингапурското икономическо чудо“, което приема като възможен път в развитието на Новия Йерусалим. Като за основа за развитието на Новата еврейска родина той взема получаването на пари от световни корпорации и депопулация на украинското население. Но Л. К. Ю никога не е разчитал на „чужди“ пари и решава проблемите на Сингапур благодарение на изключителния си ум и на човешкия ресурс, и никога не е прибягвал до депопулация на населението.

Експерти оценяват изказванията на Беркут като шовинистични. В интервюта нарича украинците „биомаса“, която няма нищо свое в собствената си страна.

В случай на заплаха за сигурността на Новия Йерусалим Беркут разказва, че страната ще използва ядрено оръжие, вероятно срещу Египет, Йордания, Сирия, Ирак, Иран.

Цитат: „Благодарение на Крим ние можем от Небесния Йерусалим безнаказано да бомбардираме всяка държава, която демонстрира антисемитски или антиизраелски позиции. Дори Турция да забрани полета на ракетите над нейната територия, по нея също ще бъде нанесен ядрен удар.“

На въпроса, дали евреите ще напуснат Израел, Беркут отговаря, че „евреите няма да напуснат Израел, докато нашето Слънце не угасне и не се превърне в бяло джудже, което ще се случи примерно след 7 милиарда години…“

За транспорт между Израел и Новия Йерусалим според Беркут ще бъдат използвани комфортни дирижабли.

Ръководителят на проекта нееднократно се позовава на глава 21 от Откровението на Йоан Богослов, в което става дума за второто пришествие на Христа и за създаването, по-точно сходство с небето, на Небесен Йерусалим.

В Откровението се говори за представители на 12 израилеви колена, но ръководители на Съвета са избрани, без да се отчита принадлежността им към някое коляно, което се свързва със загубата на някои от израилевите колена.

При реализирането на проекта възникна конфликт между галичаните и еврейската общност в Украйна.

Така разпадащата се Украйна трябва да сподели своите територии с Новия Израел, а Старият Израел ще бъде произведен в ранг „световно наследство на човечеството“…

Някои изследователи смятат, че цялата тази СВО е замислена заради този проект, чийто план по отнемането на жизненоважни територии за новата държава е детайлно обмислен.

От времето на Кучма постоянно внушават на украинците, че са твърде много, а според ционистите около 2020 г. в Украйна трябва да останат само 15 милиона души (сега са по-малко от 27 милиона). Мобилизацията в страната разкри една страшна истина – няма младежи!

Специалната служба Натив се занимава с репатриация на евреи от Съветския съюз и Кедми прекрасно знае как да върне своите земляци в Украйна.

Създаването на еврейска държава в Украйна е изгодно за САЩ, защото и там те ще играят главната роля.

За Русия е изгодно да има еврейска държава на Запад, но без да има тя излаз на Черно море.

Въпрос

Защо цялата специална военна операция се провежда под знака на латинската буква Z? Цион – Zion!!!


Ние следим този проект. Предистория:

ВИДЕОБОМБА: ГАРИ БЕР-КУТ: КАК ДА СЕ УСТРОИ ИЗРАЕЛ 2.0 В УКРАЙНА

Отделно

https://bgprevedi.com/heavenly-yerusalem-35690-2/

Предишна статия

Новата ПЛАНдемия е вече готова… Вие готови ли сте?

Следваща статия

5G IS A WEAPON THAT CAN BE USED TO INDUCE ANGER, RAGE AND VIOLENT BEHAVIOUR IN A COMMUNITY

Други интересни