ЗАЩО УПОТРЕБАТА НА ТЕРМИНА “ГЯУР” НЕ МЕ ОБИЖДА?!

Автор: Няма коментари Сподели:

Гяур на турски значи ОГНЕПОКЛОННИК… Тя е оригинално персийска дума, която турците обаче заемат от Персия.
Пишат ми разни побеснели и неовладяни хора, въоръжени със сериозни заплахи срещу мен! Междувременно ме наричат и гяурка.Няма да уточнявам кои, Вие си ги знаете. Не ме обиждат, даже ме разсмиват. Ще обясня в кратце, защо не се засягам от простотията, която струи с пълна сила от умовете на такива блюстители на глупостта и която толкова се стреми да изпъкне като нещо значимо, а то просто е шумен звук от удар в празно пространство.

Уважаеми последователи на незнанието, невежеството, глупостта и простотията, само един НАРОД, КОЙТО ГАЗИ В ЛЕДЕНИ ВОДИ С ГАЙДА В СУРОВА ЗИМА И КОЙТО ТАНЦУВА В ОГЪНЯ ЦЯЛ, ТОЙ НЕ УМИРА!

Гяур от персийски през турски означава неверник, човек който не изповядва исляма. Това е презрително обръщение, използвано към християнското население на Османската империя, а също и по отношение християните от европейските страни и Русия. Използвано по време на турското робство, и днес също се използва за хората с християнско вероизповедание в някои краища на България със смесено население (Родопите, Лудогорието).

Терминът е забранен за използване в рамките на Османската империя от 1856 година. Исторически възниква за обозначаване последователите на ЗОРОАСТРИЗМА и означава “ПОКЛОННИК НА ОГЪНЯ”. През 13 век думата започва се използва в смисъл на последовател на религия, различна от исляма.

А СЕГА ДА СИ ЗНАЕТЕ!

МИСЛИТЕ, ЧЕ ОБИЖДАТЕ И НАРАНЯВАТЕ НАРОДА БОГАРСКИ, А НЕ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА, ЧЕ ГО ХВАЛИТЕ!

Друга форма на Гяур е Габр… Габрово пък е района, където се заселват българите, които са поклонници на ВЯРАТА в единението на НАУКАТА И РЕЛИГИЯТА. Името ГАБРОВО има много точен аналог в Персия – Gabrobod, което име се превежда като ГРАДА НА ОГНЕПОКЛОННИЦИТЕ! ГАБР е името дадено на зороастрийците от персийските мюсюлмани!

ТАКА, ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИЗПОЛЗВАТЕ ТАЗИ ДУМА, СТАРАЕЙКИ СЕ ДА ОБИЖДАТЕ ТОЛЕРАНТНОСТТА НА НАРОДА НИ, КОЙТО ВИ Е ПРИЕЛ И СМИРЕНО ТЪРПИ ГЛУПОСТТА ВИ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ОТЧИТАТЕ ЗНАЧИМОСТТА, ВАЖНОСТТА И УМЕНИЯТА НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ!

Хайде останете си със здраве!

Автор: Цвета Кирилова

Източник: фб

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Обсъждане: За или Против Eврото – д-р Юлиан Войнов срещу доц. Григор Сарийски

Следваща статия

НЕЩО ЗА МОТИВАЦИЯ НА ВЕЧНО МРЪНКАЩИТЕ

Други интересни