Журналистката Ирина Кирилова за Тракийски Свят

Автор: Няма коментари Сподели:

ЖУРНАЛИСТИСКАТА ИРИНА КИРИЛОВА ЩЕ ИЗДАВА НОВА КНИГА

След като написа пет книги, журналистката Ирина Кирилова вече е готова със сценария за шестата си книга. В нея тя е събрала най- хубавите си интервюта с интелектуалния елит на страната и с личности от чужбина, осъществили амбициите си в професията из света.
Нарекла е книгата си „Закъснели срещи“, защото освен в професията и, с нея се случват и много интересни неща в личния живот. Затова си позволява да изкара пред читателите страници от нейните дневници.

„Закъснели срещи“ ще бъде сборник не само от най- хубавите и интервюта, които показват знанията и, професионалното майсторство и културата и, но в него има публицистика с журналистически разследвания, които отразяват задълбочените търсения при разкриване на темите иразузнавателните и способности, в които стига до дълбочината на проблема.

Ирина Кирилова пише и чудесни стихотворения. Те не са художествена измислица. Те са част от нейния живот, от нейните чувства, от нейните духовни преживявания. Те също намират място в тази книга, наречена „Закъснели срещи“.
В предговора авторката казва, че няма закъснели срещи, че животът ни среща с хора в различно време от годините, но когато трябва ни поднася радостта и ние трябва да я прегърнем и да и се наслаждаваме, независимо на колко години сме.

За нашия сайт “Тракийски Свят“, в който Ирина Кирилова е журналистка, тя отвори страниците на своята бъдеща книга и ни позволи да представим пред читателите малко от неиздадената и книга.

                                                                       ИЗ МОЯ ДНЕВНИК
Ние – това е нашият духовен свят. В него има нашите грешни стъпки, нашите лъжи, нашите добрини, нашите красиви мигове, от които ни е спирал дъха, нашите стремежи, нашето отношение към хората, нашите търсения на точните хора в този свят. Затова няма в този живот случайности. И в християнството е казано: няма случайни случайности.

Защото нашият духовен свят се наблюдава от горе и всичко, което ни се случва, е резултат на божия промисъл. Един ден Господ прави равносметка как си лъгал, как си мамил, как си се стремял неистово към кариера, как си бил егоист, как си крещял там, където те обичат, как си бягал през живота като на кино, а не си го приемал дълбоко и мъдро, как си огорчавал хората, как си обърквал секса с любовта и… те спира.

За да те поучи, за да ти покаже, че всичко в този свят е равновесие, че има болка, а не само препускане напред, че стремежът към кариера винаги е пагубен, че ти е дал талант, а ти го пропиляваш там, където не ти е мястото, че годините минават, а след теб няма нищо и божият промисъл те бута и ти падаш. За да се огледаш, да пресееш тези, които са около тебе, да се опреш на жената, която истински те обича, да прецениш къде може да те отведе тя и колко би бил щастлив, ако промениш мирогледа си, за да станеш онова, за което си дошъл на този свят.

Няма случайна случайност в срещата ми с този човек. Той дойде опустошен при мен и аз се опитах да му дам онова, което не съм давала на друг – доброта, човечност, култура, нежност, топлота. Той казва, че аз съм променила пътеката на живота му към добро, че съм изпъдила дяволските мисли от главата му, че съм озарила живота му.

Но… само Господ вижда онова, което аз не виждам, само Господ чува онова, което аз не чувам.
Какво ли е то? Това знае само човекът, който сега страда, но това ще му помогне ли да намери правия път? Ще го спаси ли от следващия гняв на Господ? Той казваше, че в моята пътека няма никой, там съм само аз. Но отваря все нови и нови пътеки. Гледа ненаситно на света, сякаш утре ще го
напусне.
– Не, мили, не можеш да превземеш нито слънцето, нито луната, нито звездите, нито океаните! В този живот има ред и хармония. Помисли си колко често ти изобщо не мислиш върху това, което идва след всяка твоя „пирова“ победа! Идва празнотата. Страшно, нали?

В живота след всяка затворена врата се отваря нова. В живота изгаряш от мъка, но този огън зад гърба ти прави пътеката пред теб по- светла. В живота причината за гнева е страх. А страхът може да бъде победен само с надежда. Да погледнем на надеждата с обич и да я прегърнем, защото в нея е нашето бъдеще!

Очакваш ли го?

                               ЗАРЪКА

Обичай ме сега, докато стъпвам на земята,
а аз ще те обичам, дори когато съм в звездите.
Обичай ме, докато виждам цветовете на дъгата,
а аз ще ти изпращам мойта обич чрез лъчите.

Обичай ме сега, когато толкова ме искаш,
че когато си замина, луната за мене ще те пита.
Обичай ме сега, когато сърцето си до мен притискаш,
а аз ще те обичам, дори когато духът ми горе скита.
Ирина Кирилова
2 юли 2023 г.

ЖУРНАЛИСТИСКАТА ИРИНА КИРИЛОВА ЩЕ ИЗДАВА НОВА КНИГА

След като написа пет книги, журналистката Ирина Кирилова вече е готова със сценария за шестата си книга. В нея тя е събрала най- хубавите
си интервюта с интелектуалния елит на страната и с личности от чужбина, осъществили амбициите си в професията из света.
Нарекла е книгата си „Закъснели срещи“, защото освен в професията и, с нея се случват и много интересни неща в личния живот. Затова си
позволява да изкара пред читателите страници от нейните дневници.

„Закъснели срещи“ ще бъде сборник не само от най- хубавите и интервюта, които показват знанията и, професионалното майсторство и културата и, но в него има публицистика с журналистически разследвания, които отразяват задълбочените търсения при разкриване на темите иразузнавателните и способности, в които стига до дълбочината на проблема.
Ирина Кирилова пише и чудесни стихотворения. Те не са художествена измислица. Те са част от нейния живот, от нейните чувства, от нейните
духовни преживявания. Те също намират място в тази книга, наречена „Закъснели срещи“.
В предговора авторката казва, че няма закъснели срещи, че животът ни среща с хора в различно време от годините, но когато трябва ни поднася
радостта и ние трябва да я прегърнем и да и се наслаждаваме, независимо на колко години сме.
За нашия сайт “Тракийски Свят“, в който Ирина Кирилова е журналистка, тя отвори страниците на своята бъдеща книга и ни позволи да представим
пред читателите малко от неиздадената и книга.

                                                                                                             ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Ночью на Афоне ПРОИЗОШЛО ЧУДО

Следваща статия

BILL GATES ASK THE DANISH GOVERNMENT TO SUPPORT DTP VACCINATION OF 161 MILLION AFRICAN CHILDREN…

Други интересни