Вкоренена ли е Агенда 2030 необратимо в латиноамериканските правителства?

Автор: Няма коментари Сподели:

Еквадор: Правителството на Еквадор ще изисква инсталирането на 5G от телефонните компании като условие за подновяване на техните договори с държавата след три месеца. Два от частните оператори в страната, Claro и Telefónica, преговарят за условията от 2021 г. и тестват технологията от 2019 г., по време на правителството на бившия президент Ленин Морено.

Министърът на телекомуникациите на Еквадор Даяна Майно каза по отношение на тази нова технология: „Ние не изоставаме от другите страни, всъщност ние сме едни от първите в региона.“

Както каза репортерът на La Noticia Хорхе Ескобар, „Дигиталната трансформация е неизбежна каруца, в която Еквадор наскоро се качи“.

-=-

Съдия от Коста Рика отхвърли искане на организацията Interest Of Justice (IOJ) с искане за спиране на ваксините срещу COVID-19 за деца от 6 месеца до 5 години. Националният борд за децата на Коста Рика (PANI) се присъедини към техните усилия, за да поиска прекратяване на програмата за инжектиране.

Според съдията и двете страни по делото [IOJ – здравни власти] „твърдят за защитата на децата и за обществения интерес“ и въпреки че ищците са представили информация за неблагоприятни ефекти върху здравето на децата, които са получили инжекциите, е невъзможно за съдия, за да се произнесе по степента на вредата, „тъй като международни организации като СЗО одобряват ваксинацията като единствения ефективен механизъм за смекчаване на ефектите от болестта“.

-=-

Перу: Страхът отново обхваща южноамериканската страна поради прогнозата на Националната аграрна здравна служба (Senasa), организация към Перуанското министерство на аграрното развитие и напояването, която сега прогнозира пет епидемии през следващите месеци поради пристигането на климатичния феномен Ел Ниньо. „Перу ще изпита язви от жълта ръжда, антракс, плодова муха, гризачи и скакалци, които ще застрашат производството в животновъдните райони и културите на фермерите във вътрешните региони на страната.“

Според експерт няколко региона, където се произвежда кафе, ще бъдат засегнати, бактерията на антракс ще се разпространи в други региони, гъбите ще се появят и плодовите мушици ще засегнат търговията поради „промените на климата“. И тъй като високите температури ще причинят гниене, гризачите и скакалците ще изобилстват и ще разпространяват болести.

-=-

Колумбия: Докато подготовката за отбелязване на Деня на независимостта на Колумбия на 20 юли продължава, президентът обяви празника, като публикува видео в социалните медии с редуващи се изображения на новия филм Барби – чиято премиера беше на същата дата – заедно с изображения на президента Густаво Петро и Вицепрезидент Франсия Маркес.

Видеото – което впоследствие беше премахнато – предизвика вълна от коментари и мемове, като нетизените (ползващите интернета) смятат идеята на президента за „смущаваща“ и „нелепа“.

-=-

Венецуела: Технологията продължава да става все по-утвърдена сред венецуелските деца и младежи, които се обучават да участват в световно първенство по роботика, което ще се проведе след няколко месеца в Панама. Центърът за образователни иновации (CIED) на Католическия университет на Венецуела (UCAB) организира местни състезания, като предоставя комплекти за роботика и компютри на училища, на които им „липсват ресурси“.

Регистрацията за основния образователен курс по роботика се поддържа от Световния икономически форум. Видеоклип с участието на Бил Гейтс, Барак Обама и други добре познати латиноамерикански герои популяризира „бъдещи умения за децата по света… да се подготвят за бъдещето“.

-=-

Ротационното председателство на агенцията ECOSOC на ООН падна на Чили, което има за задача да популяризира глобалната си програма и да представлява държавите-членки на Латинска Америка и Карибите (GRULAC). Новата позиция ще бъде за период от една година до юли 2024 г.

Единодушното избиране на Чили от членовете на Съвета дойде „като признание за международното лидерство на Чили, особено в областта на устойчивото развитие“.

Ролята на Чили в тази област не е нова, както съобщава El País: „Още през 2015 г., с екологичната криза на гърба им, им беше възложена още по-специфична задача: мониторинг и преглед на Програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г.“ Работата включва „околна среда, намаляване на неравенството и фокусиране върху половете (джендъризма), както и смекчаване на проблемите, свързани с изменението на климата“.

-=-

Министерството на здравеопазването на Никарагуа наскоро премахна изискванията за ваксина срещу COVID-19 за влизане в страната. Приблизително 90% от населението на Никарагуа е напълно ваксинирано. Министърът на здравеопазването Марта Вероника Рейес взе решението, след като СЗО обяви, че COVID-19 вече не е международна извънредна ситуация.

В прессъобщение преди месец Министерството на здравеопазването на Никарагуа съобщи, че въпреки спазването на изискванията за ваксиниране и спазването на съветите на министерството, някои хора „представиха артериална хипертония, захарен диабет, затлъстяване, сърдечни заболявания, синдром на имунна недостатъчност, недостатъчност от хронично бъбречно заболяване, инсулт, белодробна туберкулоза, и хронично белодробно заболяване.”

Въпреки това страната все още изисква доказателство за ваксинация срещу жълта треска за пътуващите до и от Никарагуа, измервайки температурата на хората на различни входни точки.

30.07.2023, Керен Масиас

https://bgprevedi.com/is-agenda-2030-irreversibly-entrenched-in-latin-american-governments-35240-2/


 

Предишна статия

Опит от първа ръка с различни тайни общества, които контролират света

Следваща статия

Пръстов отпечатък и капка кръв… Технологията Theranos на Елизабет Холмс…

Други интересни