Кадетското училище във Варна започва изграждането на военно-полеви лагер

Автор: Няма коментари Сподели:

Повече от 3 години кадетското училище „Генерал Владимир Вазов” във Варна възпитава у децата дисциплина и родолюбие. За този период през училището са преминали над 100 деца. Най-малките са първи клас. Обученията, които често са под формата на игра, се провеждат в Морската градина през летните месеци. Организират се и лагери, които са на принципа на зелените училища.

“Обучението включва начална военна подготовка, действия за защита при бедствия и аварии, строева и медико-санитарна подготовка. Провеждаме и други разнообразни занимания като конна езда, фехтовка, стрелба с лък, спортни мероприятия, шах и танци. Имаме и лекции по история”, каза основателят на първото по рода си в България кадетското училище Богдан Манолов.

“Родителите са доволни от уменията, които придобиват техните деца по време на лагерите”, каза още Манолов. Той е председател и на Сдружение “Български кадетски корпус”.

В началото на този месец Богдан Манолов и неговите съмишленици от сдружението започнаха изграждането на военно-полеви лагер. Той се намира в местността „Крушките” край Варна и е разположен на площ от 17 декара. Военно-полевият лагер ще бъде разделен на два сектора. В единият ще се провеждат обученията и ще има полоса-препятствия, различни укрития, траншеи и землянки. В него ще могат да се разполагат палатките, ще има лагерно огнище, барбекю и полева кухня. Вторият сектор ще представлява историческо екоселище с прабългарски юрти, неолитни къщички и работилница за историческо въоръжение. Предвижда се да бъде изграден и параклис, за който се търсят доброволци.

Успоредно с изграждането на военно-полевия лагер, от Кадетско училище “Генерал Владимир Вазов” имат желание напълно доброволно да провеждат регулярно почистване и облагородяване на няколко паметника в Морската градина във Варна. Целта е да се възпита у децата уважение към българската история и култура.

Очаква се разрешение от Община Варна. Търсят се и доброволци за тази инициатива. Всеки, който желае да се включи, може да се свърже с организаторите на фейсбук страницата на кадетското училище.

Източник: бнр

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Жак Бо: Лесно е да воюваш с кръвта на другите, до последния украинец. Западът не беше честен с Русия, не е честен и с Украйна

Следваща статия

Тъкър Карлсън: Нашата цивилизация се движи назад с висока скорост

Други интересни