Дарик: МАРИЯ ГАБРИЕЛът ЗАДЕЙСТВА ПЛАНА ЗА ИЗБИВАНЕ НА ДОМАШНИТЕ ЖИВОТНИ! ПУСНАХА СВИНСКА ЧУМА ПО ПРАСЕТАТА

Автор: Няма коментари Сподели:

МАРИЯ ГАБРИЕЛ ЗАДЕЙСТВА ПЛАНА ЗА ИЗБИВАНЕ НА ДОМАШНИТЕ ЖИВОТНИ! ПУСНАХА СВИНСКА ЧУМА ПО ПРАСЕТАТА!

Ние предупреждавахме, че това предстои е след месец от идване на власт на кабинета Денков-Габриел започна избиването на животните!

Ето какво пише Дарик!

Констатираха огнище на Африканска чума по свинете (АЧС) в село Долни Цибър в Област Монтана, съобщиха от Българска агенция по безопасност за храните (БАБХ).

Заболяването е потвърдено след лабораторен анализ в животновъден обект тип „лично стопанство“, отглеждащ едно домашно прасе.

Това е първо огнище на вируса при домашни свине в България през 2023 година. Предприети са мерки за контрол и ликвидиране на заболяването, съгласно правилата на европейското и националното законодателство.

Африканска чума в Русе: Регистрирани са три случая по свинете

Предстои извършване на почистване и многократна дезинфекция на животновъдния обект, както и осъществяването на епизоотично проучване и проследяване на движения на домашни свине 35 дни преди установяване на заболяването.

Определена е 3-километрова предпазна зона, около огнището: община Вълчедръм, област Монтана – с. Долни Цибър и с. Горни Цибър. В 10-км наблюдавана зона влизат населените места, както следва: от общ. Вълчедръм, обл. Монтана – с. Игнатово, с. Златия, с. Разград, с. Ботево, с. Мокреш, а в общ. Лом – с. Станево и с. Ковачица.

БАБХ напомня, че е от съществено значение стопаните да спазват правилата за превенция на заболяването. Всички случаи на болни и умрели свине трябва да бъдат докладвани незабавно.

https://bgprevedi.com/svinska-chuma-po-prasetata-35003-2/

Предишна статия

BILL GATES – THIS IS BILL’S MOSQUITO FACTORY IN COLOMBIA

Следваща статия

Новините днес по света и у нас или какво ни очаква утре???

Други интересни