Искате ли да ви разкажа какво видях в Москва?

Автор: Няма коментари Сподели:

Видях много хора в един огромен град. Интересното беше, че всички, които видях без значение от възрастта си ходеха изправени с отпуснати рамене – стойка на човек, който живее без стрес, знае кой е, от къде идва и за какво живее!

Видях едно уникално място изпълнено с много борбен дух, велика история, много хора с гражданско самосъзнание. Метрото им, изваяно с историята им – в картини, статуи, уникални творби.

А вътре? Вътре монитори разказват миналото им и показват бъдещето на децата им. На където се обърнеш паметници на културата. Дървета навсякъде, между всеки блок по няколко, а около небостъргачите паркове! Чистота… улици, тротоари – навсякъде! Храната – ИСТИНСКА! Въздух да дишаш с пълни дробове! Небето, какво да ви кажа, не сте виждали този цвят от поне 20г. Схващате ли вече, от къде идва стойката им и гражданското самосъзнание? Ами не е от промиване на мозъци с нова измислена история или без никаква! Те ни обичат, въпреки че ме бъркаха с рускиня, като кажех България очите им светваха, казваха – “вие сте божествените хора на слънцето, вие ни дадохте това, което имаме сега”.

Обичат ни, благодарни са ни! Хората си знаят род и родина и по цял ден само това слушат, а не като нас, само за – Кирчо, Кокорчо, Тиквуна, Ристо, Вагнер, Зеленски, Европейската Комисия и американския ни партньор! За това и вчера паника имаше само по западните медии, но не и сред руснаците! За цените няма какво да коментирам, карта за целия им градски транспорт – 1лв на ден за работещ гражданин, при пенсия от 850лв. За 8лв вечеря в заведение – “първо”, “второ”, “трето” и хляб, истински хляб!

Технологиите няма и да ги споменавам, половината свят, този на който се кланяме, още много има да учи от тях! Хора не знам дали някой от вас осъзнава, но ние сме погребани живи от ЕС и САЩ. А ако си разочарован/а, че нищо не разказах за моловете, значи вече си умрял/а. Та така драги приятели, планът е изпълнен успешно, българското население удари дъното, благодарение на унищоженото ни образование! Харесвам Путин, Тръмп и Орбан, защото мислят за народа си и не са измислени патриоти.

Оправия има и тя не е в чакане някой да ни СПАСИ, било то Русия, Америка или Таджикистан… само, че за това се изисква усилие, нещо не типично за нашия манталитет, който знае само да плюе, но не и да МИСЛИ…

“- Дълго ли ще чакаме промяната към по-добро?
– Ако чакате, ще е дълго!”

Автор: Милена Йончева

Източник: svobodnoslovo

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Румънски евро депутат говори за терора на СЗО и чудото “ковид”!

Следваща статия

За резултатите от “агресиите” на Русия ли питате? Те са следните: половин Европа и част от Азия получиха своята държавност от ръцете на същата тази държава

Други интересни