Ятовата Гласна Ѣ – Загубеният Небесен Печат На България

Автор: Няма коментари Сподели:

В началото беше Словото…Всичко чрез него (словото) стана…И словото стана плът и живя между нас…”

“…Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия. Но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета…Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат…Народ, който има планета, вместо звезда, ще угасне както свещ при вятър….България има не само една звезда, а цяло съзвездие…” – баба Ванга

До всички потомци на България и древната българска мощ. До всички, които имат силата, дръзновението, великодушието и духовната сила да си спомнят, да надскочат егоцентризма и привидностите в илюзията в която сами сме се оковали. До всички, които милеят за България. Често се чудите “Как ще се оправи България”. А отговор не идва…

Затова слушайте… слушайте и мълчете, слушайте и чувайте, гласовете на сърцата си чувайте, скритите факти чувайте, гласовете на древния си род, гласовете на корена си, на мъдростта и знанието вкоренено в таз земя българска и в гена който носите. Защото отговорите често се крият на неподозирани места, често са пред очите ни, но благовидно замаскирани от онези, които от векове калят лицето и снагата на България! Слушайте…

Някой някога запитвал ли се е защо България и българите толкова страдат? Защо се позволяват всиките тези беззакония, всичките тези извращения и поругаване на земята българска?
Защото българският род забрави корените си. Откъсна се от духовния си корен, обви се в тъмна пелена, скри се под похлупак и се откъсна от Отца си. Загърби свещената си духовна мисия..И докато върви в мрак, неведение и отричане на духовната си мисия – ще страда.

Но първа крачка обратно има! И ако в българския език се върне небесния печат български, ще се върне и България!

Много преди Коперник и Галилей, гениалният ни Философ е поставил съответстващата буква за планетата Земя като кълбо(елипса), заедно със съпътстващата я Луна.

АНКХ

Според Учителя Беинса Дуно, Анхира е едно от свещените имена на Земята (Анх+Ра). Този символ тръгва от траките, но се среща по-често в египетското писмо. Поставен огледално в “земната” половина на модула за образуване на буквите, се вижда, че е прототипът на буквата Ѣ (ят).

Ако пък буквата Ѣ обърнем огледално в “небесния” кръг, ще видим един от елементите в монограма на Аспарух (съвременната буква “Р”, с основа) Ако отидем към молитвата „Отче наш” и си припомним думите „…да бъде волята Твоя, както на Небето, така и на Земята…” вече няма съмнение, защо е създадена т.н. обла ГлаголицаТова, което е на Небето, се отразява на Земята и това, което става на Земята, се отразява на Небето. Всичките глаголически знаци са белег на един постоянен кръговрат, постоянен преход между Небето и Земята, така, както е и движението на човешката Душа и Дух, преражданията, докато всеки българин си отработи националната карма. Право на всеки е да избира начина си на мислене и на живот, но нека знае, че с всеки свой избор той се обвързва и с живота и съдбата на себеподобните си.

Още от края на 19 век има непрестанни опити да бъде премахната тази буква. На практика българското общество е разделено на две по този повод. Едни искат да я махнат, а другите да я запазят, като така всички се определят на нивото на душите си на кого служат – на тъмнината или на светлината. Естествено без да го разбират нито за миг. Правителството на Стамболийски прави правописна реформа и я маха – знаем съдбата на този човек, тя не е случайна. След това е върната в азбуката от Александър Цанков, който при всичките му прегрешения като министър-председател, доживява дълбоки и спокойни старини. През 1945 г. социалистическата власт провежда правописна реформа, с която “ятовата гласна” Ѣ и “голям юс”- Ѫ се изхвърлят трайно от употреба. С този абсолютно предумишлен акт, окончателно се скъсва връзката между източните и западните български говори и връзката между Македония и майка България. Но по-важното е, че съвсем целенасочено се откъсва България от духовния свят, отнема се силата ѝ! Ятовата гласна, или двойно “Е”, широко “Е”, е небесен знак, космически знак, пазител на България и на славянството. Словото българско е божествен език, буквално “свален” от духовния свят. Всеки звук, всяка буква, дума и подредба на думите носят огромно значение, и не само символично, но енергийно и съвсем измеримо в материално изражение. Ѣ свързва заедно Божествения и човешки принцип. Двата принципа са свързани в едно. Ѣ е звукът, който носи в себе си цялата сила на азбуката. Буквата е свързана с определено съзвездие, а то – с България. Буквата е тясно преплетена със съдбата на българския народ, съществувала е в руската азбука до идването на болшевиките. Това е знак, от който излиза огромна мощ.

А докато ние – българите пренебрежително се хихикаме на тази информация, някой чул ли е, че един от най-контрастните, дискутирани, мразени, обичани, обожавани знакови световни лидери – Владимир Путин прави постъпления да върне точно тази буква в РУСКАТА азбука? Извор на огромна духовна мощ, която води със себе си невиждан успех, благосъстояние, величие и възраждане. Дали Путин е глупак? Или изключително ерудиран, интелигентен, добре осведомен и находчив водач?

Ят – божествениЯТ знак на България!

Ето какво казва за ятовата гласна Учителят Петър Дънов:

1. Ѣ е знакът на Славянството. Той е кардинален космически знак.
2. Ѣ е печатът на Славянството в скрижалите на Бога.
3. Ѣ е пряпорецът, който е бил извезан със златни конци в горната част до дръжката на руските бойни знамена (от времето на Петър Велики – от 1708 г., продължил е до Октомврийската революция 1918 г., след което я премахват.)
4. Чрез този Божествен знак България е била освободена през Руско-турската война (1877-1878) от пет вековното турско робство.
5. Ѣ е създаден от числата 1 и 7. Той е Сатурнов знак образуван от съвпада на Сатурн и Слънцето. Действа поразяващо, като светкавица и мълния във времето и пространството, върху живота на земята.
6. Ѣ съедини Небето и Земята, в която дойдоха и се заселиха българите. И България стана Дом Господен. И Русия се въздигаше и обединяваше.
7. Ѣ е знамето на Ангел Елохим, който е ръководител на България и на целокупното Славянство. Това е звездата, която държи в десницата си и от която излиза Сила и Мощ от Небето и раздава Светлина на земята, Виделина за Небето и Слова за синовете Божии, населяващи Небето и земята.”

А погледнете и към историята. Президентите на Франция за българите:
Шарл де Гол: „Българската държава е люлката на европейската култура и цивилизация” – 1962 г.
Франсоа Митеран : „…българският народ е един от създателите на цивилизацията на нашата планета…”

Кога се оставихме да ни убедят, че и повярвахме, че България е на дъното на всички дъна? Кога допуснахме така да ни заслепят, че да не видим собственото си сияние? Кога загърбихме Бога си, рода си, корена си? Та се дадохме в доброволно робство на модерни поробители, маскирани като благодетели?

Драги политици, има ли сред вас поне един, който наистина да милее за България? Поне един, който да иска да я види изправена на крака, стъпила гордо, изправила снага? Възродена и преродена? Или зад гръмките думи и обещания, заеми, стратегии за това и онова се крият само личните домогвания за власт и пари? България някога е имала велики управници, поучете се от историята и ако наистина искате България да я бъде, можете да намерите там записани готови решения. Поучете се и от духовното богатство и наследство на тази свещена земя. Искате ли да сте наистина новатори и спасители на тази България?
Направете една важна крачка. Върнете ятовата гласна, върнете небесния печат на България.

Ами ти читателю, част от УЖ “обикновения” народ? Дето си всъщност част от небесния народ, с най-важната мисия в това време на промяна и апокалипсис (истинското значение на думата е “откровение, разкриване”!). Ти, четейки тези редове, може би за първи път в живота си, даваш ли си сметка, че свещените букви от българската аз-бука са ключето, което отваря вратите към цялата трансформация и повдигане на народа ни, а чрез него – и света ни? И ако промяната не идва отвън, то най-сигурният начин да се случи, е отвътре. Промени себе си, отвори съзнанието си, допусни и си спомни небесната мощ на България. Защото ключето е в теб.

Време е да изискаме своето, да заявим на висок глас, да върнем мощта си. Време е да си върнем ятовата гласна, божествения небесен знак на България.

Време е.

Благодарим ви, че споделяте тази публикация чрез бутончетата отдолу. Нека стигне до повече хора, които имат нужда от нея!

Използвани са материали от duhovnasvoboda

Източник: svoizbor.com

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

„УМОМ РОССИЮ НЕ ПОНЯТЬ…“! АКО АЗ СЪМ КОПЕЙКА, ТИ ПЪК НЕ СИ ФИФТИ СЕНТС(Лорд Евгени Минчев им показа къде зимуват раците)

Следваща статия

Хлебарят Пресиян: Новата Алхимия На Хляба Може Да Ни Превърне В Световен Център. Неизказаните Истини За Хляба В България.

Други интересни