Къде елитът крие МИЛИАРДИТЕ СИ?

Автор: Няма коментари Сподели:

Държава, която няма излаз на море. Удивително красива природа, в която обаче няма място за огромни находища на нефт или каквито и да е полезни изкопаеми. Освен ако не се добива желязна руда, но в световен мащаб тази руда е като капка в морето.

И в същото време в тази красива страна е невъзможно да се плаща на служител под 2400 евро по закон, дори и да няма образование, опит и поне някаква квалификация. И напоследък все по-често се говори за тази страна като за космическа сила. Властите харчат почти 2% от БВП за развитието на тази индустрия и това е много.

Държавата е толкова загрижена за бъдещето си, че дори въведе закон за добива на ресурси от астероиди. Сега всичко това, разбира се, звучи като фантазия. Но кой знае, може би скоро такива закони ще помогнат на тази страна да придобие ресурси от други небесни тела.

Познайте за коя държава говорим?

„Искаме да останем такива, каквито сме“, това са думите, издълбани на фронтона на столичното кметство в Люксембург. За това право жителите на страната се борят повече от хиляда години. Но дали само независимостта позволява на Люксембург да бъде най-богатата държава в Европа? Каква е основната тайна на тази страна?

Какво не е наред с Люксембург? Нека да видим…

Авто-превод

Отделно

https://bgprevedi.com/dirty-secret-of-the-tiny-country-34537-2/

Предишна статия

Новините по света на 01 юли 2023 година

Следваща статия

Новините по света и у нас

Други интересни