Пътеводната Звезда на България

Автор: Няма коментари Сподели:

Ще ви кажа една притча. Тя се казва „Пътеводната Звезда на България“

Някога ГОСПОД слязъл на Земята, за да раздава на всяко царство и господарство, на всяка страна и държава, на всяко племе и народ по една пътеводна Звезда. Тя да им показва верния път през изпитанията, страданията и неволите на земния живот, а и да ги води към радостни и щастливи дни.

Раздавал Звездите, но последни били българите. Наобиколили го те, знаят за какво Е дошъл и чакат Звездата си. Бърка ГОСПОД в торбата, няма Звезда! Празна! Нищо! Разбрали българите и се развикали:

– ГОСПОДИ, честно ли е това? Справедливо ли е? Все на нас се случва. Ние сме огорчавани, унизявани, хулени, ощетявани, предавани и в крайна сметка сме все на последното място. Ето и сега! Последната Звезда, дето ни се полагаше да ни води, хубава Звездица, няма я. Нищо! Торбата празна. Нищо, нищичко! ГОСПОДИ, ние ли сме най-голямото НИЩО на тази земя?
ГОСПОД рекъл:

– Спокойно, мои мили момченца и момиченца! Сега ще уредим нещата за нула време. Много добре знаете, че АЗ съм началника и шефа на ВСИЧКО! И понеже ви лишавам от една Добрина, вместо една ще ви дам три Добрини. Другите получават по една пътеводна Звезда – Звезда водач, но на вас ще дам не една, а три Добрини. И тогава от най-голямото нищо ще станете най-голямото нещо на Земята.

Първо – веднага, още сега ви правя БЕЗСМЪРТЕН НАРОД, който никога няма да изчезне от лицето на Земята, каквото и да се случи с тази планета и колкото и да сте малък народ.

Второ – сега ви давам не някаква, далечна, блещукаща Звездица – кой я видял, кой не я видял, а ще ви дам направо Слънцето за ваша пътеводна Звезда. По-добро от това няма.

И трето – още днес ще направя Земята, върху която живеете, истински Рай. Много райски кътчета, места има по лицето на цялото земно кълбо, обаче вие ще живеете в истински Рай, който ще е Рай не само с видимите си, физически хубости, но и истински Духовен Рай.

Да ви са честити, мои, мили момченца и момиченца /за ГОСПОД има само момчета и момичета/ тези три чудесни Добрини!

Но запомнете едно и то е най-важното. Тези три Блага ще действат безотказно и стопроцентово само, когато ме слушкате и когато се стараете ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ МОЯТА ВОЛЯ БЕЗПРЕКОСЛОВНО, ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ!

В противен случай, ако не спазвате това Диамантено, Небесно, Космическо Правило, ще се сърдите само и единствено на себе си, на неовладяното си велико его и на великото си невежество.

Това е притчата.
Всички тези неща ги има в тази страна.

Безсмъртен народ – ДА! ГОСПОД държи на думата си.

Слънцето – култът към Слънцето – има го в много, много народи, но тук е изключителен. Изключителен! Поне аз съм го посрещал Слънцето хиляди пъти и знам за какво става въпрос. Никак не е случайно, че е дадено за пътеводна Звезда на нашия народ.

Трябва да се учим от Природата и Слънцето наистина да ни е водач във всичко. Да подражаваме Нему, защото то е изключително разумно Същество, както и нашата Земя майка е разумна.

И накрая наистина живеем в Рая! Защото България е Духовния център на човечеството.

Не го казвам, защото съм се родил тука, а защото е така. Учителят го казва по един по-обикновен простичък начин. Казва:
„БЪЛГАРИЯ Е ХРАМЪТ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО! И който не мине през този храм, той няма да се спаси.“

ГЕОРГИ ИЗВОРСКИ
Откъс от беседата „БОЖЕСТВЕНОТО Слово“, 2023 г.
https://georgiizvorski.com/besedi/2023-2/bojestvenoto-slovo/

Източник: georgiizvorski.com

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Засега кражбата на ДНК е незаконна в България…

Следваща статия

Трябва да познаваме човека като душа | Изворът на Доброто – Последно Слово на Учителя | аудио книга| 12

Други интересни