Тази технология ще остави лекарите без работа

Автор: Няма коментари Сподели:

Тази технология ще остави лекарите без работа.

5 факта за био-хакерството, които ще ви изненадат…

Това не ви е Крамола (заговор, метеж) и дори не е Вадим Зеланд. Това е каналът Осъзнаване, Буквица сила (Силата на началната буква)!

Авто-превод

 

Отделно

БИОХАКИНГ

Мнозина гледат филми за човека-паяк, амфибиите, прилепа (Батман). Според легендата в тях е попаднал генът на животно и те са копирали качествата му. А какво, ако ви кажем, че днес това вече е факт? не вярвате?

Когато бившият служител на НАСА Джошуа Зейнер, ръководител на стартъпа Odin, си постави инжекция, която трябваше да добави суперсилни гени към неговата ДНК, никой не знаеше как това ще се отрази на здравето му. Зайнер се надяваше, че след шест месеца ще натрупа невероятна мускулна маса.

Преди това той се опита да вмъкне гена на медузата, така че тялото му да свети в зелено на тъмно.

Не, това не е фрагмент от научнофантастичен роман или филм на ужасите, това е реално.

Вярно, отчаяният експериментатор не започна да флуоресцира след това. И не успя да натрупа мускули. Въпреки че учените от Китай успяха да отгледат мускулести кучета с помощта на редактиране на гени. Те създадоха гончета с мускулна маса, която е два пъти по-голяма от тази на обикновените кучета от тази порода. А Мередит Патерсън, програмист от Сан Франциско, създаде светещо в тъмното кисело мляко чрез вмъкване на флуоресцентен протеин в генома на млечнокиселите бактерии.

Всичко това са съвсем ежедневни събития на BIOHACKING – изследователски области в пресечната точка на съвременните открития на науката, медицината и информационните технологии.

В това видео ще разгледаме по-отблизо какво представлява това. Вредно ли е за тялото, можем ли да станем свръхчовеци, използвайки тези технологии, ще разкажем примери за хора, които частично са успели. В края на видеото ще дадем рецепта за биохакване, достъпна за всеки. Ако ви е интересна темата натиснете палец нагоре и приятно гледане.

„Те хакват устройства, оборудване, хора и, разбира се, кода на живота. Те карат нещата да растат. Карат ги да светят. Те карат клетките да танцуват“, характеризира биохакерите един от първите ентусиасти на движението, биологът Елън Йоргенсен.

Движението за биохакерство се роди и започна да се развива активно преди около 10 години благодарение на дипломирания физик Роб Карлсън от Принстън. Работейки в Института за молекулярни изследвания заедно с Нобеловия лауреат Сидни Баренър, той решава да организира домашна лаборатория, за да популяризира науката. Карлсън мечтаеше науката да напусне стените на институтите и да стане по-близо до потребителя.

Небезопасна цел, нали?

Всъщност вмъкването на чужди гени или някаква джаджа в тялото е така наречената твърда линия на биохакерството, граничеща с трансхуманизъм.

Но има и по-меки и по-безопасни.

Точно с тази посока на биохакерство добрата половина от жителите на Силиконовата долина са буквално обсебени.

Днес биохакингът бързо набира популярност.

В това видео сега ще разберем защо хората по света харчат стотици хиляди долари за него или дори повече.

По същество биохакингът е подобряване на тялото с помощта на лекарства, хранене, тренировки и други методи. Всичко това спомага за стимулиране на мозъчната дейност и по-бавното стареене. Филми за зоната на мрака и зоната на мрака.

За биохакерите човешкото тяло е един вид операционна система. По аналогия с компютрите, в тялото могат да се появят „бъгове“ – преумора, болест и смърт. Но всяка система може да бъде подобрена и защитена от външни фактори.

Дейв Аспрей, автор на Brain Biohacking, дефинира биохакинга като „изкуството и науката за управление на собствената биология и представяне чрез промяна на вътрешната и външната среда на човек“. Филм от зоната на мрака.

https://bgprevedi.com/5-facts-about-bio-hacking-33717-2/

Предишна статия

Сега му е времето – с нас ли си?(Помислете си къде щяхме да бъдем днес, ако Левски имаше същите оправдания за бездействие…)

Следваща статия

Бутон за изключване на интернета на цялата планета

Други интересни