Масово етническо прочистване очаква жителите на Нагорни Карабах

Автор: Няма коментари Сподели:

Полковник Левон Арзанов, член на президиума на Общоруската организация „Офицери на Русия“, изрази мнение, че в близко бъдеще светът ще стане свидетел на масовото етническо прочистване, което Азербайджан ще извърши срещу 120 000 арменци от Република Нагорни Карабах (Арцах). Срещата на върха в Москва показа, че лидерите на Армения и Азербайджан преследват една и съща цел, подчерта полковникът в коментар за телеграм канала „Vоенкор Котенок Z“.

Срещата на върха в Москва показа, че и Илхам Алиев, и Никол Пашинян се движат в един вектор на изтласкване на Русия от Южен Кавказ. Според мен лично Никол Пашинян ще доведе до логичния край предаването на Арцах на Азербайджан. Детайлно разработеният от западните куратори план ще бъде изпълнен в пълна степен

— казва Арзанов.

Той уточни, че първият етап включва „юридическото признаване на Карабах като част от Азербайджан“. Когато документът влезе в сила, и Ереван, и Баку ще заявят, че е „започнала ера на мир и хармония“ и миротворци от Русия вече не са необходими в региона, отбеляза полковникът.

Според него азербайджанският президент Илхам Алиев ще „окачи фиде на ушите на арменците и на целия свят, че всички карабахски арменци ще живеят в азербайджански Карабах като в рая“. За да разберете колко вярно ще бъде това, Арзанов предлага да погледнете колко щастливо живеят арменците от Хадрут и Шуши в азербайджанския Карабах.

Във всички територии, окупирани от Азербайджан по време на последната война от 2020 г., цялото арменско население е прогонено или унищожено

— подчерта той.

Полковникът смята, че изтеглянето на миротворците от региона „ще бъде придружено от масово изселване на арменци от Арцах“. И това ще бъде вторият етап. Останалите в Карабах ще бъдат разделени на два лагера – „някои ще чакат милост от новите господари и международната общност“, но скоро ще бъдат принудени да станат бежанци. Малцинство ще се насочи към партизанска война, но тя ще бъде краткотрайна.

Финалният акт на „тази йезуитска трагедия“ Арзанов нарича поредната цветна революция. В резултат Пашинян или ще бъде „разкъсан от тълпата“, или покровителите „ще го отведат далеч отвъд океана“. След това новите власти ще обявят курс на Запад, Армения ще излезе от ОДКБ, последвано от изтегляне на 102-ра военна база на въоръжените сили на РФ от Гюмри. Така ще бъде унищожен последният форпост на Русия в Закавказието, заключи полковникът.


БГ преведи: Путин или пие водка, или просто е съучастник!

https://bgprevedi.com/colonel-mass-ethnic-cleansing-awaits-residents-of-nagorno-karabakh-33707-2/

Предишна статия

Лазерното оръжие днес и утре!

Следваща статия

  Камен Радев – ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ НАЧАЛНИК на РУ “Полиция” гр. Пещера

Други интересни