Призраци превземат Украйна : Страшната загадка на “Азовстал”

Автор: Няма коментари Сподели:

/Поглед.инфо/ Цяла Украйна се превръща в нацистки полк “Азов”. Безславният му край в Мариупол не означава нищо за Киев. Русия знае единствения начин да смаже фашистката хидра, която вместо една отсечена глава вече е отгледала няколко нови.

Капитулиралият в Мариупол преди почти година полк “Азов” се прочу с това, че се предаде на противник, който му отстъпваше по численост. Освен това, притежавайки силни работилници и безкрайни подземни каземати, Азовстал се превърна в първокласна крепост. Но тъй като реалността не означава нищо за украинската пропаганда, а става дума за рекламирана “марка”, “Азов” е върнат от несъществуването. Спонсорирайки Украйна, Западът не се отрича от украинския нацизъм. След като е насочен срещу руснаците, значи няма нищо лошо в това. Може и трябва да си затворят очите за него. В балтийските държави всичко вече е преработено.

А Киев отчаяно се нуждае от нацизъм, защото украинството няма нито положително съдържание, нито истински герои. Така че те ще бъдат фалшиви. Нещо повече, нацизмът е много подходящ като лепило за държавата, като мобилизационна тоталитарна идеология, в която евреите просто са разменени с руснаци като основно зло. За украинците, хранени с митове и омраза към Русия, това е именно това, от което имат нужда.

В края на март в ДНР приключи първият процес срещу боец от “Азов”, който беше осъден на 20 години затвор за убийството на жена. Тя беше рускиня, която според държавата Украйна може и трябва да бъде унищожена. Сега вместо един, уж унищожен в Мариупол “Азов”, има … три и половина такива в Украйна: вместо отсечената глава на хидрата, нови са израснали и растат, и тази дума отново проблесна във военните доклади.

                                                  Главната глава

Единият, “елитният” “Азов” все още е в състава на Националната гвардия като отделно подразделение със специални сили. Това е прекият наследник позорно предалия се “Азов”. Въпреки че бойците му декларираха, че ще се бият до смърт и имаха всичко за целта – оръжия, боеприпаси, комуникации, храна и вода. Припомняме, че 2439 души отидоха в плен с вдигнати ръце. От тях около 800 бяха „Азовци“, включително командирът на полка Денис Прокопенко („Редис“) и неговият заместник Святослав Паламар („Калина“).

Това беше най-голямото поражение на Киев в тази война. Нацистите, от които са взели пример, рядко са се предавали в такива случаи. В повечето случаи са вземали отрова, застрелвали са се или са се давили в морето. Но “азовците” не са “вафен-СС”, въпреки общата атрибутика и зверства.

Временно изпълняващ длъжността командир на възродения “Азов”*в Националната гвардия (предишното му ръководство беше изолирано до края на войната в Турция след размяната на пленници с Русия) днес е майор Никита Надточий (позивна “Едно-Две”). Изведен е ранен от Мариупол и не е отведен в руски плен, където все още се намират около 700 „азовци“. Някои от пленниците бяха разменени с наши, а някои загинаха след украински удар по ареста им, когато стана известно, че дават самопризнания за бъдещите нови Нюрнбергски процеси. Макар че като историк винаги съм бил скептичен към подобна перспектива. Това беше сигналът на Киев: нямаме нужда от нестабилни „герои“, марката трябва да бъде „безупречна“.

В момента числеността на новия “Азов” е от 3500 до 5000 души, той е подчинен на МВР на Украйна. “Азовците” са част от терористичния режим, превзел Украйна с подкрепата на Запада. Следователно техните методи са терористични.

                                              И още една половина

Това се отнася и за индоктринирането и военното обучение на деца от деветгодишна възраст в специални лагери в различни региони на Украйна. Всяка година хиляди юноши преминават през тази експлозивна смес от Хитлерюгенд и “Верволф”.

Този “младежки корпус”, създаден през 2015 г., е нещо като чакалня за “Азов”. Той е доставчик на обучен и мотивиран персонал, включително и за други нацистки организации в Украйна. Половин глава на “Азов” вече започва да расте. Който преди 8 години е бил на девет години, днес вече е на 17

                      “Клонингът” в Бахмут, за който не им е жал

Има обаче и втори пълноценен и в същото време не съвсем пълноценен “Азов”, който беше сформиран като част от Сухопътните войски на ВСУ по инициатива на техния командващ ген.-полковник Александър Сирски, специално за участие в битките за Бахмут. Това е името на 3-та отделна десантно-щурмова бригада на Сухопътните войски, която Киев представя за „възкръсналия от пепелта“ мариуполски „Азов“. Той използва като „пушечно месо“ нацисти от по-нисък ранг, които не им е жал да изхвърлят в месомелачката, която вагнеровците превърнаха във Вердюн за ВСУ.

Патентованите нацисти от “истинския” “Азов” бяха изтеглени в тила, където се готвят за “контраатака”. Това, според Киев, е твърде “ценен” човешки материал, който ще бъде полезен или за наказателни операции в окупираните територии, или за изпълнение на задачите на “блокиращите отряди”, когато “контраатаката” се провали и ВСУ се разбягат.

                                  С фокус върху Източна Украйна

Защо това стана възможно? Защото “Азов” е цяло движение: с нацистка идеология, със своите “теоретици”, пропагандисти, младежка организация. Те са на държавно и чуждо финансиране и не се нуждаят от нищо. Ръководството му, начело с основателя Андрей Билецки, разбира се, не беше в Мариупол. Разпръснато е заедно с движението в цялата страна, а някои се намират и в чужбина. Украинските нацисти все още имат достатъчно човешки ресурси.

За това, по-специално, от откровени мръсници, истински садисти, беше създадено ново подразделение на Силите за специални операции (ССО) “Азов – Харков” – това е един вид трети “Азов”. Той се появи, за да направи този голям руски град, който няма нищо общо с историческа Украйна, неруски, антируски. Което вече е частично успешно, особено по отношение на младите хора, които в Украйна са бомбардирани с убийствена антируска пропаганда, още от детската градина, което ги прави по-възприемчиви към нацистките идеи и практики.

Както можете да видите, Русия има само един начин да гарантира унищожаването на “Азов” и това, което той представлява: да денацифицира и демилитаризира обезумелия си съсед. Ако не изпълним тези две обявени цели на СВО, горко на Русия, защото тази болест, с пълната подкрепа на Запада, ще ни застигне оттам.

Защото без премахването на нацисткия режим в Украйна ние много скоро ще пипнем тази зараза. Ако Москва, поддавайки се на външен натиск и поради интригите на националните предатели, не завърши тази болезнена операция, на украинската хидра ще ѝ пораснат повече глави, отколкото са били отсечени от нас, и тогава тежко на руснаците.

                                      Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

https://pogled.info/svetoven/ukraina/prizratsi-prevzemat-ukraina-strashnata-zagadka-na-azovstal.155439

Предишна статия

Роберт Адамс – Вы не деятель, Нет ничего неправильного

Следваща статия

Росен Миленов – цялата власт е корупция!!!

Други интересни