Защо искаха да убият Юрий Гагарин? Тайните на биографията на първия космонавт на планетата…

Автор: Няма коментари Сподели:

Днес почти всичко се знае за полета на Юрий Гагарин в космоса. Но, колкото и да е странно, няма много за самия Гагарин като човек. И в неговата биография има факти, които са се превърнали в митове, и, обратно, митове, които са станали факти. Много остават почти неизвестни за широката публика.

Има нещо, което все още е секретно и дава повод за всякакви версии и слухове. Нека обсъдим всичко това. Нека да поговорим за това каква е тайната на този човек – Юрий Гагарин. Традиционно за нашия канал ще погледнем от онези страни, които по правило остават в сянка. И до края на този брой отношението ви към тази историческа личност едва ли ще остане същото.

Отделно

https://bgprevedi.com/gagarin-s-secret-biography-32385-2/

Те бяха разкрити от колегата на Гагарин в първия отряд космонавта Алексей Леонов, който на 18 март 1965 г. стана първият човек, излязъл в открития космос.

Леонов поттвърди пред тв „Звезда“ версията си, че към изтребителя МиГ-15, в който са били Юрий Гагарин и инструкторът полковник Владимир Серьогин, на форсиран полет се е приближил друг боен самолет Су-15.
Летецът на Су-15 е прелетял на разстояние 10-15 метра със скоростта на звука от изтребителя МиГ-15. В крайна сметка самолетът на Гагарин се преобърнал от мощния въздушен поток.

Но комисията, разследваща гибелта на пилотите, стига до извода, че катастрофата е станала заради сближаването на МиГ-15 до метеобалон и рязкото му отклоняване, след което изпада в свредел и се разбива.

Леонов обаче поддържа своята версия: „Видях разсекретен документ, който потвърждава тази теза. Комисията е скрила истината, за да защити оцелелия пилот, твърди той, но отказва да разкрие самоличността му, като добавя само, че става дума за „достатъчно известен“ човек, който днес е „стар и болен“.

„Вече не е тайна – става дума за небрежност и нарушаване на правилата на авиацията“, обобщава Леонов.

Но тъй като 29 тома с резултатите от разследването на катастрофата остават засекретени и това твърдение остава само хипотеза.

Бившият офицер от ФСБ, който е служил през ония години в Център за подготовка на космонавти, полковник Николай Рибкин има свое мнение за причините за трагедията на 27 март 1968 г., което е споделил в книгата си „Записки на космическия контраразузнавач“.

„Най-разпространената версия: МиГ-15 е изпаднал в критична ситуация (врязал се е в сонда, птица, отклонил се е от прелетял наблизо самолет) и се е сринал в свредел. Но летците са излезли от него и почти са извели изтребителя от пикирането. За това свидетелстват всичко: положението на задкрилките, работните пози на Гагарин и Серьогин, дори отсъствието в кръвта им на голямо количество адреналин. Това е доказателство, че те дори не са успели да се уплашат и са били уверени, че ще спасят машината и себе си. Но не им достига височина. Гагарин и Серьогин са били уверени, че под долния слой облаци има достатъчен запас от височина, но се оказва, че просто го няма“, обяснява Рибаков.

Според него основната вина за това трагично заблуждение на екипажа на МиГ-15, трябва да се търси в екипа, който е ръководел полетите във фаталния ден.

https://www.informiran.net

Предишна статия

Сензационната истина за гладуването!

Следваща статия

Борба с глобализма: Правото за неприкосновеността на личното пространство!

Други интересни