Супер ускоряване растежа на доматите, с тези прости съвети

Автор: Няма коментари Сподели:

Ако обичате градинарството и искате да отглеждате зеленчуци за храна, доматите вероятно са част от вашата градина. Този прекрасен плод, който смятаме за зеленчук, има страхотен вкус и много свойства, които правят диетата ни по-богата, по-вкусна и по-здравословна.

Доматите могат да се отглеждат в градината или в големи саксии на балкона. Когато отглеждате домати, ще искате да знаете как да ускорите растежа и узряването им, за да можете да ги събирате по-рано.

Ето някои полезни трикове. Вълшебна домашна смес, която веднага възражда умрелите стайни растения

  1. Затопляне на почвата преди засаждане Една от най-често срещаните грешки, допускани от много неопитни градинари, е да засаждат разсада от домати в студена почва. Засаждането на разсада от домати в топла почва е от решаващо значение за по-бързия растеж и доброто плододаване. За тази цел е препоръчително да премахнете всякакъв повърхностен мулч. Затоплете ги на пряка слънчева светлина или ги покрийте с тъмно фолио. Това ще концентрира топлината в почвата и ще я направи подходяща за засаждане.
  2. Направете растенията устойчиви Преди да засадите доматите, ги аклиматизирайте към времето навън. Веднага щом отмине най-лошият зимен студ, вятър и ниски температури, започнете да изнасяте разсада навън за кратко. Оставяйте ги на слънчево и добре проветрено място за по няколко минути и постепенно увеличавайте времето на открито. Това ще направи растенията по-издръжливи, силни, плодородни и здрави.
  3. Добавете калций Калцият е важен минерал, който стимулира растежа и плододаването на растенията. Яйчените черупки са богати на калций. Преди да засадите доматите, натрошете яйчените черупки и ги поръсете върху почвата. Можете да добавите яйчени черупки и след засаждането, за да направите почвата още по-богата.
  4. Утайка от кафе Растения, които да засеете до доматите, за добра реколта Засяването на определени зеленчуци един от друг е свързано с привличането на полезни насекоми, насърчаване на растежа и оптимизиране на… Разпръснете утайка от кафе около основата на доматите. Кафето съдържа мощни антиоксиданти и витамини, които подхранват почвата и подпомагат растежа.
  5. Увеличете максимално разстоянието между растенията При засаждането на домати е важно да се осигури голямо разстояние между корените. Това ще помогне на разсада да се отвори и да даде повече плодове.
  6. Засаждайте дълбоко Дълбоко засадените домати не само имат по-силни корени, но и абсорбират повече минерали от почвата. Подходяща почва при отглеждане на ДОМАТИ Доматите се нуждаят от пълно слънце – 6-8 часа слънчева свелина на ден, за да дават добра реколта.
  7. Осигурете повече опора Ако баба ви и дядо ви пренебрегват коловете, които забиват в земята до доматените си храсти, време е да ги предупредите за това. Коловете осигуряват допълнителна опора за крехките стъбла на доматите, като ги правят по-силни и плодовити.
  8. Редовно подрязвайте доматите За да поддържате доматите си здрави и да получавате големи добиви, редовно подрязвайте излишните клони и мъртвите части. Това ще насърчи регенерацията и растежа и ще попречи на растението да изразходва ресурси, за да компенсира мъртвите или повредени части.Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/gardening/super-uskorjavane-rasteja-na-domatite-s-tezi-prosti-syveti-news_1942519.html © Actualno.com
Предишна статия

THE GREAT GOVERNMENT SCAM

Следваща статия

FLAT EARTH FLASHBACK

Други интересни