Банката на Силиконовата долина – Тръмп и Банката на картела за пари от наркотици

Автор: Няма коментари Сподели:

Авто-превод

Отделно

Интернет гъмжи, какво се случва с тези по-малки банки и техните милиарди? Най-страхотното бягане до банка… някога. $42 милиарда долара…ПУФ! Изчезнаха за десет часа. Сякаш група хора около Питър Тейл, свързани с разузнаването, са получили информация за Silicon Valley Bank, че ще конфискуват всичките си пари на Ню Хемпширския наркокартел или нещо подобно? Пуф! Peter Theil…Ликуд, Би Би.

00:00 Въведение, Крахът на банката в Силиконовата долина.

03:29 Стартът на алтернативните медии, Тъкър Карлсън мрази Тръмп, както и Рупърт Мърдок.

05:29 Банката на Силиконовата долина и нейната любов към парите от наркотиците в Ню Хемпшир. Какво казват Pandora Papers за Ню Хемпшир и 932 милиарда долара в доверителни пари.

09:16 Джери ЛИТЪЛ, банков комисар на Ню Хемпшир – приятелите не одитират приятели. Джери ЛИТЪЛ се сблъсква с Майк Гил. Запознайте се с Бил ГРАЙНЕР, Андрю КРУЗ, Дик АНАГНОСТ и Глен ПЕРЛОУ – приятели с пари от наркотици.

12:53 Silicon Valley Bank купи Boston Private Banking & Trust…оставете парите от наркотиците да потекат…CT Corporation Systems, довереният регистриран агент – „Обадете се на Laurie, 344 0171.“ Sam Bankman Fried и пръдните на Полярната Мечка.

20:47 Интервю с Майк Гил, последните разкрития за Silicon Valley Bank. Най-бързото теглене на пари от банка в историята досега. Питър Тейл – знаеше ли нещо, което другите хора не знаеха? Всички стартиращи компании в Израел се намират в SVB, това ли е трансферна точка за пране на пари от наркотици? %80 от неуспехите при стартиране…но дали?

35:29 Имената и ролите на наркокартела в Ню Хемпшир и най-отличните билборди на Майк Гил.

38.08 Майк Гил влиза в лицето на Крис СУНУНУ. — Видяхте ли, че наркодилърите не искат да ме съдят? Майк не би взел 50-те милиона долара. Майк е завлечен в затвора. Разбирате ли Mena Arkansas, Iran Contra, Guns foir Drugs, защо имате проблем с New Hampshire? Камионите отиват в Ларедо Тексас с напълно автоматични картечници и се връщат с фентанил и жертви на сексуален трафик на деца и възрастни.

47:19 IRS и TIGTA, Инспекторът на Министерството на финансите Главна данъчна администрация – напълно в легло с престъпниците от Ню Хемпширския картел. Браян БАРИНГТЪН, адвокат с 50 милиона долара.

52:20 Септември 2016 г. IRS и TIGTA ахнаха за последен път – записани разговори, Том МОРЛИ, Крис МОРЛИ и Тим КАМЪС, главният инспектор по данъчното облагане, забравят да затворят телефона си правилно, докато участват в измами с поща и прикриват гигантския Наркокартел в Ню Хемпшир.

58:40 Манипулираният съд, от Майк са откраднати 275 милиона долара. Картелът плаче в съда, чувствата им са наранени и нямат представа защо Майк Гил се заяжда с тях.

1:02:15 Връзките с Израел, Ликуд и голямата картина – корумпиране и контролиране на Съединените щати. Поддържане на системата „на линия“. Какво очаква Америка? И какво очаква враговете на Америка? Многополюсният световен ред.

1:08:33 Запис на агент от IRS Джеремая ДЕВЛИН, който иска да арестува Майк. Шокиран е да разбере, че Майк се е срещнал очи в очи с американския прокурор Андрю ЛЕЛИНГ и му е предал доказателства. Организирано от Тръмп и Кори Левандовски. Лагерите на FEMA и банкирането в Силиконовата долина се сриват. Смъртта на Дейна Хайд.

1:14:12 „Ципове в жицата, това е прекрасна шибана война.“ На късмет.

https://bgprevedi.com/181-silicon-valley-bank-trump-the-cartel-drug-money-bank-31707-2/

 

НАЙ-ГОЛЯМАТА БАНКА В СИЛИЦИЕВАТА ДОЛИНА ФАЛИРА! КАК СЕ СЛУЧИ ТОВА?

Silicon Valley Bank (SBV) изпадна в несъстоятелност с рекордна скорост след зашеметяващи 48 часа, в които клиентите започнаха да теглят парите си. Настъпилата криза с капитала доведe до втория по големина фалит на финансова институция в историята на САЩ.

Калифорнийските регулатори затвориха технологичния кредитор и го поставиха под контрола на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), която ще действа като синдик. Това обикновено означава, че активите на банката ще бъдат ликвидирани, за да може тя да се изплати на своите клиентите, както и на всички вложители и кредитори.

SVB става най-голямата банка, обявила фалит след финансовата криза от 2008 г. насам. Това разтърси световните пазари и остави блокирани милиарди долари, принадлежащи на компании и инвеститори.

Банката е собственост на финансовата група със същото име – SVB Financial Group. Със седалище в Санта Клара, Калифорния, тя е най-голямата банка в Силициевата долина. Пазарният ѝ дял през юни 2016 г. е 25,9%.

Какво всъщност се случи?

Нещата започнаха да излизат от релси на 8 март, когато SVB обяви, че е продала куп ценни книжа на загуба и реши, че ще продаде други акции за 2,25 млрд. долара, за да балансира капитала си. Това предизвика паника сред ключови фирми за рисков капитал, които посъветваха компаниите да изтеглят парите си от банката.

Акциите на банката се сринаха ден по-късно, като повлякоха и други банки със себе си. До петък сутринта те бяха спрени и компанията се отказа от опитите си да набере бързо капитал или да намери купувач.

“Състоянието на SVB се влоши толкова бързо, че не можеше да продължи дори още пет часа“, пише Денис М. Келехър, главен изпълнителен директор на компанията за финансова сигурност Better Markets. “Това е така, защото вложителите ѝ изтегляха парите си толкова бързо, че банката стана неплатежоспособна и затварянето в рамките на деня беше неизбежно”.

https://boulevardbulgaria.bg/articles/nay-golyamata-banka-v-silitsievata-dolina-falira-kak-se-sluchi-tova

Предишна статия

Новините от 23 и 24 март 2023 година

Следваща статия

Получихме следното съобшение днес и го публикуваме (подразбирайки авторът е съгласен с това)

Други интересни