Китай пусна първия си кораб за услуги с 500 киловата водородна горивна клетка

Автор: Няма коментари Сподели:

Поглед инфо

Първият в Китай кораб за услуги, задвижван от 500 киловата водородна горивна клетка, бе пуснат в експлоатация в Джуншан, провинция Гуандун, заявиха в понеделник от китайската корпорация „Three Gorges“. Той ще се използва за транспортиране, патрулиране и спешни случаи в района на язовира „Трите ждрела“.

Корабът е знак за значителния пробив на Китай в използването на нови източници на енергия в корабостроенето. Максималната му скорост е 28 км/ч, а максималния пробег – 200 км. Освен това е по-безшумен и рентабилен в сравнение с традиционните кораби, задвижвани с петрол.

„Корабът е най-големият в света от този вид по отношение на генерирането или съхранението на енергия“, каза Уан Джън, директор на отдела за системна интеграция на Китайската държавна корабостроителна корпорация.

Строителството на кораба започна на 17 май 2022 г. съвместно от Китайската държавна корабостроителна корпорация и корпорацията „China Yangtze Power“ под ръководството на корпорацията „Three Gorges“.

https://pogled.info/svetoven/pogled-kitai/kitai-pusna-parviya-si-korab-za-uslugi-s-500-kilovata-vodorodna-gorivna-kletka.153882
Източник: Bulgarian.cri.cn

Предишна статия

Ой ти, майко, ти Русио, елай ни помощ

Следваща статия

THE RED CROSS IS DEMONIC

Други интересни