ДЖЕНДЪРСКА ДЪРЖАВА, В КОЯТО БАНДИТИТЕ СА ЧЕНГЕТА, А ЧЕНГЕТАТА – БАНДИТИ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте, знайни и незнайни бандити, здравейте, знайни и незнайни ченгета, драго ми е да ви пиша кратко писъмце.

Първо, да сте живи и здрави, щото важното е да сме живи и здрави.

Второ, стар хаиз съм аз, не така левашката с мен, бъдете така добри. Щото нещо сте се възпалили пак от АФЕРА.

Като казвам стар хаиз, това значи, че съм преживяла онези „славни“ 90-те години, и не съм ги наблюдавала само ей тъй на отстрани под юргана, ами точно тогава си бях на див „терен“ като разследваща журналистка. И предимно ма’ах по уличните сокаци и баш в „окото на бурята“, ако ме разбирате какво точно искам да ви кажа.

Тогава не беше както е сега, а сега е – бандитите са ченгета, а ченгетата – бандити.

Тогава бандитите си бяха бандити, а ченгетата си бяха ченгета.

Знаеха се един друг, дебнеха се, ловяха се, бягаха си, ама когато трябваше да се свърши някоя особено важна задача в името на националната сигурност на държавата, колкото и да ви звучи абсурдно, ченгетата търсеха път към бандитите и си имаха респекта.

Тогава бандитите само да надушат, че някой техен е биз бизе с някое ченге, направо го шутираха. Не казвам, че е нямало агенти, ама то беше цял шпионски филм да разбереш кои са.

Не е като сега. Сега друго няма, освен „назначени“ бандити. Ако нямат „шапка“ от ГДБОП, ГДНП, и която и служба се сетите, днес не си бандит.

Сега сме в ерата на ню уейв бандитизма – бандити „назначени“ от ченгетата, и ако бандитът няма ченге, което да го пази и да му опъва чадър, срещу което разбира се, подобаващо се „отчита“, няма и да оцелее и пет дни на улицата. Като истински бандит. Сега, дето се вика „наказателната бригада“ на „назначения“ бандит са си направо цели служби и отдели на МВР. Пей, сърце.

Сега сме в ерата на ню уейв ченгеджийството – ченгетата пък са бандити, защото на практика ръководят и логистират назначените от тях бандити и лапат кинти за това. И целия „назначен“ бандитизъм е под контрол, под контрол – в смисъл парите са под контрол към кои джобове текат, и ако някой някого изобщо хваща, то обикновено е заради разчистване на конкуренцията.

Изобщо – сбъркана работа. Но това е чистата истина. За държавата, в която сме.

Аз като я свърша някаква журналистическа хава и когато тя е по-остра, отколкото и се иска на джендърската държава с нейните джендърски управляващи и с нейните ченгета – бандити, и бандити -ченгета, моментално тръгват към мен едни емисари чрез всякакви посредници – от тук, от там, от кол и въже: ама нещо може ли, ама нещо не може ли, ама виж сега, дай сега така, иначе да се оправим с тая работа…

И понеже вече живеем в държавата на бандитите – ченгета и ченгетата – бандити се ошашардисвам, аджеба, кой кой е точно и какво точно иска – бандитът ченге ли е всъщност, или ченгето е бандит, защото исканията им към мен са толкова абсурдно противоположни на това, което трябва да иска иначе един истински бандит, и едно истинско ченге, ако не са от „мешаното“.

Обикновено зад това „мешаното“ веднага лъсва „комбинация“, ама пак е „мешана“, щото е делната от бандит-ченге заедно с ченге – бандит…

Да не си мислите, че е лесна и мойта?

Хич не е лесна, ама стар хаиз съм аз.

И затова – не така с мен – левашката!

Не съм се родила днес и опитът им идва и от онези години, които си бяха един цял уличен университет, и които повечето от сегашните бандити – ченгета и ченгета – бандити даже не са чели на книга.

Вижте, знайни и незнайни бандити, и знайни и незнайни ченгета, като имате нещо да ми кажете – насреща съм, бе, пичове.

Нема страшно.

К’во се гънете като „полицейския материал“, оня „полицейски материал“ – амфетамини, дето е като макарон, ако ме разбирате какво точно искам да ви кажа?!

Насреща съм, не се хабете да измисляте разни филми, щото „комбинациите“ ви ги хващам във въздуха още.

Верно е, че мешавицата „ченгета бандити и бандити – ченгета“ ми е нервно набрала, ама аз к’во съм виновна, че държавата ни такава джендърска – един истински бандит вече със свещ не можеш да намериш и едно истинско ченге с фенерче не можеш да откриеш.

Заради истината съм длъжна да кажа, че има хора,  с които брилянтно работя без грам конфликт. И бандити, и ченгета. Малко са, ама знаете ли защо всичко е точно с тях? Защото, са истински, не са „мешавица“, и защото много, ама много сол сме изяли, за да си имаме пълно доверие.

Така че, като тръгвате към мен – ей тъй урбулешката, омешани, като кофти мат’риал, за да ме „сготвите“ набързо – айде по-полека.

Стар хаиз съм аз.

Веселина Томова

П.П.  Пиша този текст и съзирам един коментар под актуална днешна публикация на АФЕРА. Публикувам го защото топло ме разсмя, та и вие да се усмихнете, бандити – ченгета, и ченгата – бандити в тая джендърска държава:

„Виновен

Уважаеми четящи по офиси, коридори и канцеларии на държавно избираеми позиции, знайте, че пипнете ли АФЕРА и професоршата, няма значение кои за кого сме, улицата ще ви се стори тясна, по коридорите ще падате, в офисите ще бъдете заключени на хляб и вода, и ще си викате: Боже, къде попаднахме.

Има хора с различни мнения за много въпроси. За въпроса с магданоса /АФЕРА/ сме единни.“

Джо хулигана

Нацията ни не е обратна. Ама никак!!!
Политиците ни обаче са! И още как… Който не вярва да помисли за резултата до момента – какво бяхме и какво сме сега… Издигат се само боклуци, боклуци им пеят дитирамби (медиите (Пеевски)) и резултата е налице (Справка кмета на Симитли…). А Драгалевския пак дава акъл. То откъде ли акъл у мангал ама нейсе. Та караме я някак си и сме ей тук по стечение на обстоятелствата…
Г-жо Томова, защо Нинова издигна кандидатурата на чорапа за президент? Копринков и далаверите Му са следствие…

https://afera.bg/

Предишна статия

Както е официално известно в следващите пет години предстоят да бъдат „разиграни“ ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА на българска територия за водни цикли във ВиК сектора

Следваща статия

Георги Измирлиев – Македончето учител и революциoнер

Други интересни