Осъзнаване: 7 нелечими болести, които конете лекуват

Автор: Няма коментари Сподели:

Това не ви е Крамола (заговор, метеж) и дори не е Вадим Зеланд. Това е каналът Осъзнаване, Буквица сила (Силата на началната буква)!

Авто-превод

 

Отделно

ЛЕЧЕНИЕ С КОНЕ

След като датската кавалеристка Лиз Хартел претърпя тежък полиомиелит, тя, полупарализирана, се озова в инвалидна количка. Лекарите казаха, че е завинаги. Но момичето не искаше да напусне любимия си спорт. Под ръководството на лекар от Норвегия, Елизабет Бодикер, тя успя не само почти напълно да възстанови здравето си, но и да стане олимпийски шампион.

Как го направи? Това беше предшествано от 9 години постоянни занятия на кон.

Бодикер започна като експеримент да качва на кон други млади инвалиди. Успешните резултати предизвикват сензация в Норвегия, след което норвежките власти се съгласяват да открият специален център за терапевтична езда през 1953 г.

Оказва се, че конете лекуват церебрална парализа, аутизъм и синдром на Даун. Но защо все още се смятат за нелечими в официалната медицина? И защо лекарите не предписват лечение с коне? Как работи хипотерапията и имат ли конете телепатия – Решихме да разгледаме това видео. Настанете се удобно, не забравяйте да ни вдигнете палец за нашата упорита работа и се наслаждавайте на гледането.

От този момент нататък в много страни по света започнаха да се отварят центрове за хипотерапия.

Днес има няколко хиляди такива центрове, които са помогнали за възстановяване или подобряване на здравето на десетки хиляди хора.

Но всъщност ползите от лечението с коне са известни от древни времена.

Ползите от конната езда за възстановяването на болни и ранени са известни още от древността. Още Хипократ (между другото, на древногръцки името му означава „господар на конете“) е писал за „лечебния ритъм на различните конски походки“ и че воините оздравяват по-бързо от рани, ако продължават да яздят. Той също така отбеляза, че освен общоукрепващия ефект има и психологически ефект от конната езда. Хипократ съветва меланхолиците да яздят, защото това освобождава човека от мрачни мисли и предизвиква весели и ясни мисли. Освен това ученият придава особено значение на ритмичното и гладко движение на коня.

Още в средата на 18 век известният енциклопедист Дени Дидро в своя трактат „За конната езда и нейното значение за поддържане и възстановяване на здравето“ пише: „Сред физическите упражнения ездата заема първо място. Много болести могат да бъдат излекувани с него, но е възможно и да се предотвратят веднага щом се появят.”

Научната основа за този необичаен метод на лечение в края на 19 век дава френският лекар Колин.

Той пише: „Като се има предвид органичните системи, върху които въздейства конната езда, ние виждаме най-прякото му влияние, първо върху храносмилателния апарат, а след това върху кръвообращението, дишането и нервната система. Конната езда значително регулира процесите на отделяне, изпаряване и усвояване, очевидно е, че физиологичният ефект от това упражнение се отразява в цялото тяло.

Хипотерапията се състои от две думи, в превод означаващи „кон“ и „лечение“. Ако имате опит с подобно лечение, очакваме вашите коментари.

Освен това, поради разликата в температурата (при хората тя е с 1,5 градуса по-ниска от тази при конете), се постига лек ефект на затопляне на мускулите, ставите и вътрешните органи, което води до повишено кръвообращение.

Една конна езда замества 4 сесии масаж!

При ходене конят извършва ритмични люлеещи се движения. Ездачът трябва да поддържа баланс, да поддържа поза (особено ако класовете се провеждат, докато седите). В резултат на това се подобрява координацията на движенията и чувството за баланс.

https://bgprevedi.com/horses-as-doctors-31552-2/

Предишна статия

Фулфорд: Първата световна революция е на път да освободи човечеството

Следваща статия

Древни дихателни практики за цялостно излекуване на тялото – 5 техники от цял ​​свят

Други интересни