Древни дихателни практики за цялостно излекуване на тялото – 5 техники от цял ​​свят

Автор: Няма коментари Сподели:
Славянски свят Осъзнаване

Това не ви е Крамола (заговор, метеж) и дори не е Вадим Зеланд. Това е каналът Осъзнаване, Буквица сила (Силата на началната буква)!

Авто-превод

 

Отделно

ДИШАНЕ И ИМУНИТЕТ

В училище по някаква причина бяхме инвестирани с логаритми, интеграли, научихме какво са суфикси и валентност. Но някой научи ли ви на основите на основите – правилното дишане?

Всички знаем израза „лъже, дишайки“. Е, ние сме свикнали с факта, че дишането е нещо естествено, за което не е нужно да мислите.

Докато гледате това видео, ще направите около 200-300 вдишвания на машината. И ако изгледате това видео до края, можете да превърнете дъха си в инструмент за зареждане с енергия. Можете да го използвате, за да се ободрите, или обратното, за да се успокоите и напълно да се отпуснете. Или дори да се поставите в подобно на транс медитативно състояние, като шамани. Интересно? Тогава сложете палец нагоре под това видео. Ще ви разкажем 5-те най-мощни дихателни техники от цял ​​свят.

Вижте този човек. На тази снимка Будимир Шобат е на 54 години и току-що постави нов световен рекорд – издържа под вода без водолазна екипировка, на едно задържане на дъха… цели 24 минути 33 секунди!

Но това вече надхвърля фантазията!? Само големите делфини могат да издържат толкова много под вода, повече – само китовете!

Хърватинът Будимир Шобат постави своя рекорд през 2018 г. в присъствието на експерти от Книгата на рекордите Гинес. Мислиш ли, че е единственият?

Испанският фрийдайвър Алекс Сигура беше под водата без въздух 24 минути 11 секунди…

„Без храна човек може да живее около 40 дни, без вода – 5-7 дни, без въздух – няколко минути.

Това чуваме от детството. Не всичко обаче е толкова ясно. Има хора, които издържат много по-дълго без храна и вода, вече сме говорили за тях в нашите видеа.

И сега научаваме много за дишането. Разбира се, 24 минути е крайна цифра.

Но какво, ако ви кажем, че повечето хора на планетата дишат абсолютно погрешно. И това води до болести и кратък живот. изненадан?

И в същото време те не казват нищо за това, което е в основата на живота – за дишането.

По-точно, казват, но би било по-добре да не го правят.

В крайна сметка това, което чуваме през цялото време: дишайте дълбоко!

И ние послушно дишаме, вярвайки, че това ще ни донесе здраве.

Но тук е парадоксът. Интензивното дълбоко дишане може да доведе до хипервентилация: твърде много кислород навлиза в белите дробове и твърде малко въглероден диоксид в кръвта. Но колкото по-малко е CO2 в кръвта, толкова по-силна е връзката между хемоглобина и кислорода и толкова по-малко той навлиза в клетките. В резултат на това възниква парадоксална ситуация: човек се задушава от кислород и мозъчните тъкани страдат от липсата му (хипоксия). Това се изразява в замаяност, до загуба на съзнание.

Но задържането на дъха води до натрупване на въглероден диоксид, което води до вазодилатация и подобряване на газообмена в белите дробове.

Просто не бързайте веднага да задържите дъха си, тук, както никъде другаде, трябва да знаете кога да спрете.

Един здрав възрастен има средно около петнадесет до двадесет вдишвания в минута. Но йогите довеждат това число до 3-6.

Те вярват, че колкото по-рядко диша човек, толкова по-дълго живее. Че определен брой вдишвания и издишвания са ни определени за цял живот. И при правилно дишане 200 години не са границата за него.

Ведически източници сочат, че с помощта на дишането е възможно да се контролира енергията на целия организъм.

Много лечебни методи, както древни, така и съвременни, се основават на лечебните свойства на дишането (показани на екрана чигонг, хатха йога, шамански дихателни практики, лечебната техника на Норбеков и др.).

Избрахме топ 5 дихателни практики от цял ​​свят, които ще ви помогнат да станете по-здрави, по-силни и по-енергично да комбинирате както древни, така и съвременни знания.

Дишане по метода на Вим Хоф

Този човек седи в ледена баня 2 часа, отива в планината само по къси панталони, плува под леда, задържайки дъха си най-далеч. Той държи рекорда за бягане на полумаратон бос в снега.

Вим Хоф е приятел със студа от детството, но не само генетиката е виновна за неговата устойчивост на студ. Повече от 35 години практикува специален метод на дишане и закаляване.

Техниката на дишане е доста проста: – вижте видеото

https://bgprevedi.com/5-briefing-methods-31543-2/

Ведически дихателни практики, които ще ви излекуват

Славянски свят Осъзнаване

Това не ви е Крамола (заговор, метеж) и дори не е Вадим Зеланд. Това е каналът Осъзнаване, Буквица сила (Силата на началната буква)!

Авто-превод

Отделно

Трудно е да се надцени значението на дишането в нашия живот. Очевидно за здравето ни дишането е много по-важно от храненето. Но по някаква причина ние обръщаме много повече внимание на храненето, отколкото на дишането, което означава, че дишането се случва от само себе си. За съжаление това не е така, защото не всеки знае елементарните принципи на правилното дишане.

Всички живи същества на тази планета дишат, но само при хората този процес често е нарушен.

Защо трябва да дишаме правилно?

Заедно с въздуха ние консумираме жизненоважна енергия, която пронизва цялата Вселена, цялото пространство около нас и самите нас – прана. Всичко е изградено от прана.

Дишането е основният начин за насищане на тялото с прана. Човек може да живее без храна, но без възможност да диша, той умира, защото праната е тази, която прави живите същества живи.

По време на нормално дишане ние абсорбираме по-малко от една четвърт прана през въздуха. Контролът на дъха ви е контрол на жизнената енергия и следователно контролът на целия ви живот.

Дори когато нямате абсолютно нищо, винаги имате дъха си. По всяко време и навсякъде.

С помощта на дишането могат да се решат много проблеми не само на ниво тяло, но и на ниво съзнание. Дихателните техники променят състоянието само за няколко минути.

Ето защо в практикуването на йога е важна стъпка в развитието на пранаяма – дихателни техники за контрол на дишането и състоянието. В Йога-сутрите на Патанджали пранаяма е четвъртият етап от йога и служи за прочистване на енергийните канали – нади. Общо в нашето тяло има 72 000 от тези канали, тяхното запушване води до проблеми на физическо, психическо или духовно ниво. Редовното практикуване на пранаяма помага за прочистването на тези канали и усвояването на повече енергия чрез дишането.

Дихателни упражнения за начинаещи

Започнете запознаването си с дихателните техники на йогите, като овладеете пълното йогийско дишане.

Използвайте проста техника, за да научите пълно йогийско дишане.

Първата стъпка е съзнателно дишане.

Бъдете наясно с естествения си начин на дишане.

Седнете в удобна позиция, затворете очи, отпуснете тялото си.

Съсредоточете се върху дъха си. Наблюдавайте ритмичния поток на дъха си. Как въздухът докосва ноздрите, как прониква във вас, как „тече” по задната повърхност на назофаринкса, как изпълва белите дробове, как се променя температурата му при вдишване и издишване…

Не се опитвайте да контролирате дишането или да се намесвате в ритъма му, не се опитвайте да го забавите или ускорите, не го спирайте просто да бъде.

Съсредоточете се върху разширяването и отпускането на белите дробове и гърдите. Гледайте как стомахът се включва в процеса на дишане, как се издава при вдишване и се свива при издишване.

Концентрирайте се върху процеса на дишане от началото до края, от преминаването на въздуха през ноздрите при вдишване до изхода му обратно.

След това насочете вниманието си към осъзнаването на вашето тяло като единен цялостен организъм. Останете в това състояние известно време и отворете очи.

Правете тази практика всеки ден в продължение на 3-5 минути и дишането ви ще стане по-осъзнато, ще се почувствате отпуснати и спокойни.

Вторият етап е овладяването на трите вида дишане.

Диафрагмено дишане: техника на изпълнение

Легнете по гръб и се отпуснете.

Насочете вниманието си към дъха си, просто наблюдавайте, без да се опитвате да го контролирате по някакъв начин.

Поставете дланта на едната си ръка върху корема точно над пъпа, а дланта на другата ръка в центъра на гърдите. При вдишване дланта на корема ще се движи нагоре, а при издишване – надолу. Не трябва да има напрежение в корема.

Не се опитвайте да повлияете на движението на корема си, просто усетете как се разширява и свива, докато вдишвате и издишвате. В същото време се опитайте да не разширявате гърдите и да не движите раменете.

Дишайте бавно и дълбоко.

Докато вдишвате, продължете да разширявате корема колкото е възможно повече, без да засягате гърдите.

В крайната фаза на вдишване диафрагмата притиска корема и пъпът е в най-високата си точка, а при издишване диафрагмата се издига към белите дробове, коремът се свива и пада, пъпът „притиска“ гръбнака.

Правете тази техника всеки ден в продължение на 3-5 минути.

Ежедневното диафрагмено дишане подобрява физическото и психическото здраве. Когато диафрагмата работи правилно, ние дишаме по най-оптималния за нас начин.

https://bgprevedi.com/veda-s-briefing-methods-31544-2/

Предишна статия

Осъзнаване: 7 нелечими болести, които конете лекуват

Следваща статия

Доклад от 1966 разкрива всичко случващо се днес | Част 3

Други интересни