Други новини от 15 март 2023 година

Автор: Няма коментари Сподели:

Crash! – Катастрофа
Now what? – Сега какво?
BRICS – БРИКС
Dems spend trillions – ДемоНОкратите харчат трилиони
Bank runs – Тичания до банките
Janet Yellen chief thief – главен крадец
Забележете бесилката отдясно


Преведи сам
Микро-новата
Подозрителни наблюдатели
Татяна Завражина
Новият световен ред
Ренс
Глен Бек
Андрей Фурсов | dzen
Всичко върви
Събуждане с Джей Пи
Д-р Стийв Търли
Апокалиптични продукции
ГейтуейПъндит
Следващите новини
Никой специален финансово
Бунтовнически новини
ХалТърнърРадиоШоу
Нюзпънч
ЗироХедж
Ръсел Бранд
Подготвители
Пълен спектър оцеляване, САЩ
Канадски подготвител
Подготвител от Аляска
Войната
Павел Иванов
Саня от Флорида (спрян) | Телеграм
Михаил Онуфриенко, Насправдиrutube
Юри Подоляка, Насправдиrutube
Дишайте дълбоко и се отпуснете!

Добавките за деня приключват предимно към 10:30 сутринта на следващия ден БГ-време поради дългия международен информационен ден.


ЕКСКЛУЗИВНО: Шокиращи доказателства показват, че д-р Фаучи е допринесъл пряко и значително за научноизследователската и развойната дейност и пропагандата на COVID в Китай

Съществуват огромни доказателства, че Националният институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID) на Антъни Фаучи, чрез своите решения за финансиране, е допринесъл пряко и значително за успеха на програмите за научноизследователска и развойна дейност в Китай.

Ето един такъв пример.

Лишан Су, възпитаник на университета Шандонг в Китай, сега е професор в Медицинския факултет на Университета на Мериленд в Балтимор.

Според публикацията му Лишан Су е в Съединените щати повече от 30 години, но поддържа активно научно сътрудничество с учени в Китай, включително тези, които имат връзки с Народната освободителна армия. През това време Лишан Су получи над 5 милиона долара субсидии за научни изследвания от NIAID на Фаучи.


Робърт Ф. Кенеди, младши: Фаучи отговаря за разработването на биооръжия за Пентагона от 2002 г.

Робърт Ф. Кенеди, младши, се присъедини към водещия на токшоуто Джими Дор наскоро, за да обсъди участието на САЩ в програми за биологични оръжия, финансирането на д-р Фаучи за изследване на коронавируса и страха от антракс през 2001 г.

Антъни Скот от TGP съобщи по-рано за атаките на Amerithrax и предполагаемото участие на ЦРУ в атаката с биооръжия. Робърт Кенеди младши настоява, че ЦРУ е замесено в атаката.

След това Робърт Кенеди говори за инцидента с биологични оръжия в САЩ през 2014 г., който доведе до федералната забрана на изследванията за придобиване на функция в Съединените щати.

Робърт Кенеди, мл.:

„Те взеха парите, които Чейни им даде [от Patriot Act], 2,2 милиарда долара, и ги насочиха през NIH и всичко мина през Антъни Фаучи. И така, започвайки от 2002 г., Антъни Фаучи получи 68% увеличение от Пентагона за разработване на биологични оръжия и той получи увеличение от милиарди долари годишно, а след това започна да прави цялото това придобиване на функция.

През 2014 г. три от тези буболечки избягаха при нашумели бягства от различни лаборатории в САЩ. Конгресът проведе изслушвания по тях. Всички бяха ядосани и 300 водещи учени изпратиха писма до Обама, че трябва да спрете Фаучи, защото той ще създаде пандемия.

Така че Обама нареди мораториум и по това време Фаучи имаше осемнадесет различни експеримента за придобиване на функция, които правеше в САЩ. Вместо това той премести нещата си офшорно в Ухан, където можеше да го направи извън полезрението на тези 300 учени и любопитни служители на Белия дом, които се опитваха да го спрат.

И той продължи да го прави със същите хора, които финансираше тук, Ралф Барик и Питър Дазак, и те преместиха операцията си в лабораторията в Ухан.”


Шефът на СЗО казва, че пандемията от Covid би трябвало да приключи до края на годината

WHO chief

Пандемията от Covid вече няма да се счита за глобална извънредна ситуация в здравеопазването до края на тази година, според генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус.


Проучване потвърждава, че ChatGPT има „крайно леви пристрастия“ и дискриминира белите консерватори

The AI language model ChatGPT, developed by OpenAI, has been exposed as having leftist biases and being more tolerant of “hate speech” directed at conservatives and men, according to a recent study by conservative think tank, the Manhattan Institute.

За езиковия ИИ-модел на ChatGPT, разработен от OpenAI, е разкрито, че има леви пристрастия и е по-толерантен към „речта на омразата“, насочена към консерваторите и мъжете, според скорошно проучване на консервативния мозъчен тръст, Manhattan Institute.


Самолет на United Airlines направи аварийно кацане, след като пилотът претърпя сърдечен удар по време на полет

A United Airlines flight from Guatemala to Chicago was forced to divert to Houston International airport after the pilot suffered an apparent heart attack mid-flight and became incapacitated, sparking concern among passengers.

Полетът на United Airlines от Гватемала до Чикаго беше принуден да се отклони към международното летище в Хюстън, след като пилотът очевидно получи инфаркт по време на полета и стана недееспособен, което предизвика безпокойство сред пътниците.

Според бележка от Оперативния център на United Airlines е била извикана спешна помощ „за недееспособен пилот“, страдащ от „болки в гърдите“, преди самолетът да бъде отклонен, съобщава CDM Press. Съобщава се, че пилотът не е успял да напусне пилотската кабина и вторият пилот е трябвало да направи аварийното кацане.


Тилда Суинтън взриви Холивуд: „Опитаха се да ме принудят да нося безполезна маска – вече НЕ“

Hollywood actress Tilda Swinton has announced she will not be wearing a 'useless mask' while filming her next movie in Ireland.

Холивудската актриса Тилда Суинтън обяви, че няма да носи „безполезна маска“, докато снима следващия си филм в Ирландия. Актрисата, известна с ролите си в „Отмъстителите: Краят“ и „Доктор Стрейндж“, разкри решението си, докато говори пред публика на фестивала SXSW в Остин, Тексас.


Съдия отхвърля искане от Moderna, прехвърляне на ключово дело за ваксините срещу COVID-19 към разкриване

Ключово дело за ваксина срещу COVID-19 преминава към фазата на откриване, след като съдия в САЩ отхвърли предложението на Moderna да отхвърли някои от исковете за нарушаване на патенти срещу него.


Питър Шиф: Последното спасяване на банките е още един пирон в ковчега на капитализма

На 14 юни 2022 г. Питър Шиф се появи в Ingraham Angle (Ъгъл на Инграм) и каза: „Благодарение на Федералния резерв всеки има толкова много дългове, че не можем да си позволим да плащаме достатъчно висок лихвен процент, за да се борим с инфлацията. Но ще бъде достатъчно висока, за да предизвика масивна рецесия и друга финансова криза, която е по-лоша от тази, която имахме през 2008 г.”

На 13 март 2023 г. Питър отново беше в Ingraham Angle, този път за да говори за началото на тази финансова криза.


Русия и Пентагонът се надпреварват да извадят останките на американския дрон в Черно море

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби каза в сряда, че не е ясно дали американската армия ще успее да извади останките от разбилия се безпилотен самолет MQ-9 Reaper в Черно море, тъй като е паднал в „много дълбока вода“.

Но сега Москва казва, че флотът й ще се опита първа да извади останките и така надпреварата продължава – както подчерта AFP.

„Москва каза в сряда, че ще се опита да извади останките от американския военен дрон, който се разби над Черно море в сблъсък, за който Вашингтон обвини два руски изтребителя“, се казва в доклада, базиран на изявления на Кремъл. Кратко видео, показващо инцидента с прихващането, също се появи чрез добре известен руски военен канал в Telegram и се разпространява широко.


Човек потегли с Тесла-та на непознат

Във Ванкувър, Канада, мъж, който притежава Tesla, отвори вратата на Model 3, паркиран на паркинг в супермаркет, с приложението си за смартфон. Качи се в колата и потегли към близкото училище, за да вземе децата си. По-късно обаче осъзнал, че случайно е взел нечий друг Model 3.


CDS (размяна за кредитно неизпълнение) на Credit Suisse експлодира след отдръпването на саудитците; ситуацията с ЕЦБ, Фед, Министерството на финансите на САЩ и Основния Мониторинг (наблюдение) на правителството

teaser image

Накратко:

Саудитците се отказват – отказват да хвърлят повече пари в Credit Suisse

Акциите на Credit Suisse достигнаха рекордно ниско ниво

1Y (едногодишната) CDS на Credit Suisse експлодира, тъй като хеджирането на риска от контрагента нараства

Изпълнителните директори на Credit Suisse призоваха Швейцарската национална банка за „демонстрация на доверие“

ЕЦБ определя количествено експозициите към Credit Suisse

Министерството на финансите на САЩ наблюдава ситуацията, разговаря с други регулатори

Фед работи с UST (Мин. финан.) за количествено определяне на експозициите

Едно голямо правителство оказва натиск върху Швейцария тя да се намеси

Заплахата от системен риск се разпространява в световен мащаб


Signature Bank беше домакин на семинар относно родовите местоимения като „Ze“ и „Hir“ 6 месеца преди колапса

Signature Bank was shut down by regulators at the weekend to avoid a US banking crisis

The video which goes for more than an hour sees Brigham and Shay delivering a lecture about 'pronouns' with the ultra-woke company seizing the opportunity to laud their title as the 'first bank in the United States to have an openly gay man on the board'

БГпреведи: Явно е имало нещо много по-важно от банковото дело – местоимения за трансполовите!


Директорът на бюджета на Байдън Шаланда Йънг признава, че предложеният бюджет на Байдън не намалява националния дълг

Директорът на OMB на Джо Байдън Шаланда Йънг даде показания в сряда пред бюджетната комисия на Сената.

Предложеният от Байдън бюджет за 2024 г. вероятно ще бъде блокиран от републиканците в Камарата на представителите.

Джо Байдън предложи бюджет миналия четвъртък – който включва огромни увеличения на данъците и трилиони нови разходи.


Губернаторът на Мичиган Уитмър използва федералните фондове за подпомагане на пандемията, за да създаде курсове по критична расова теория и социална справедливост за учители


Банковите тичания като тези са причината биткойнът да съществува

Може да се насочим към нова финансова криза, включително държавна помощ за безразсъдни банки. Биткойн съществува, за да поправи това…


Шефовете на армиите на САЩ и Русия провеждат спешен разговор за премахване на конфликта за първи път от месеци

teaser image

Министърът на отбраната Лойд Остин потвърди на следобеден брифинг за пресата, че е разговарял с руския си колега министъра на отбраната Сергей Шойгу – в първия подобен телефонен разговор от октомври – за инцидента с дрон във вторник над Черно море.


Предстоящото разплащане за COVID-тираните

Много от тираните, които насърчаваха лудостта на COVID, молят за амнистия от известно време и трябва само да очакваме, че броят им ще расте, когато изплуват повече доказателства.


Паника, сривове, плачещи хора…“

Забравете SVB, Credit Suisse е истинското нещо – SIFI, който може да срине всичко – и може би това е причината светът, неговият домашен заек да реши да купи някаква защита срещу риск от контрагента на швейцарската банка…


Всичко върви

То е навсякъде

Авто-превод

Отделно


Глен Бек

Как ще използват банковата криза, за да ВИ контролират

Авто-превод

Отделно


Финансово никой специален

Спасяване на банките и колапса на Credit Suisse

Авто-превод

Отделно


Той се връща! Джеймс О’Кифи обявява ново медийно начинание

Джеймс О’Кифи обяви в сряда ново медийно начинание, наречено “O’Keefe Media Group”.

„Добре дошли в O’Keefe Media Group, никога повече не можем да бъдем затворени, защото не само аз я притежавам, но и вие.“ – каза О’Кифи.


Ние сгрешихме“ – доказателствата показват, че „блокерите на пубертета не са нито безопасни, нито обратими“, казва канадски лекар, помогнал за въвеждането на лекарства за блокиране на пубертета


Шефът на граничния патрул се противопоставя на Джо Байдън: Той свидетелства, че граничният патрул НЯМА контрол над границата, това е „криза“ и те трябва да довършат стената на Тръмп


Новото китайско приложение за „интелигентна религия“ принуждава вярващите да се регистрират при комунистическия режим, преди да посетят службите


Законодателите в Сан Франциско изслушаха няколко предложения във вторник от одобрена от града комисия за репарации, натоварена да разбере как градът може да „изкупи“ десетилетията на расизъм от страна на градското правителство

БГпреведи: Това си е явна кражба от бюджета!


Ако дадете на правителството един инч, то винаги ще отнеме една миля


Спасението пристига: Credit Suisse ще заеме $54 млрд. от SNB за „превантивно укрепване на ликвидността“

teaser image

Актуализация (21:00 ET): И така, „спасителният пакет“ пристига само няколко часа преди отварянето на Европа, Credit Suisse заяви, че планира да заеме от Швейцарската национална банка до 50 милиарда швейцарски франка (54 милиарда долара) по линия на покрит заем, който е „напълно обезпечен с висококачествени активи“. Не беше веднага ясно какви висококачествени активи CS е оставил за залог, но по времето на BTFP сме уверени, че са открили нещо.

https://bgprevedi.com/15-03-2023/

Предишна статия

Новините днес 16 март 2023 година

Следваща статия

Когато технологиите погребаха науката… „Четвъртата индустриална революция“…

Други интересни