Новините днес 09 март 2023 година

Автор: Няма коментари Сподели:

Take me to your leader – Заведете ме при вашия ръководител
Sure, but he lives in China – Разбира се, но той живее в Китай


Преведи сам
Микро-новата
Подозрителни наблюдатели
Татяна Завражина
Новият световен ред
Ренс
Глен Бек
Андрей Фурсов | dzen
Всичко върви
Събуждане с Джей Пи
Д-р Стийв Търли
Апокалиптични продукции
ГейтуейПъндит
Следващите новини
Никой специален финансово
Бунтовнически новини
ХалТърнърРадиоШоу
Нюзпънч
ЗироХедж
Ръсел Бранд
Подготвители
Пълен спектър оцеляване, САЩ
Канадски подготвител
Подготвител от Аляска
Войната
Павел Иванов
Саня от Флорида (спрян) | Телеграм
Михаил Онуфриенко, Насправдиrutube
Юри Подоляка, Насправдиrutube
Дишайте дълбоко и се отпуснете!

Добавките за деня приключват предимно към обяд на следващия ден БГ-време поради дългия международен информационен ден.


Анджелина Джоли: „Бях в Илюминатите, ще ви кажа всичко“ – Шокиращо разкритие

It has long been claimed Hollywood stars and other celebrities need to join the Illuminati to make it to the top of the entertainment industry, but few people outside of the Illuminati inner-circle understand what this really means.

Отдавна се твърди, че холивудските звезди и други знаменитости трябва да се присъединят към илюминатите, за да стигнат до върха на развлекателната индустрия, но малко хора извън вътрешния кръг на илюминатите разбират какво всъщност означава това.

Това започна да се променя, тъй като знаменитости, които са били подложени на системата за контрол на ума на илюминатите, се развалят и изтичат вътрешна информация, разкриваща вътрешното функциониране на Холивуд и развлекателната индустрия.


Нигерийците нямат желание да приемат цифровата валута на централната банка

Насилствените протести в Нигерия разкриват, че да накараш обикновените хора да приемат цифровите валути на централната банка (CBDC) може да е по-трудно, отколкото биха искали правителствените служители.

Нигерийците наскоро излязоха на улицата, за да протестират срещу недостига на пари в брой, причинен от правителствените политики, приети с цел да тласнат страната към приемането на нейната цифрова валута на централната банка (CBDC).

Протестиращите атакуваха банкомати на банки и блокираха улици, а демонстрациите прераснаха в насилие в някои градове.

Според The Guardian, „Нигерия се бори с недостига на физически пари в брой, откакто централната банка започна да разменя стари банкноти от местната валута найра за нови, което доведе до недостиг на банкноти.“ Според съобщението на новинарското издание протестите са избухнали, когато клиентите на банката не са могли да получат достъп до парите си или да сменят стари банкноти за нови. Напрежението нарасна, когато правителството определи краен срок през февруари за промяна на старите банкноти.

Проблемът е, че няма достатъчно нови банкноти за оборота и това изглежда е нарочно. Bloomberg нарече политиката „демонетизация“.

Според Associated Press Централната банка на Нигерия е въвела банкнотите с нов дизайн миналата есен. Планът беше да се възстановят около 85% от общата валута в обращение извън банковата система. Нигерийската централна банка заяви, че политиката е приложена, за да премахне фалшивата валута от системата и да обезкуражи плащанията на откуп в брой на похитители и други престъпници. Но има основна причина за новата политика, която The Guardian споменава само мимоходом.

Политиката беше също така да насърчава безкасовите транзакции чрез ограничаване на използването на пари в брой за бизнеса.

Докладът на AP също така отбелязва, че централната банка е заявила, че политиката ще помогне „дигиталните плащания да станат норма“.

Това, което тези корпоративни новинарски издания пропуснаха да съобщят, е, че гуверньорът на Централната банка на Нигерия Годуин Емефиеле каза: „Дестинацията, що се отнася до мен, е да се постигне 100% безкешова икономика в Нигерия.“


Бил Гейтс признава, че вегетарианците няма да спасят планетата

Месото има огромен отпечатък върху климата, колкото и индустриализирано да е станало, но е нереалистично да се мисли, че вегетарианците ще могат да спасят планетата, каза Бил Гейтс на мемориален събор в Индия.

Различни проучвания приписват между 33% и 35% от глобалните парникови газове на хранителните системи. Проучванията също се различават по отношение на частта от животинските храни в този климатичен отпечатък, но всички са съгласни, че животинските храни представляват най-висок дял, следвани от млечните продукти и ориза.

Множество проучвания призовават населението на света да яде по-малко месо, за да се намалят емисиите на парникови газове, но Гейтс казва, че проблемът е много по-спешен от това.

„Всички индийци ще станат ли вегетарианци? Ще станат ли всички американци вегетарианци? Не бих искал да разчитам на това“, каза Гейтс пред директора на Indian Express Group Анант Гоенка, както съобщава CNBC.

„Всеки, който иска да евангелизира, е добре дошъл“, добави той, отбелязвайки ограничените ефекти от тези движения.

Ново проучване на Nature Climate Change предвижда, че Земята ще се затопли с близо 1 градус по Целзий до 2100 г. само от селскостопанските емисии на метан. За съжаление, това ще се случи, дори ако „драстично“ намалим използването на изкопаеми горива, като суров нефт, природен газ и въглища.

Междувременно Гейтс предупреждава, че се забиваме в примка, в която самата промяна на климата ускорява използването на климатици, отделящи парникови газове, с повишаването на температурите.

„Просто става все по-лошо и леко по-лошо всяка година. Но това е едно от най-трудните неща за коригиране, защото съвременните икономики по целия свят се основават на енергийна интензивност и над 80% от тези енергии идват от изгаряне на въглеводороди“, каза Гейтс.

Гейтс, инвеститор в ядрена енергия, също повтори подкрепата си за ядрената технология от „третото поколение“, въпреки неспособността й досега да бъде достатъчно ефективна от гледна точка на разходите.

https://bgprevedi.com/alt-news-09-03-2023-31128-2/

Предишна статия

ДОНАЛД ДЖОН ТРЪМП(на английски: Donald John Trump)

Следваща статия

За коя партия ще гласуваме…???

Други интересни