Новините от света днес 08 март 2023 година

Автор: Няма коментари Сподели:

Министърът на финансите на Байдън Джанет Йелън предупреждава, че активите може да загубят стойност поради… изменението на климата

Джанет Йелън, вкаменелостта на демократите, която ръководи Министерството на финансите при Байдън, сега предупреждава за предстоящи загуби в стойността на активите поради изменението на климата.

БГпреведи: Виждате колко са изобретателни! Покриват кражбите с Теорията на Голямата Лъжа.


Насилието избухва, докато хиляди щурмуват улици във Франция заради пенсионните реформи на Макрон

Френският президент Еманюел Макрон предложи увеличаване на възрастта за пенсиониране във Франция от 62 на 64 години и френските граждани са крайно възмутени.


Катрин Остин Фитс разкрива затвора за цифрови валути на Централната банка

Катрин Остин Фитс (CAF), издател на The Solari Report, финансов експерт и бивш помощник-секретар по жилищното строителство (администрация на Буш 41), казва, че дигиталната валута на централната банка (CBDC) е много по-лесна да се каже, отколкото да се направи. Има чудовищна битка зад кулисите между търговските банки и централните банки.

CAF обяснява: „Вие раздухте цяла икономика и сега изваждате нещо (CBDC), което може драстично да свие балона и може да извади много банки от играта и от бизнеса…“


Престъпността надцаква COVID: Полицията в Ню Йорк иска бизнесите да изискват от клиентите да свалят маските

Полицейското управление на Ню Йорк съветва фирмите да помолят посетителите да свалят маските си, преди да влязат, в светлината на големия брой кражби и грабежи в града.

Премахването на маските трябва да бъде превърнато в „условие за влизане“, каза шефът на отдела на нюйоркската полиция Джефри Мадри на пресконференция миналата седмица, отбелязвайки, че престъпниците се възползват от маските, за да избегнат откриването си от камерите за наблюдение.

„Хората идват в нашите фирми, понякога с маски, понякога с маски, качулки и латексови ръкавици, и им се позволява да влязат, позволява им се да влязат в магазина и тогава имаме обир или някакъв вид собственост открадната“, каза Мадри.


GOP ще използва „силата на кесията“ срещу ФБР: конгресмен Джим Джордан

Републиканците в Камарата на представителите ще използват своята разходна способност, за да ограничат финансирането на ФБР, заяви в неделя конгресменът Джим Джордан (R-Ohio), ръководител на съдебната комисия на долната камара и нейната подкомисия за оръжията.


Републиканските сенатори изискват всички записи зад доклада за произхода на COVID от шефа на разузнаването

Аврил Хейнс

Група републикански сенатори призовава директора на Националното разузнаване Аврил Хейнс да предаде материалите, които са информирали последната оценка на нейната служба за произхода на COVID-19.

„Конгресът трябва да може да преглежда независимите оценки без филтри, двусмислие или интерпретации на разузнавателните данни“, пишат законодателите. „Има ясна двупартийна подкрепа в Конгреса тези оценки да бъдат незабавно достъпни в пълен обем, както се вижда от единодушното приемане на Сената от 1 март 2023 г. на Закона за произхода на COVID-19 за разсекретяване на информацията, свързана с произхода на COVID-19.“


Тенеси е първият щат, който забранява драг-шоута за непълнолетни

Infographic: Tennessee First State to Ban Drag Shows for Minors | Statista
Introduced – Внесено, Passed – Вече в сила

Миналия четвъртък Тенеси стана първият американски щат, който изрично забрани драг-изпълненията на обществени места, достъпни за непълнолетни.


Новият главен учен на СЗО е направил решаваща промяна в документа, твърдейки, че COVID-19 не идва от лаборатория

Новият главен учен на Световната здравна организация направи решаваща промяна във влиятелен документ от 2020 г., който твърди, че е „малко вероятно“ COVID-19 да идва от лаборатория, показва наскоро разкрит имейл.

Джереми Фарар, главният учен, беше кредитиран в едно съобщение, че е помогнал в насочването на статията относно произхода на COVID-19, според един имейл, публикуван от избирателната подкомисия на Камарата на представителите на САЩ по пандемията на коронавирус на 5 март.

„Благодаря, че доставихте този документ. Слухове за използване на биологично оръжие вече циркулират в Китай“, пише д-р Иън Липкин, професор в Колумбийския университет, на Фарар в съобщението.

„Да, знам, и в САЩ – защо толкова желаем да се измъкнем възможно най-скоро. Ще прокарам (пробутам) природната (причина)“, отговори Фарар.

В документа от началото на 2020 г. Липкин и четирима съавтори твърдят:

„Малковероятно е SARS-CoV-2 да се появи чрез лабораторна манипулация на свързан коронавирус, подобен на SARS-CoV.“

SARS-CoV-2 е вирусът, който причинява COVID-19.

Черновата на ръкописа, публикувана от Nature, включва различна дума, установи панелът на House.

„Съжалявам за микроуправлението/микроредактирането! Но бихте ли искали да промените едно изречение?“ Фарар пише на Кристиан Андерсен, който е съавтор на статията, в имейл само един ден преди публикуването.

Farrar поиска да постави „невъзможно“ на мястото на „малко вероятно“, показва имейлът.

„Разбира се“, отговори Андерсен.

Документът също така посочва, че „SARS-CoV-2 не е лабораторна конструкция“ и че авторите „не вярват, че какъвто и да е тип лабораторен сценарий е правдоподобен“.

„Тези доказателства предполагат, че д-р Фарар е участвал повече в изготвянето и публикуването на Proximal Origin (проксималния произход), отколкото е било известно преди това и вероятно е трябвало да му бъде приписано или признато това участие“, каза панелът.

Помолен за коментар от Фарар, Световната здравна организация (СЗО) каза на Epoch Times по имейл, че той все още не е започнал новата си позиция.

По време на съобщенията британският учен е бил начело на Wellcome Trust (Добре дошъл тръст), който контролира милиони долари финансиране за изследвания в Обединеното кралство.

СЗО обяви на 13 декември 2022 г., че Фарар ще бъде следващият нов главен учен и че той ще започне през второто тримесечие на 2023 г. Wellcome, който не отговори на искане за коментар, заяви, че Фарар трябва да напусне през 2023 г.


VIP-елитите са в паника, тъй като Нюрнбергските процеси 2.0 за „престъпления срещу човечеството“ стават реалност

Preparations are underway for crimes against humanity trials at the International Criminal Court in the Hague, according to an ICC insider who reveals that key figures from the globalist establishment are set to be sacrificed on the altar of public outrage for their crimes in the elite's failed Covid plandemic.

В ход е подготовка за съдебни процеси за престъпления срещу човечеството в Международния наказателен съд (ICC) в Хага, според вътрешен човек на ICC, който разкрива, че ключови фигури от глобалистката върхушка са готови да бъдат пожертвани на олтара на общественото възмущение за техните престъпления от провалената елитна Covid-на пЛандемия.

Глобалисткият елит превърна последните три години в ад за мнозинството, но ние останахме силни, запазихме достойнството си и разобличихме лъжите им една по една. Сега нашите насилници са притиснати в ъгъла и са принудени да признаят лъжите, които са изплели. И искат да им простим и да забравим.


NHTSA започва разследване за отделяне на воланите от превозните средства Tesla

teaser image

След доклади за отделяне на волани от кормилната колона по време на шофиране, Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) започна още едно разследване на SUV на Tesla Model Y.


Координирана медийна измамна кампания“ – Русия разби доклада „Чудовищно престъпление“ на NY Times за „Северен поток“

Припомняме, че миналия месец носителят на наградата „Пулицър“ журналист Сиймор Хърш заключи, че Съединените щати са взривили газопроводите за природен газ „Северен поток“ Русия-Германия миналия септември като част от тайна операция под прикритието на учението на НАТО BALTOPS 22.

Вчера, четири седмици след бомбастичния доклад на Хърш, анонимни служители на американското разузнаване казаха на NY Times, че саботьорите вероятно са „проукраински настроени, вероятно обучени от правителството украински или руски граждани, или някаква комбинация от двете“, но че „никой американец или англичанин не е замесен“.

В отговор Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента Зеленски каза:

„Украйна няма нищо общо с инцидента в Балтийско море и няма информация за „проукраински диверсионни групи“.

Това не би трябвало да е изненада, тъй като докладът продължава (няколко пъти) да твърди, че „засега няма доказателства за съучастието на украинското правителство в атаката срещу тръбопроводите“.


Конгресът намира Фаучи за „виновен“ за прикриването на теорията за лабораторно изтичане на COVID-19

Congress rules Dr. Anthony Fauci covered-up evidence of lab-leak theory to protect China

Ново разследване на Конгреса призна д-р Антъни Фаучи за виновен в това, че е наредил на учени да измислят научна статия, която „опровергава“ теорията за лабораторно изтичане на Covid-19.

Разследването на Конгреса установи, че авторите на статията (които бяха призовани на телеконференция, водена от Фаучи) „изкривиха наличните доказателства“, за да „опровергаят“ разследването на изтичане на информация от лабораторията. Една от фигурите, които изиграха критична роля в прикриването, включваше д-р Джеръми Фарар, главният учен в Световната здравна организация.


Унгария се готви да преследва „доживотния нацист“ Джордж Сорос за жестокостите на Холокоста

George Soros group tells governors to release as many prisoners as possible due to coronavirus outbreak in USA

Унгарската прокуратура подготвя обвинения срещу 92-годишния унгарско-американски финансист Джордж Сорос за подпомагане и съучастие в убийството на хиляди унгарци по време на нацистката окупация през Втората световна война.

Сорос ще бъде обвинен в „съзнателно и умишлено“ подпомагане и съучастие в убийството на унгарски евреи в Будапеща от септември 1942 г. до януари 1943 г., според източник от прокуратурата в Будапеща, Унгария.


Ранд Пол обвинява Фаучи в „сложно прикриване“ на изтичането на COVID от лаборатория

Сенаторът Ранд Пол заяви във вторник, че Антъни Фаучи, заедно с други учени, работещи с него в Националния институт по здравеопазване, са участвали в „сложно прикриване“ на лабораторния произход на коронавирусната пандемия, за да скрият собственото си участие.

Причината, поради която д-р Фаучи не искаше да се привлича никакво внимание към това или към неговото финансиране на лабораторията, е, че в крайна сметка той би бил виновен“, каза Пол в интервю за Fox News.

„Има отговорност – защото години наред той се застъпваше за изследвания за придобиване на функции. Той дори е цитиран да казва през 2012 г., че ако възникне пандемия, ако учен бъде ухапан от животно и вирусът излезе от лабораторията, би си струвало знанието“, добави Пол.

Сенаторът продължи:

Д-р. Фаучи, д-р Колинс и други организираха прикриването. Има имейли между [бившия директор на Националния институт по здравеопазване (NIH) д-р Франсис] Колинс и д-р Фаучи, в които д-р Колинс казва, че това няма да е добре за Китай, това няма да е добре за науката – което означава, че няма да е добре за научния бизнес, за парите, които сменят собствениците си.

Тук се случват толкова много неща. И когато американската общественост най-накрая разбере, искам да кажа, че в тази страна ще има такова недоволство, че не можете да повярвате“, призова още сенаторът.

„Например знаем, че NIH е дало пари на американски университети, които след това са ги дали на военни изследователи … с титли генерал и полковник в (Китайската) народноосвободителна армия“, добави Пол.

Пол също говори за участието на Питър Дашак, който получи финансиране чрез EcoHealth Alliance.

[П]арите определено отидоха за изследване за придобиване на функция. Те биха взели познат вирус на SARS – това е гръбнакът или оригиналният SARS от 2003 и 2004 г. – те щяха да отидат в пещери на прилепи на осем или 10 часа път, да намерят нови вируси, да премахнат S-протеина и да ги слеят в чисто нови вируси, никога досега несрещани в природата“, каза Пол.

Сенаторът добави, че Фаучи вероятно ще бъде смятан за „враждебен свидетел“, когато бъде призован да свидетелства отново пред новата избрана подкомисия по пандемията на коронавирус.

„Фаучи може да запомни всички мандати. Той иска да ви каже как да носите четири маски. Той може да си спомни всичко, но не може да си спомни нищо, което е направил при създаването на първата статия в списанието, за да оправдае прикриването“, каза Пол.

Без превод

Отделно

В по-нататъшно интервю с Newsmax, Пол разшири как Фаучи оказва натиск върху други учени да се отдръпнат от историята за произхода на лабораторното изтичане.

„Мисля, че неговата вина и страхът му от възмездие или страхът му от вина го доведоха до може би най-масовото прикриване в съвременната медицинска история“, каза Пол.

Без превод

Отделно


Използвайки на Украйна като пример Хилари Клинтън казва, че жените са „основните жертви“ на изменението на климата

Hillary Clinton

Жените са „основните жертви“ както на конфликтите, така и на изменението на климата, според два пъти провалилия се кандидат за президент Хилари Клинтън.

Клинтън направи коментарите си в сряда по време на дискусия на срещата на върха 30/50 в Абу Даби.


Напълно ваксинирани австралийци умират при нива, невиждани от 80 години – лекарите са объркани

Повече от всяка друга страна в света, Австралия последва насоките на Covid-19 на Световната здравна организация и неизбрания цар на световното здравеопазване Бил Гейтс, като тя спечели специално потупване по гърба от Гейтс миналата година, когато той похвали ранния и рязък отговор на Австралия на коронавирусната пандемия.

…                                         https://bgprevedi.com/alt-news-07-08-03-2023-31098-2/

Предишна статия

Если бы Это не Сняли на Камеру, Никто бы не Поверил

Следваща статия

Новините от 08 март 2023 година

Други интересни