Явор Дачков: След един цикъл от избори БСП може и да не влезе в парламента

Автор: Няма коментари Сподели:

 

„Войната в Украйна развенча мита, че е за справедливост, демокрация и красивото, вечното добро.“ Това каза в предаване на Поглед инфо, пред Валентин Кардамски, журналистът и общественик Явор Дачков.

„В Телеграм е пълно с потресаващи клипове, в които млади момчета и мъже в пенсионна възраст се взимат от улицата директно да се карат към фронта в Украйна. Това е пушечно месо. Вчера гледах клип, в който хванаха мъж в дома му и го отведоха пред очите на пет годишното му дете“, добави Явор Дачков. „Войната срещу Русия е война срещу Христос. Някакъв опит да се еманципираш от Бог. Западният свят отдавна е забравил за Бог. Отдавна е решил той да е Бог и отдавна е излетял от християнските си корени“, каза Дачков.

„Преди време казах, че Корнелия Нинова върви по стъпките на Иван Костов и сега го потвърждавам. Тя закрива БСП. Това, което се случи на Конгреса, бе нейното безпардонно и на моменти дори маниакално отношение към политиката и другите хора. Ще закрият една 100-годишна партия. Какво ще се случи оттук нататък? Повечето от разочарованите гласоподаватели на БСП ще гласуват за Възраждане, а не за Левицата, която все пак е съставена от хора много познати в политическо отношение.

Последното изследване на Тренд е правено преди Конгреса /което показва едва 8,9% за БСП/, а след него масово социалисти напускат партията, дори цели структури, като Перник, Пловдив и пр. Скандалите ще се отразят и може БСП да стане последна политическа сила в парламента. Тогава какъв е смисълът от тази партия? Да крепи Корнелия Нинова в Народното събрание, или тя да я ползва за разменна монета в някаква конфигурация във властта. След един цикъл от избори БСП може и да не влезе в парламента“, категоричен беше Явор Дачков.

Предишна статия

Явор Дачков: Хората не знаят колко безскрупулно американците казват на политиците ни какво да правят

Следваща статия

Фулфорд: Скоро ли ще обявят световно правителство?(Новините от 20 февруари 2023 година)

Други интересни