Новините днес 19 февруари 2023 година

Автор: Няма коментари Сподели:

150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски


Преведи сам

Микро-новата

Подозрителни наблюдатели

Татяна Завражина

Новият световен ред

Поглед

Глен Бек

Андрей Фурсов | dzen

Всичко върви

Събуждане с Джей Пи

Д-р Стийв Търли

Апокалиптични продукции

GatewayPundit

Следващите новини

Никой специален финансово

Бунтовнически новини

HalTurnerRadioshow

NewsPunch

ZeroHedge

Russell Brand

Подготвители

Пълен спектър оцеляване, САЩ

Канадски подготвител

Подготвител от Аляска

Войната

Павел Иванов

Саня от Флорида (спрян) | Телеграм

Михаил Онуфриенко, Насправдиrutube

Юри Подоляка, Насправдиrutube

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


Бивш лекар на Белия дом разобличи здравния доклад за Байдън – призовава за край на „прикриването“

Joe Biden

Бивш лекар на Белия дом казва, че прикриването на здравето на Джо Байдън трябва да сложи край, след като физическият преглед на президента по-рано тази седмица показа, че той е здрав и „годен за служба“.

Според настоящия лекар на Белия дом Кевин О’Конър, „президентът Байдън остава здрав, енергичен, 80-годишен мъж, който е годен да изпълнява успешно задълженията на президентството, включително тези като главен изпълнителен директор, държавен глава и главнокомандващ“

Представителят Рони Джаксън обаче каза, че е ясно за всеки да види, че психичното здраве на Байдън е в упадък и отбеляза, че докладът не успява да обърне внимание на когнитивното здраве на Байдън по никакъв начин.


Хиляди се присъединиха към Оксфордския протест срещу тираничните „15-минутни градове“

Oxford protest

Хиляди протестиращи се събраха в центъра на Оксорд в събота, за да се противопоставят на новите изключително противоречиви транспортни планове, които ще разделят града на шест района.

Плановете включват предложения за блокиране на жилищни улици, за да спрат преминаващите превозни средства, и за създаване на шест филтъра за трафик, за да се намалят ненужните пътувания.


Кожата ни се топи“: Жителите на Охайо съобщават за ужасяващи странични ефекти след влаковата катастрофа

Ohio residents report that their skin is melting following train disaster

Жителите на Източна Палестина, Охайо, изпитват ужасяващи странични ефекти от химическата атака, включително някои съобщения за буквално топене на кожата.

На 3 февруари влак, теглещ 20 вагона с опасни материали, дерайлира в Източна Палестина, Охайо. Избухна огромен пожар, който доведе до решението да се изгори винилхлорид в пет от вагоните-цистерни.

Силно токсичните химикали в петте железопътни вагона бяха отклонени и изгорени като част от това, което служителите нарекоха „контролирано освобождаване“, изпускайки токсични канцерогенни химикали като хлороводород, фосген, бутил акрилат, етилхексил акрилат и етилен гликол монобутил в атмосферата.


Хиляди протестиращи гъмжат пред централата на Pfizer; Искат арести за „престъпления срещу човечеството“

Protestors swarm Pfizer HQ and demand top execs are arrested for crimes against humanity

Хиляди протестиращи препълниха световната централа на Pfizer в Ню Йорк в събота, за да поискат арестуването на висшите ръководители на компанията за „престъпления срещу човечеството“.

Видео, публикувано в социалните медии, показва демонстранти, протестиращи срещу „медицинската тирания“ на елита, като някои носят знаци в знак на почит към пострадалите от ваксината.


Съдебен процес установява, че Dominion са знаели, че машините им са „манипулирани“

Dominon Voting Systems execs knew their machines were rigged, lawsuit finds

Висшите ръководители на Dominion Voting Systems знаеха, че техните машини са „манипулирани“, но позволиха дефектните машини да бъдат използвани по време на изборите през 2020 г., според нови съдебни документи.

Делото между Fox News и Dominion установи, че служителите на Dominion са знаели, че сигурността на собствените им системи на практика не съществува.


Ще ядем ли буболечки? Френска биотехнологична фирма мисли така

Производството на ядливи насекоми процъфтява. И въпреки че мисълта за ядене на буболечки може да е непривлекателна, протеинът от насекоми вече се използва за аквакултури, храна за животни, храни за домашни любимци и много продукти, предназначени за консумация от човека. Насекомите също се приветстват като възможно решение на световния глад, тъй като нарастващите популации и ограничените ресурси стават нарастваща загриженост и хранителната промишленост е принудена да намери жизнеспособни алтернативи.

Френската биотехнологична фирма Ÿnsect току-що обяви планове за изграждане на глобална мрежа от ферми за насекоми, като значително увеличи производството. Ÿnsect скоро ще се похвали с най-голямата в света вертикална ферма за насекоми в Амиен, Франция. Компанията казва, че моделът на вертикалната ферма позволява производството на повече протеин, използвайки по-малко пространство и по-малко ресурси. Автоматизираното съоръжение е второто във Франция и твърди, че ще произвежда 20 000 тона храни от насекоми годишно.

През декември 2022 г. компанията обяви, че се разширява в САЩ и Мексико, за да изгради съоръжения за производство на съставки за насекоми, навлизайки в два значителни нови пазара. Ÿnsect също така подписа сделка с американската компания за мелница на брашно Ardent Mills за изграждане на фабрика до един от нейните обекти в САЩ и Средния Запад, разширявайки обхвата си на нова територия.


Съзиране на съзирателите: Търговецът на изкуство на творбите на Хънтър Байдън се противопоставя на Камарата на САЩ заради бизнес-записи

Изглежда, че търговецът на изкуство на Хънтър Байдън вярва, че неговото изкуство трябва да бъде оставено изцяло на окото на наблюдателя – а не на Конгреса. Съобщава се, че Жорж Бержес е отказал миналата седмица да предостави на Комитета за надзор на Камарата на представителите самоличността на купувачите на скъпи произведения на изкуството на Байдън. Докато адвокатът Уилям Питард настоява, че списъкът на купувачите трябва да остане в тайна, трудно е да се види жизнеспособното правно основание да се отхвърли искането на Надзорната комисия на Камарата на представителите, ако бъде подложено на призовка от Конгреса.

Продажбите на Байдън отдавна са обект на интензивен дебат дали това е друга форма на търговия с влияние или пране на пари. Дори ръководителят по етиката на президента Барак Обама повдигна възражения.

Бившият служител по етика от ерата на Обама Уолтър Шауб нарече продажбата на произведения на изкуството „ужасна идея“ и отбеляза, че „просто е неправдоподобно това произведение на изкуството от неизвестен художник да се продава на тази цена, ако към него НЕ беше прикачено името Байдън.”

Новият художник Байдън постига цени, които надвишават цените на някои картини от Пикасо. Качеството на работата ще бъде оставено на други да обсъждат, но комисията за надзор има законен интерес да провери дали изкуството се използва за насочване на пари към семейството на президента Джо Байдън.


Десетки, ако не и стотици правителствени служители, инфилтрираха протестите в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021

Това е списък на правителствени оперативни служители, които идентифицирахме, работещи в тълпата пред Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. Gateway Pundit продължава да добавя към този списък, докато научаваме повече. (вж оригинала)


ОГРОМНО: Бившият вицепрезидент на EcoHealth д-р Андрю Хъф разкрива, че EcoHealth Alliance и Metabiota на Хънтър Байдън са управлявали биолаборатории, финансирани от ЦРУ

Andrew Huff

Д-р Андрю Хъф е бивш вицепрезидент на EcoHealth Alliance, ветеран от армията и автор на „Истината за Ухан: Как разкрих най-голямата лъжа в историята“ от Simon & Schuster. Д-р Хъф докладва на д-р Питър Дашак от EcoHealth, прословутия лекар, който изпрати долари за финансиране на изследователските лаборатории в Ухан.

През септември д-р Андрю Хъф изпрати доклад за произхода на вируса SARS-CoV2 до Сената и Конгреса на САЩ. Д-р Хъф предостави доказателство, че вирусът COVID, който уби милиони и доведе до масов глад и спиране на глобалната икономика, е създаден в лаборатория в Ухан.

През октомври д-р Хъф каза пред The Gateway Pundit, че правителството на САЩ се опитва да прикрие произхода на COVID-19, тъй като д-р Фаучи и САЩ са финансирали изследванията за повишаване на функционалността (придобиване на функции) в лабораторията в Ухан, които са били незаконни по това време в САЩ .

БГпреведи: Когато става дума за нещо, финансирано от ЦРУ, имайте предвид че това е от „черния“ бюджет, т.е. най-вече с пари от незаконна продажба на наркотици.


20 000 протестиращи маршируват за мир в Мюнхен, за да протестират срещу войната на Камала Харис в Украйна

Докато Камала Харис обвини Русия във „военни престъпления“ на Мюнхенската конференция по сигурността, като същевременно пренебрегна украинските военни престъпления и бомбастичния доклад на Херш, украинският президент Володимир Зеленски поиска Украйна да се присъедини към НАТО и да получи незаконни касетъчни бомби за сметка на данъкоплатците на САЩ. Отвън се формира ново движение за мир, комбиниращо ляво и дясно, мобилизирайки над 20 000 протестиращи.


Двама мъже са арестувани във Флорида за трафик на хора, младежки пастор и приемен (сирашки) родител

Двама мъже, единият младежки пастор, а другият регистриран приемен родител, бяха арестувани този месец във Флорида по обвинения в трафик на хора, след като се предполага, че са склонявали непълнолетни към сексуална активност в социалните медии.

Офисът на шерифа на окръг Хилсбъро в Тампа, Флорида разкри, че заподозрените са се свързали с жертва чрез чат за срещи, наречен Sniffies (Снифис).


Девет малко известни факта за бразилския президент и осъден престъпник Лула да Силва

Произволният брой факти се отнасят до деветте пръста на Лула – той загуби кутрето на лявата си ръка в това, което беше описано като свързана с работата злополука.

1 „Пелего“: Докато Лула сега оглавява една много лява администрация, остава фактът, че оставен на собствените си устройства, той не е – и никога не е бил – известен като идеологически лидер. Като работнически лидер, той дори е бил наричан „пелего“ (овча кожа или изтривалка за обувки) от крайнолевите групи.

Лула може по-адекватно да бъде поставен в редиците на клептокрацията, след като изведе семейството си от крайна бедност до върха на политическата и икономическа власт за едно поколение.

2 Виновен за опит за изнасилване в затвора?

3 Три пъти губещ: Лула губи президентските кампании 3 пъти: 89, 94 и 98.

4 Твърди се, че е принудил любовницата си да направи аборт

5 Убийството на Селсо Даниел

6 Известен пияница: Лула винаги е бил известен пияница и по едно време е действал на нива на възлияния като на Борис Елцин. Въпреки че това беше общоизвестно в Бразилия, Лула искаше да контролира разпространението на тази информация и по едно време той искаше да изгони Лари Ротер от New York Times за репортаж точно за това.

7 Месечно заплащане: Раздразнен от лошата артикулация на партията му в Конгреса, водеща до поражения в ключови парламентарни гласувания, и измъчван от постоянното искане на депутати и сенатори за позиции в правителството за техните помощници, Лула решава да подкупи цялата си подкрепа с фиксирани парчни суми на месец, за да се гарантира гладко гласуване в Конгреса.

8 Любовта му към комунистическите престъпници:

През 1998 г. Лула работи за освобождаването на чилийските комунистически бойци MIR, арестувани за отвличането на бизнесмена Абилио Диниз.

Отец Франсиско Антонио Кадена Колазос, известен още като „свещеник Камило“, представителят на наркотрафикантите на ФАРК в Бразилия, беше арестуван през август 2005 г. Колазос беше издирван в Колумбия за различни престъпления, като отвличания и терористични атаки, довели до смъртта на почти стотина души. Колумбийците поискаха екстрадирането на престъпника, но Лула му даде статут на политическо убежище.

Италианският ляв терорист Чезаре Батисти е живял в Бразилия повече от десетилетие. Той стана обект на дълъг процес на екстрадиция заради присъди в Италия за четири убийства, извършени в края на 70-те години. Арестуван в Бразилия през 2007 г., Батисти получава статут на политически бежанец. През декември 2010 г., в последното си действие като президент, Лула гарантира постоянството на италианеца в Бразилия, като каза, че това е „въпрос на национален суверенитет“.

9 Триплексът: Опрация Lava-Jato започна като разследване на престъпници, перащи пари чрез верига от автомивки, но федералната полиция и прокурорите в крайна сметка дръпнаха нишка, която отведе право в сърцето на бразилския политически апарат и разкри огромна международна схеми за подкупи, управлявани от бразилски гигантски строителни предприемачи.

През 2017 г. Лула беше осъден на девет години и шест месеца затвор в процес относно закупуването и обновяването на триплекс в Сао Пауло от изпълнителя OAS в замяна на услуги за бразилския петролен гигант Petrobras.

Присъдата беше потвърдена през 2018 г. от висш съд и присъдата беше увеличена за пасивна корупция и пране на пари.

Април 2018 г.: Върховният съд отхвърли искането му за habeas corpus (помилване) и съдиятя Сергио Моро нареди ареста му. Лула трябваше да остане в затвора година и седем месеца.

НО: след почти седем години отхвърляне на обжалванията на защитата на Лула, Върховният съд промени своето „разбиране“ през април 2021 г. Той обяви некомпетентността на Федералния съд на щата Парана, анулира наказателното преследване и реши процеса да започне отново от нулата в първия пример. Лула беше освободен и получи чиста наказателна бележка, което му позволи да се кандидатира на изборите през 2022 г. Останалото е криминална история в процес на създаване.

БГпреведи: Излиза че Болсонаро не е знаел с кого си има работа. И изглежда външно че Болсонаро е купен от Лула!


Републиканците в Камарата на представителите започват разследване на катастрофалното изтегляне на Байдън от Афганистан

Оттеглянето на Байдън от Афганистан беше ключов момент в неговото президентство. Числата му в анкетите паднаха веднага и никога не са се възстановили.

Американският народ беше ужасен от начина, по който се процедира, а след това нещата се влошиха, когато невинни американски войници бяха убити при бомбардировка на летището.

Сега републиканците от комисията по надзор на Камарата на представителите най-накрая започват разследване на оттеглянето.


Шофьор на Тесла загина, след като се вряза в пожарна кола на магистрала в Калифорния

Шофьорът на Tesla Model S беше убит, а пътник беше тежко ранен рано събота, след като превозното средство се вряза в пожарна кола с висока скорост, която предпазваше спасителните екипи, помагащи на друг инцидент на магистрала в Калифорния.

AP News разговаря с Трейси Дътър, помощник-началник на противопожарната защита на окръг Contra Costa County, за катастрофата на Tesla на I-680 (магистралата) на Treat Boulevard близо до Walnut Creek. Тя каза, че четирима пожарникари са получили леки наранявания, след като Tesla се е ударила в камиона със стълба около 04:00 часа местно време.

Дътър каза, че шофьорът на Tesla е починал на място. Хидравличен спасителен инструмент, известен още като „челюстите на живота“, трябваше да разреже металната конструкция на колата, за да извади пътника, който беше откаран в болницата. За щастие въздействието на катастрофата не предизвика пожар на литиевия акумулатор.

Снимки, публикувани от противопожарната служба, показват обезобразената Tesla и повредената пожарна кола.

Калифорнийският магистрален патрул Адам Лейн каза, че не е ясно дали водачът на Tesla е имал включени функции за автоматизация или помощ при шофиране по време на катастрофата или дали лицето е било в нетрезво състояние.

Това не е първият път, когато Tesla се сблъсква с превозно средство за спешна помощ:

„Поне 14 коли Тесла са се блъснали в коли за спешна помощ, докато са използвали системата“, посочи AP News.

А в четвъртък Tesla обяви отзоваване на близо 363 000 превозни средства със своята система „Пълно самостоятелно шофиране“, за да коригира проблемите с поведението й около кръстовищата и спазването на обявените ограничения на скоростта. Корекцията ще бъде толкова проста, колкото актуализация по въздуха.

Въпросът остава и Националната администрация за безопасност на движението по пътищата скоро ще разбере – дали шофьорът на Tesla е имал включени системи за подпомагане на водача по време на катастрофата.

https://bgprevedi.com/alt-news-19-02-2023-30603-2/

Предишна статия

Доц. Григор Сарийски: Ще се разпадне ли ЕС, и ако да – то защо?

Следваща статия

Scorpions & Vanessa-Mae – Still Loving You (Taratata, 28 Apr 1996)

Други интересни