„ИМА 2 НАЧИНА ДА КОНТРОЛИРАШ ХОРАТА: ДА ГИ ИЗПЛАШИШ И ДА ГИ ДЕМОРАЛИЗИРАШ“

Автор: Няма коментари Сподели:

Тони Бен, бивш член на парламента на Обединеното кралство

„Има 2 начина да контролираш хората: да ги изплашиш и да ги деморализираш“

„Една образована, здрава и уверена нация се управлява трудно“
Затова хората, които управляват мислят така: “не искаме хората да са образовани, здрави и уверени, защото ще излязат извън контрол”

1% от населението притежава 80% от богатствата.
Повечето хора са бедни, деморализирани, изплашени и затова мислят, че е най-добре да се подчиняват на заповеди.

https://www.bitchute.com/video/3rK83lkdgdfa/

Тони Бен беше известен политик на Британската лейбъристка партия, който беше депутат в Парламента (депутат) 47 години

Антъни Нийл Уедгъуд „Тони“ Бен беше политик на Британската лейбъристка партия, който беше депутат от Парламента в продължение на почти 50 години. Той беше загадъчен и силно самоуверен политик, който от време на време въвежда социалистическа идеология в Британската трудова партия. Той е роден в богато английско семейство на Уилям Уеджвуд Бен, който също се занимава с политика. Идеологиите и политическият ръст на баща му повлияха на Бен да работи в британската политика и той започна, като стана президент на Оксфордския съюз, докато все още посещава университета. Политическата кариера на Бен включва събития като създаването на Закона за безстопанствеността от 1963 г., откриването на кулата на пощенските станции и създаването и последиците от Закона за здравословни и безопасни условия на труд от 1974 г. По времето, когато Лейбъристката партия беше в опозиция, той беше председател на Лейбъристката партия. Той също работи активно в кабинета, първо като държавен секретар за промишлеността, преди да стане държавен секретар по енергетиката. По времето на Лейбъристката партия в опозицията през 80-те години, той беше известната фигура на партията вляво. За своите социалистически идеи и активното участие в осъждането на акта за подкрепа на атентатите срещу Ирак, Бен става популярен политик във Великобритания. След като напусна парламента завинаги, той беше президент на коалицията „Спрете войната“ до смъртта си.

Детство и ранен живот

Тони Бен е роден на 3 април 1925 г. в Лондон на Уилям Wedgwood Benn, който е първият висконт на Stansgate. Баща му беше либерален член на парламента, но по-късно се присъедини към Лейбъристката партия. Бен беше изложен на политиката и нейните нюанси още от съвсем млада възраст.

Бен учи в Уестминстърското училище и по-късно продължава образованието си от Ню Колеж, Оксфорд. Дори в Оксфорд политиката отново беше въпрос на голям интерес за него и той беше избран президент на Оксфордския съюз.

През 1943 г. Бен си почива от проучванията и се присъединява към Кралските военновъздушни сили, докато баща му и брат му Майкъл вече служат в RAF по време на Втората световна война. Бил е пилотен офицер и е служил в Южна Африка и Родезия.

кариера

През 1950 г. Бен е избран за кандидат на труда за Бристол Югоизток и печели изборите и става член на парламента за Южен Глостършир. Положи клетвата месец по-късно и стана най-младият депутат.

Бен успешно се отказва от наследственото си въздържание през 1963 г. – веднага след приемането на Закона за Peerage. След това той прие кабинета на Настойничество в имението на Northstead и напусна Къщата, като се дисквалифицира.

През 1964 г. Бен става генерал на пощите при правителството на Харолд Уилсън. Той ръководи откриването на Пощенската кула и концепцията за услугата Пощенски автобус и Girobank.

Той става министър на технологиите през 1966 г. и проявява голям интерес към продължаващата индустриална рационализация по онова време.Той видя и чрез сливането на различни автомобилни компании за изграждане на британския Leyland.

Бен става държавен секретар за промишлеността през 1974 г. при правителството на труда и по време на своите секретарски служби помага за създаването на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и насърчава създаването на работнически кооперации.

През 1975 г. той е назначен за държавен секретар по енергетиката и се оспорва в конкурса за лидерство за титлата лидер на Лейбъристката партия, но губи първия кръг за гласуване и вместо да се състезава във второто гласуване, той подкрепя Майкъл Фут.

В следващите години Бен премина в лявото крило на Лейбъристката партия и през 1981 г. се оспорва за титлата на заместник-лидера на Лейбъристката партия срещу Денис Хели. Той загуби от Хели с марж от един процент.

На изборите на 1983 г. Бристолският район на Бристол Югоизток бе разпуснат чрез промени в границите и той не спечели новото място на Бристол Юг. Тогава той оспори Бристол Изток, но загуби и най-накрая беше избран за Честърфийлд на изборите.

През 1988 г. той се кандидатира за избор на лидер на партията, след третото поредно поражение на лейбърите на общите избори, но загубен със значителен марж. Той беше един от малкото членове на парламента, които се противопоставиха на войната в Косово.

Бен не се издържа за общите избори през 2001 г. и спомена в медиите, че има нужда от повече време, за да се концентрира по-добре върху политиката. Малко след това той е избран за председател на коалицията „Спрете войната“.

След пенсионирането си, Бен започва да използва медии, за да разпространява идеологиите си и шоуто му с Бейли по радиото на Би Би Си е гласувано като “Най-добър акт на живо” на фолклорните награди на BBC Radio 2 през 2003 г. Той също говори на редица фестивали в Гластънбъри.

През 2005 г. Бен направи програма за демокрацията като част от поредицата „Големи идеи, които промениха света“ от Канал 5, като през лявата си гледна точка към демокрацията той заяви, че конвенционалните социалдемократически принципи са изложени на риск в глобализирания свят.

През 2006 г. той става част от демонстрацията „Време за отиване“ в Манчестър, с намерението да убеди правителството на труда да оттегли армейските войски от Ирак и да възпре страната да участва в нападението.

Бен беше представен на изданието на DVD през 2008 г. за историята „Доктор Кой“ „Бойните машини“, в която той обсъждаше „Пощенската кула“. Той беше вторият трудов политик, който се появи в DVD „Доктор Кой“.

Бен прави „Писането на стената” с Бейли в църквата „Сейнт Мери”, Кент през 2011 г. През същата година той получава докторска степен от Университета на Гламоргана.

През 2013 г. Бен оказва подкрепата си на Народното събрание в писмо, публикувано от вестник The Guardian. Той произнесе реч и на конференцията на Народното събрание, проведена в Централната зала на Уестминстър.

Личен живот и наследство

Бен се срещна с Каролин Мидълтън Декамп по чай в Уорчестър колеж през 1949 г. и се ожени за нея същата година. Те имаха четири деца – Стивън, Хилари, Мелиса и Джошуа и десет внуци. Каролайн почина от рак през 2000 г.

Децата на Бен активно се занимават с политика – първият му син Стивън е избран за член на Учебното управление на вътрешния Лондон, а вторият му син Хилари е съветник в Лондон и депутат от лейбърите в Лийдс Централ.

Бен почина в дома си, заобиколен от семейство, на 14 март 2014 г. Той беше на 88 години към момента на смъртта си.

Trivia

Бен предложи на жена си малко след 9 дни среща с нея на паркова пейка в града. По-късно той купи пейката от Общинския съвет на Оксфорд и я инсталира в градината на дома им в Holland Park.

Бен беше първи братовчед на покойната актриса Дам Маргарет Ръдърфорд.

Бързи факти

рожден ден 3 април 1925г

националност Британски

Известни: Цитати от Тони БенБритски мъже

Умира на възраст: 88 години

Слънчев знак: Овен

Известен също като: Антъни Нийл Уегвуд Бен

Роден в: Мерилебон

https://bg.celeb-true.com/tony-benn-famous-british-labor-party-politician-member-parliament

Предишна статия

Новините от 26 януари 2023 година без цензура!

Следваща статия

С малко разум, знание и обща култура човек може много лесно да стигне до извода, че Земята не може да бъде сфера…

Други интересни