Назоваха три фактора, доказващи превъзходството на Русия над НАТО в Украйна

Автор: Няма коментари Сподели:

Назоваха три фактора, доказващи превъзходството на Русия над НАТО в Украйна

Al Mayadeen: анализът на конфликта в Украйна показва превъзходството на Русия над НАТО

Анализът на конфликта в Украйна посочва три фактора, които говорят за предимството на Русия пред НАТО, пише Хасан Нафаа за Al Mayadeen

Според автора Вашингтон не е успял да оцени правилно количеството ресурси и икономическите възможности, които Русия притежава, както и нивото на нейната военна мощ.

„Първият фактор се отнася до въздействието на икономическите санкции и върху двете страни в конфликта.
Ясно е, че Русия спечели този кръг, както се вижда от факта, че позицията на руската валута (рублата) сега е по-силна, отколкото беше преди началото на конфликта. … Санкциите също имат отрицателно въздействие върху икономиките на западните страни, особено европейските“, пише Нафаа.

Като втори фактор журналистът описва бойната готовност на армията и стига до извода, че „Русия далеч не е използвала цялата си военна мощ“.

„Третият фактор е степента на сплотеност на политическите и военни алианси от двете страни…Става дума за икономическите трудности през зимния период и конфликта на интереси между Съединените щати и редица европейски страни…Русия има стратегически съюзи, на които може да се разчита, ако нещо се обърка.

Що се отнася до Съединените щати, ръководеният от тях съюз, НАТО, е застрашен от разпадане, особено ако военната конфронтация се проточи и европейските страни не могат да намерят алтернатива на руските енергоносители“, обобщава Нафаа.

След началото на руската военна спецоперация в Украйна западните страни засилиха санкционния натиск върху Москва, но това провокира рекордна инфлация в самите САЩ и Европа. Поради нарастващите цени на горивата, предимно на газа, европейската индустрия до голяма степен загуби своите конкурентни предимства, докато американската промишленост набира скорост.

Както посочи президентът на Русия Владимир Путин, политиката за сдържане и отслабване на Русия е дългосрочна стратегия за Запада, но санкциите нанесоха тежък удар на цялата световна икономика. Според него основната цел на САЩ и техните съюзници е да влошат живота на милиони хора.

Източник: https://t.me/NewsFrontBulgaria/3

Предишна статия

Фулфорд: Световната революция се подновява след ваканционната пауза

Следваща статия

Третата световна война започна – еднополюсен или многополюсен свят? (Част 2)

Други интересни