Иван Стаменов – „Махалата на вдовиците“

Автор: Няма коментари Сподели:

Всяко лято от няколко години насам прекарвам една седмица от отпуската си в мизийското ми село. Не мога да преценя дали го предпочитам пред онова в Балкана, но животът ми се подреди така, че всъщност нямам избор.

И през юли 2014 година реших да прекарам там голямата част от почивните ми дни — в никакъв случай не очаквах да разпусна телесно, умствено или чувствено, вече не таях такива надежди, но се надявах поне да разнообразя рутината на обичайното ми столично ежедневие. Определено ми се получи — всеки ден се случваше по нещо, което да напомня, че плаче да бъде описано.

Може да се каже, че изпълнената ми със странности седмица беше предопределена от невидими сили и то по такъв начин, че да се роди текстът, който ви очаква на следващите страници. Ще се възмущавате, ще се посмеете на някои места, а сигурно и ще потъгувате заедно с мен…

„Махалата на вдовиците, старата змия и бялото коте“

Сваляне:

„Махалата на вдовиците, старата змия и бялото коте“

(PDF | 52 стр. | 0.5 MB)

Описаните герои в „Махалата на вдовиците, старата змия и бялото коте“ са истински, а събитията — действителни. По причини, за които, вярвам, ще се досетите и сами, съм променил имената на персонажите, ако не броим моето собствено, а що се отнася до разгледаните ситуации, те са допълнени с информация от предишни мои посещения на селото, като само на две или три места си позволих да добавя и нещо от себе си, за да подсиля основната идея на разказа.

Иван Стаменов
юли 2014 г.

https://www.otizvora.com/2014/08/6376/mahalata-na-vdovitsite-starata-zmiya-i-b/

Предишна статия

ДЕВУШКИ ЗИМОЙ ОТДЫХАЮТ(Руските красавици)

Следваща статия

Ennio Morricone – C’era una volta il West

Други интересни