Медведев написа голяма статия за резултатите от 2022 г. и света на бъдещето

Автор: Няма коментари Сподели:

 

✔️ Нашият свят се промени и това е завинаги. И основното, което трябва да се разбере, е накъде се движи сега и с нас. Бъдещето започва днес. Какво да очакваме с нетърпение. И най-важното – как да действате.

✔️ От десет месеца насам се провежда специална военна операция, чиито цели бяха първоначално набелязани от президента. Това е защитата на нашите сънародници в новите територии, които бяха присъединени към Русия след референдумите. Денацификацията на отвратителния, почти фашистки режим в Украйна. Пълна демилитаризация на украинската държава. Гаранции срещу агресия в бъдеще.

✔️ Специалната операция е продължение на дългогодишната ни непримирима борба срещу гадния неофашизъм и национализма във всичките му проявления. Тяхната цел е да ограничат развитието ни, а след това да разкъсат страната ни. Това е крайната цел на всички, които ни се противопоставят. Те вече дори не го крият. Те казват направо и безсрамно: “Русия трябва да бъде унищожена.

✔️ Ще положим всички необходими усилия, за да гарантираме постигането на всички цели на специалната военна операция. И отвратителният режим на киевските националисти ще престане да съществува.

✔️ Изминалата година наистина беше преломна. Подобно на удар в коляното, то разби, наред с други неща, и последните илюзии за модерния западен свят. Вече е окончателно ясно, че в отношенията на независимите и суверенни държави с англосаксонския свят в настоящата конфигурация не може да става дума за доверие, за надежда за честност на партньорите, за вярност към дадената от тях дума. Уви, на Запад нямаме с кого да говорим и с кого да преговаряме.

✔️ Остава само недоумението: тези хора сериозно ли се смятат за световни лидери, претендират ли за нещо глобално, мечтаят ли да диктуват волята си на другите? Очевидна е и общата криза на доверието в т.нар. развити страни и създадените от тях правни институции.
Можем да забравим за нормални отношения със Запада за години, а може би и за десетилетия напред. Това не е наш избор. Сега се справяме без тях, докато на власт дойде ново поколение разумни политици.

✔️ Настъпва любопитна метаморфоза. Навремето терминът “желязна завеса” означаваше блокада на нежелани държави или на техните съюзи. Вече е ясно, че западният свят постепенно се превръща в обсадена крепост, чиито входове са плътно затворени със стени. Той се затваря в клетка, докато останалата част от света живее мирно и свободно. Добре дошъл в нея. Оставете го да живее в резервата.

✔️ Рамките на традиционното благоприличие след налагането на незаконни, напълно груби санкции срещу нашата страна вече не трябва да ни ограничават по никакъв начин в избора ни на защита. Включително всяко използване на правата и собствеността на икономически оператори от недружелюбни държави. Имаме право да правим с активите им каквото сметнем за приемливо според нашето законодателство.

✔️ Колективният Запад, представляван от Съединените щати и техните европейски съюзници, подкрепя с всички сили безумния режим в Киев. Готов ли е Западът да започне пълномащабна война срещу нас, включително ядрена, с ръцете на Киев? Западните политици отвръщат поглед и се колебаят да дадат честен отговор.

✔️ Единственото нещо, което спира нашите врагове днес, е разбирането, че Русия ще действа срещу тях в случай на реална заплаха. Това, разбира се, плаши западните благодетели.

✔️ Ето защо западният свят балансира между изгарящото желание да унижи, обиди, разчлени и унищожи Русия колкото се може повече, от една страна, и желанието да избегне ядрен апокалипсис, от друга. Новите договорености за разоръжаване са нереалистични и ненужни в момента. Колкото по-скоро получим максимални гаранции за сигурност, подходящи за нашата страна, толкова по-скоро ситуацията ще се нормализира. Ако не ги получим, напрежението ще продължи до безкрай. Светът ще продължи да се колебае на ръба на Трета световна война и ядрена катастрофа. Ще направим всичко възможно, за да го предотвратим.

✔️ Като цяло интересите на почти всички големи западни държави сега са в противоречие помежду си, независимо колко пламенно уверяват обществеността в обратното и създават впечатление за единство. Рано или късно съюзите на големите и силни западни държави ще престанат да съществуват.

✔️ Триенето е голямо и сега, дори в лицето на “общия враг”, за който традиционно се смята Русия. Възможно е да има няколко варианта за бъдещи разработки.
Най-вероятно ще се появят няколко макрорегиона, всеки със свои вътрешни правила и логика на развитие, но като цяло ориентирани към партньорство и диалог, а не към конфронтация. А цялата система на международните отношения ще стане не само многополюсна, но и многоформена, основана на принципите на доброжелателна ненамеса. Това значително ще отслаби влиянието на водещите международни структури. Същевременно това ще позволи да се засили сигурността на тези макрорегиони, което е от несъмнена полза.
Някои от европейските държави ще се опитат да запазят независимостта си, доколкото могат. Отделна тема е как страни като Полша, пример за безсилен гняв и рядка бясна русофобия, зависимост и контролируемост, ще се измъкнат от собствените си капани. Дори в тази страна вече се признава, че залагането на безкрайна конфронтация с Русия е довело Варшава до задънена улица.
Балтийските държави също се поставиха в най-глупавото положение. Провинциалното тесногръдие, грубостта, отношението на крадливи лакеи е техният политически стил, който кара дори останалата част от Европа да се гърчи. По всяка вероятност социалните взривове в тези държави ще доведат до неизбежна смяна на властта в близко бъдеще.

✔️ Новият свят ще бъде готов да си сътрудничи със Запада, но само на принципите на равенството и взаимното уважение. Ще са необходими сила и политическа воля, за да не се пречупим в тази конфронтация. И тази конфронтация ще продължи много дълго време. Но във всеки случай суверенните държави вече не приемат опитите да им се наложат принципите на един световен ред, съобразен с американските стандарти. Ясното осъзнаване на тази истина също е един от резултатите от изминалата година.
Ожесточеното съперничество между Запада и останалия свят ще продължи да се изостря. Противоречията между доскорошните съюзници в антируския блок също ще се засилят. В бъдеще ще има постепенна промяна на икономическите и енергийните модели в тези страни. Ще се появят нови резервни валути. Русия ще трябва да заеме свое собствено, специално място в новия свят, разчитайки на нови правила за партньорство и сътрудничество с приятелски държави. И да направим всичко възможно, за да гарантираме нейната сигурност, независимост и суверенитет в ключови области – от финансите до науката.
Какво можем да очакваме от някои европейски страни, които в един момент са родили националсоциализма и фашизма! Именно те днес са отговорни за възраждането на нацистката идеология. Очевидно фантомните болки на изгубеното величие в политическата класа на тези страни не могат да бъдат облекчени от лекарствата на времето. Въпреки че управляващите там се наричат леви или християнски, в действителност те са истински наследници на делото на НСДАП и Partito Nazionale Fascista. И рано или късно те ще отговарят за тези, които са отгледали от ръцете си.

https://rg.ru/2022/12/25/nashi-liudi-nasha-zemlia-nasha-pravda.html

Предишна статия

„БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“ – ПАРОДИЯ НА SMS МИЛОСЪРДИЕ ПОД ПАТРОНАЖ НА ПЪЛЕН КОРЕМ И ПРОДАЖНА ДУША. ЗАТВАРЯТ БЪЛГАРСКИ БОЛНИЦИ ЗАРАДИ 90 ХИЛ.ЛВ. ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ДАРЯВАТ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА ЗА 20 МЛН. ЛВ., А ЗА ДЕЦА В БЕДА – ПРОСЯТ SMS!

Следваща статия

Магазин – Други

Други интересни