Новините днес 13 декември 2022 година

Автор: Няма коментари Сподели:

Неваксинираната сперма е следващият биткойн


Ако изборите можеха да решат проблемите, България отдавна щеше да бъде рай на земята!

61% от българите не вярват в избори

Когато престъпниците са се превърнали във власт, а държавата – в престъпник, правото да бъде съдия принадлежи на всеки български гражданин!

Ние сме победена държава … и ни назначават който си преценят. Фактът че се назначават деца навсякъде … това трябва да ви говори че от друго място се управлява държавата … А Радев е последният, който има възможност да управлява – Николай Марков

Не е важно кой гласува. Важно е кой брои гласовете. – Йосиф Сталин

293-ят ден от новия руско-украински взаимен демоцид

Путин е анти-глобалист на думи, но глобалист на дело, дълбоко затънал в блатото на либерализма!

Русия не е република, а олигархат с чиновническо-военно-губернаторска управляваща прослойка. Специален вид тоталитарна диктатура. Kлон на хазарската мафия (дълбинната държава).

Цифров концентрационен лагер в Москва!? Призовките се издават чрез система за лицево разпознаване!

Дишайте дълбоко и се отпуснете!


Павел Иванов

Разкритията на Песков | Саботажът продължава | Далечният изток – на Китай?..

Авто-превод

Отделно


Подозрителни наблюдатели

ICON не работи, уязвимост от магнитно поле | Новините със S0 | 13 декември 2022

Авто-превод

Отделно


Следващата новинарска мрежа

ПОВЕЧЕ последствия от сделката Грайнър – „Търговеца на смъртта“, които няма да искате да пропуснете

Авто-превод

Отделно


Бразилското досие на Сорос: Барак Обама, PetroBras и най-големият корупционен скандал в историята на Бразилия

Луис Инасио Лула да Силва, Джордж Сорос и бившият министър на финансите Антонио Палочи на Световния икономически форум в Давос, януари 2003 г.

„Избраният“ бразилски президент Лула номинира ръководителя на фондациите „Отворено общество“ в Латинска Америка като част от своя преходен екип. Джордж Сорос е инвестирал сериозно в Бразилия, откакто купи престъпно корумпирания държавен петролен гигант Petrobras през 2008 г., който впоследствие беше замесен в най-големия корупционен скандал в историята на Бразилия.

На 16 ноември предполагаемият вицепрезидент Джералд Алкимин обяви, че Педро Абрамовай ще бъде член на преходния екип на предполагаемия новоизбран президент Луис Инасио Лула да Силва. Абрамовай е изпълнителен директор на фондациите „Отворено общество“ в Латинска Америка и Карибите от 2013 г. По време на първото управление на Лула от 2003 до 2011 г. Абрамовай е съветник на министъра на правосъдието Марсио Томас Бастос, който е служил от 2003 до 2007 г. и почина през 2014 г.

Като министър на правосъдието Томаз Бастос помогна на Лула да напълни Върховния съд с много от крайнолевите съдии, които днес са обвинени в завладяване на държавата и избелване на изборните измами. Като адвокат той защитава няколко компании, замесени в мащабния корупционен скандал в Бразилия, известен като „Автомивка“ (Lava Jato) и е обвинен в пране на пари отпреди 2007 г., съобщи Antagonista през 2018 г. Томаз Бастос почина със състояние, оценено на 393 милиона R$ (73 милиона щатски долара), не е лошо за адвокат.

През август 2008 г. Quantum Fund на Джордж Сорос инвестира 811 милиона долара в Petroleo Brasileiro (PetroBras), „превръщайки бразилската държавна петролна компания в най-големия холдинг на своя инвестиционен фонд“ при 22% от притежанията на Quantum по това време, съобщи Bloomberg.

По щастливо стечение на обстоятелствата администрацията на Обама скоро след това започна да финансира офшорни сондажи в Бразилия. През август 2009 г. Експортно-импортната банка на САЩ обяви, че отпуска на PetroBras 2 милиарда долара „за финансиране на проучването на огромното офшорно откритие в бразилското петролно поле Tupi в басейна Santos близо до Рио де Жанейро“, съобщава Wall Street Journal.

Скоро след това президентът Барак Обама обяви забрана на офшорните сондажи в САЩ през декември 2010 г. и прекрати данъчните облекчения за петрола за американските компании през януари 2011 г. Обама „беше обявен за неуважение към съда за това, че се противопостави на федерален съдия, който нареди мораториумите да бъдат отменени. Някои се чудеха дали президентът не действа умишлено срещу интересите на САЩ“, пише Business Daily.

Огромният приток на пари позволи на PetrobBras да продаде нови акции за 70 милиарда долара, най-голямата емисия на акции в историята, за това, което Ройтерс нарече „най-голямата програма за проучване на нефт в света“ за петролното находище Тупи, открито през 2007 г., което беше преименувано на „Лула“ (калмар).

През 2014 г. беше разкрита мащабна правителствена схема за измама на Petrobras, най-големият корупционен скандал в историята на Бразилия, „Автомивката“. „До март 2015 г. федералните прокурори са обвинили официално 110 души в корупция, пране на пари и други финансови престъпления. През април Petrobras… обяви, че компанията е загубила 17 милиарда долара от лошо управление и подкупи“, според Encyclopedia Britannica.

На 4 март 2016 г. домът на бившия президент Лула да Силва беше нападнат от полицията и той беше обвинен в пране на пари. Наследникът на Лула като президент Дилма Русева се опита да го направи свой началник на кабинета, за да му даде имунитет срещу съдебно преследване, но на 13 март 2016 г. над един милион бразилци протестираха, призовавайки за импийчмънт на Русева. На 17 април над две трети от депутатите, включително нейните бивши съюзници, гласуваха за импийчмънт на Русева.

Лула беше смятан за организатор на скандала и беше обвинен в приемане на подкупи на стойност 1,1 милиона долара. Съпругата му почина през февруари 2016 г. от инсулт. През юли Лула беше осъден за измама и пране на пари и осъден на 10 години затвор, по-късно увеличен на 12. Лула не би трябвало да може да се кандидатира за президент като осъден престъпник, но поддържащият Лула Върховен съд отмени обвиненията през 2021 г. в прозрачен ход за назначаване на техен кандидат и съюзник.

При настоящите избори Върховният съд определи като „дезинформация“ дори споменаването на криминалното досие на Лула. Когато списание Crusoé (Крузо) разкри връзки между членове на Върховния съд и аферата Автомивка 2019, главният съдия Александър де Мораес нареди да се премахне историята.

По време на аферата с автомивката все още имаше критични консервативни медии в Бразилия, включително водещата издателска къща Globo Corporation, която издава O Globo, най-големият вестник в Бразилия, и управлява кабелния канал Globonews. Левите критици дори твърдяха, че Globo „демонизира и делегитимира Дилма, както и бившия президент Лула и PT … (неясно що е то) като избирателно ги свързва с широко разпространена корупция“.

Сега обаче изглежда, че бразилските медии, както и световните медии, са изцяло кооптирани от левицата, до точката, в която напълно игнорират факта, че милиони бразилци протестират по улиците в продължение на 43 дни. Журналистът от Gateway Pundit и War Room Матю Тирманд са единствените международни журналисти, отразяващи протестите.

O Globo вече е член на Project Syndicate на Джордж Сорос, който получи най-малко 1 532 105 долара от фондациите „Отворено общество“ между 2016 и 2020 г. Media Research Center (Център за медийни изследвания) нарича Project Syndicate „глобална пропагандна операция“.

„Вероятно няма публикация, която да илюстрира властта на Сорос върху глобалните медии повече от Project Syndicate, самонаричан „Страницата на световното мнение“, според Центъра за медийни изследвания.

Няколко звезди на Globo са свързани с Отвореното общество, както писа Бруно Гаршаген в Gazeta do Povo през 2017 г. Телевизионният коментатор на Globonews Роналдо Лемос е съосновател и директор на Института за технологиите и обществото в Рио (ITS Rio), който получи 350 000 щатски долара между 2014 и 2015 от Отвореното общество. Екипът на ITS Rio също включваше Елиан Коста, която беше мениджър по спонсорство в PetroBras от 2003 до 2012 г. (тоест през целия период на автомивката); и сътрудничката на Отвореното общество Лучия Надер.

Лемос помогна за разработването на Marco Civil da Internet, бразилския закон за „неутралност на мрежата“, „който отвори възможността за регулиране и контрол от държавата и който беше използван от съдилищата като правно основание за спиране на приложението WhatsApp“, пише Гаршаген: „ ITS Rio създаде сайта Mudamos.org, „който получава пари от Сорос и се гордее, че е участвал в създаването на Marco Civil da Internet“.

Коментаторът на Globonews Илона Сабо де Карвальо е изпълнителен директор на Програмата за политика в областта на наркотиците на Института Игарапе, която получи 2 005 846 долара от Отворено общество 2016-2020. През април 2015 г. тя организира вечеря за Джордж Сорос заедно с настоящия съветник на Лула и директор на Отворено общество за Латинска Америка Педро Абрамовай.

През май съветникът на Болсонаро Филипе Мартинс написа, че Отвореното общество на Джордж Сорос „създаде още един инструмент за намеса в Бразилия, дестабилизиране на нашето общество и насърчаване на групи и лица, свързани с левицата, на видни позиции“.

Мартинс посочи мозъчния тръст „Офисът във Вашингтон в Бразилия“, основан на 31 януари в столицата на САЩ, „с цел да оклевети (бразилското) правителство в чужбина и да насърчава в нашата страна идеи, които са чужди на нашата култура, нашата история, нашите традиции и нашия политически етнос.

Службата във Вашингтон в Бразилия информира администрацията на Байдън, включително съветника по националната сигурност Джейк Съливан, посланика по въпросите на климата Джон Кери, съветника на президента за Латинска Америка Хуан Гонзалес и Саманта Пауър, директор на агенцията на USAID, според BBC News Brasil.

Австралийски Quadrant (Квадрант) пише:

„През август 2021 г. съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан посети Бразилия, за да отправи следното предупреждение към бразилския президент: дори не смейте дори да поставяте под съмнение надеждността на системата за електронно гласуване на вашата страна. Месец по-рано, през юли 2021 г., новоинсталираният Байдън изпрати своя директор на ЦРУ Уилям Бърнс да пътува до страната, за да се срещне с висши бразилски служители. По време на тази среща американската делегация предупреди бразилското правителство, че президентът Болсонаро „трябва да спре да поставя под съмнение [изцяло електронния] изборен процес на своята страна“. След това, на срещата на върха на Америка през юни 2022 г. в Лос Анджелис, администрацията на Байдън пословично повтори същото предупреждение, че правителството на САЩ няма да толерира Болсонаро да поставя под съмнение надеждността и сигурността на машините за гласуване в нацията.“

„Всеки бразилец, който се интересува от съдбата на Бразилия и който не иска страната ни да загуби още повече автономията си, трябва да осъзнае какво стои зад тази международна кампания за оклеветяване на правителството на Болсонаро, да я осъди и да отговори към него на висотата“, каза Мартинс.


БГ преведи:

Не ви ли се струва, че това е класическа история за превземането на една голяма страна като Бразилия. Пак Сорос със своите добре известни методи! Един урок от учебника по истинска история.

https://bgprevedi.com/alt-news-13-12-2022-29067-2/

Предишна статия

ПРОФ. ПЛАМЕН ПАВЛОВ ПРЕД ЖУРНАЛИСТКАТА ИРИНА КИРИЛОВА – НЕПОЗНАТИЯ ЦАР ИВАН АЛЕКСАНДЪР?

Следваща статия

Какво ни чака през близките 15 години?

Други интересни