Защо Клаус Шваб се подмазва на Китай?

Автор: Няма коментари Сподели:

Групировката около Давос/СИФ, заедно с техните приятелчета от ЦРУ и (нека цитираме кандидат-президента Кание Уест) еврейските медии, през последните десет години си нямат друга работа, освен да атакуват Русия и Китай, защото не играят на тяхната игричка. Но каква е играта, която Шваб опитва да играе?

Ами първото, което всеки трябва разбере, е следното:

„Китайският модел“ е подходящ само за китайския народ

Като казваме, че китайците са различни от всеки друг народ по света, въобще не е преувеличаваме. А китайците знаят този факт по-добре от всеки друг. Ето защо през всичките 3000 години на китайска цивилизация те не са губили много време с далечни приключения.

Китайците масово нямат интерес да властват над народности, които не са китайци и са разглеждани като варвари. Вместо нашествия, техният предпочитан метод за взаимодействие с варварите винаги е търговията.

Та Шваб очевидно опитва да привлече китайците на своя страна чрез ласкателства и подмазване

„Ама моля ви се, г-н Китаец, вашият модел е тъй чудесен! Ние от СИФ с радост бихме го натрапили на останалия свят! Как ви се струва?“

Китайците ще се усмихнат, кимнат и изсмеят, преди да го баламосат със сдържани любезности. След това ще стиснат ръката на Шваб за довиждане и ще го изпратят обратно там, откъдето е дошъл. И ще продължат да правят, каквото си правят от 3000 години насам.

Къде са били предците на Клаус Шваб преди 3000 години?

Носели са животински кожи, докато преследват диви прасета с подострени пръчки из горите.

И както е тръгнало, европейците отново ще правят точно това и след десет години, ако Клаус Шваб осъществи плановете си.

Автор: Крис Блек

Превод: Иван Стаменов

Източник: IWB

* * *

Бел. пр.: Доколко китайският модел е „подходящ“ и за самите китайци, ясно се вижда от текущите събития с бунтовете в няколко фабрики срещу ужасните условия за работа и срещу държавния терор с неговата политика за „нулев ковид“. Това, че западните глобалисти от много години правят социални експерименти в Китай с надеждата да приложат наученото по целия свят, не може да се оспори – особено след реакциите към „пандемията“. Но това, че китайският модел не може да се наложи в Европа и Америка без съпротива и дори без война, е абсолютно вярно.

Друго спорно е доколко Русия и Китай не играят игричката на Шваб и другарите му. Ако критериите са препускане към трансхуманизъм, цифровизация, програмируеми криптопари и социално-кредитна система, Китай и Русия са с една обиколка пред онова, което Шваб и неговите „глобални лидери“ тепърва ще опитат да наложат в Европа и САЩ.

https://www.otizvora.com/2022/11/15089/zastho-klaus-shvab-se-podmazva-na-kitay/

Предишна статия

Кърт Вонегът — „Харисън Бержерон“(Кратък разказ от сборника „Маймунарникът“, 1961 г.)

Следваща статия

Европа трябва да бъде независима както от Русия, така и от Америка

Други интересни