Украйна в духовен план се саморазрушава под напора на западното влияние

Автор: Няма коментари Сподели:

Умишлено изчаках малко с темата за Киево-Печорската Лавра, главният духовен център на Украйна, но и главният исторически център на православието на Русия. Известно е, че преди дни украинските служби, които се ръководят чрез английското разузнаване, извършиха обиски и арести в манастира. Нашите медии не коментираха този въпрос, но имаше загинали, а вероятно и изтезавани свещеници по обвинения в сътрудничество с Русия. Конкретното събитие, дало повод за акцията беше песнопение в храма, на руски черковен език, който е старобългарският език в своята същност, в което се казва – “звън се носи над Русия”. Ми носи се!

За да се изясни ситуацията, трябва да се каже, че Украйна е в разкол, точно както беше и България, в първите 10 години от “невероятната” западна демокрация. УПЦ, която е подчинена на РПЦ, има дубльор в лицето на ПЦУ (Православна Църква на Украйна), която се създаде от големият предател на Украйна Петро Порошенко, друг мъпет на ДД. ПЦУ е подчинена на Вселенската патриаршия, която отдавна е свърталище на демоните от ДД чрез патриарх Вартоломей, неприкрит сътрудник на тъмните сили и главен враг на православието заедно с папа Берголио. Същият Вартоломей, който мироса онзи ден Бойко.

Последва решение на президента на Украйна Лаврата да бъде отнета от УПЦ и дадена на ПЦУ. Също така украинските националисти подготвиха набързо закон за Радата, който да забрани руските църковни институции в Украйна. Помислих, че всичко е решено, но каква беше изненадата ми, когато ден след изказването на Зеленски по въпроса, (знаете, този сега казва на слънцето да изгрява и то изгрява, ако му каже да не изгрее, то няма да изгрее) и руските и украинските правителствени източници съобщиха, че предаването на Киевската Лавра на ПЦУ не е вярно.
Бре!

Какво се е случило?

Случило се е следното:

Путин е казал, че ако Украйна извърши този акт срещу Киево-Печорската Лавра, която е духовен център на Руското Държавно Православие, историческото му начало и която е главен духовен център за целия православен свят, енергийната система на Украйна ще бъде разрушена до абсолютния край.

Очевидно е, че тази перспектива се е оказала много сериозна, защото Зеленски подписа указ, с който дава 180 дни срок за разследване на делата на Лаврата. Която засега си остава у дома.

Какво означава всичко това?

Поредното доказателство, че работата в Украйна е на път да приключи по този начин. Ще обясня. Въпросът с Украйна е изключително сложен и все още не е дошъл момента за развръзка, но идва.

Преди да продължа, искам да осветля и още нещо. Украйна в духовен план се саморазрушава под напора на западното влияние, това е абсолютно ясно. Опитът да анексира Печорската Лавра за демонските сили на ДД, които управляват Украйна чрез Запада, означава на духовно ниво спадане на духовна сила и предаване на народа в ръцете на духовния им враг. Това също е без съмнение. Но понеже Украйна е многоконфесиална държава, в нея действат и трите християнски конгрегации, духовният бъркоч е много голям. Опитът е духовно украинския народ да бъде отведен при протестантската и католическата версия, видях с очите си английска книга за “украинската Коледа” в протестантски вариант. Което означава, че и тук Англия е поела върховната роля над Украйна.

Не е само до НАТО, Русия искат да я обградят с духовно НАТО, чрез католически и протестантски славяни, което е не по-малък политически проблем.

Аз вече казах, че събитията около Киево-Печорската Лавра и дърварския начин, по който англичаните чрез Зеленски искат да възпират Русия в Украйна, придадоха на СВО-то онова, което му липсваше, за да стане тя, операцията, пълна. Придадоха на СВО негласен смисъл на СВЕЩЕНА РЕЛИГИОЗНА ВОЙНА.

А притискането на духовници, особено мъченията и мъченическа смърт, са най-големият обединител, скрепител и втърдител във вярата. Зеленски и Англия направо не разбират какво се опитаха да направят! Да настроят украинското духовенство срещу себе си и в подкрепа на Русия. Това е истинско ритуално самоубийство за ДД.

Категорична съм, че САЩ вървят към приключване на войната в Украйна. Категорична съм, че по този въпрос има разкол в Колективния Запад.

Защо САЩ искат да приключат, е друг въпрос. Има причини, те няма да спрат, но искат да приключат този начин. Англия не иска това. И през своето главно прокси в Европа и в ЕС Полша се гласи да отвори втори фронт в Западна Украйна. Не знам дали се усещат, че така удрят Зеля, а не Путин. Защото, ако искат така да ударят Путин, то първо трябва да го няма Зеля.

Войната в Украйна вече се води на терен и в ЕС. Чрез икономическите санкции и контрамерки ЕС се намира в клещи между САЩ и Русия и ще загине.

Макрон, който фактически продаде Франция на САЩ онзи ден, за да се спаси от клещите, вече огласи намеренията, гаранции за Русия. Показателно е, че във Франция ври и кипи политическото говорене след това посещение. Пресата полудя, а политическите опоненти на Макрон, вероятно осъзнавайки цената, която Франция ще трябва да плати, започнаха да говорят открито как трябва незабавно да се спре оръжието за Зеля, започнаха да се сещат, че май имало тормоз над населението в Донбас предните години. Изобщо, за пореден път се доказва, че най-добрия начин да накараш някого да мисли, е да го сложиш в клещи.

Подозирам, че Франция играе ролята на първопроходец за ЕС по темата.

Вицепрезидентът на Световната банка заяви, че 8 милиона украинци ще се озоват в невъзможност да живеят нормално до нова година. Какво ще ги правят? Тук някъде приключва войната на Запада с Русия поне по този начин!

И накрая едно заявление, въвеждане на нов момент в геополитиката. От сега нататък този нов елемент трябва да е аксиома.

ДД ВЕЧЕ ПРЕГОВАРЯ С ПУТИН И ИЗМЕНЯ КАКТО ТАКТИКАТА, ТАКА И ХАРАКТЕРА СИ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ СЕ СЪГЛАСЯВА НА ЗАГУБИ И РАЗКРИТИЯ.

ОТ ФЕВРУАРИ НАСАМ ПУТИН УДВОИ СВОЯ АВТОРИТЕТ НА СВЕТОВЕН ЛИДЕР И СЕ ПРЕВЪРНА В НАЙ-ВАЖНИЯТ ЧОВЕК НА ПЛАНЕТАТА

Автор: Анастасия Гешева

Предишна статия

Новините на 7 декември 2022 година

Следваща статия

Неразказаните истории на македонските българи

Други интересни