КАКВО НИ ДЕЛИ ОТ ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА?

Автор: Няма коментари Сподели:

Кошмарът на човечеството днес се нарича Трета световна война. Всичко останало от страховете ни – климатична катастрофа, пандемия, глад – остават на заден план. Ще избухне ли войната и колко време след изстрела на първата ядрена ракета човечеството ще престане да съществува ?

Ако търсим последователно отговора, трябва първо да си дадем сметка, че Третата световна война вече се води. Все още не е ядрена и военните действия са само в Украйна. Но ако погледнем от по-широк ъгъл, противопоставянето между Русия и западните страни е като при война. То е на всички възможни фронтове и в световен план. Икономическа, пропагандна, културна, продоволствена, война на ценностите….

Санкциите, саботажите, конфискациите на имущества и богатства, опитите за изолиране на долара, манипулирането на цените, особено на енергоресурсите, нарушаването на търговските договори и ред други действия са чиста проба икономическа война. Пропагандната война фабрикува безобразни лъжи, облъчва милиарди хора и те, обезумели, вече вярват, че черното е станало бяло. Лъжата става истина. Злото става добро. Изчезват ценности, погребват се морални норми.

На Запад ръкопляскат на хомосексуализма и джендърщината и дори намигат на педофилията, а в Русия преследват с жестоки наказания рекламирането им. Едните крещят, че “ Борис Годунов “ било долна руска пропаганда и искат операта да падне от репертоара на Скалата, другите се подиграват на простотията им. Едните имат предимство при ядрените оръжия, по-точно в средствата за нанасяне, другите развиват биологични оръжия и свръх смъртоносни варианти на Ковид. Където пипнеш – кипи.

В ООН, в международни организации и форуми – всичко е насочено към конфронтация и смазване на противника. Най-тежко засегната е най-войнствената. Това е Европа. Русия като че ли повече губи, отколкото печели, а САЩ и Китай събират дивиденти. Засега.

Ние – независимо кой ще победи, ще сме сред губещите. Жадуващи да се харесат на Запада, нашите прислужници безмислено и безумно отровиха отношенията с Русия. Изиграха го по възможно най-глупавия начин – ритнахме всичко, на което можехме да се опрем, без да получим друга опора. Няма по-лоша позиция от това да си замесен в конфликт, в който нямаш доверието на нито една от двете враждуващи страни, както няма по-добра позиция от това да имаш доверието и на двете. А можехме да подходим по примера на Турция, която без да се отказва от ангажиментите си в НАТО, поддържа най-доверителни отношения както с Москва, така и с Киев и печели от това колосални дивиденти – икономически, стратегически, политически и, разбира се, военни. Но стратегическата мисъл на нашите управници е на нивото на влаков кондуктор, който пресмята само парите на колко гратисчии може да прибере за себе си.

Ако водените сега паралелни войни – икономическа, пропагандна, суровинна и т.н. не излъчат победител, Втората студена война може да стане Гореща. Ще бъде ли премината границата и няма ли в един момент да загърмят и тежките ракети – хипотезата, доскоро немислима, не изглежда вече невъзможна. Милитаризацията се ускорява.

САЩ доставят нови атомни бомби в Европа и разполагат големи войскови съединения в близост до Украйна. Русия изпита успешно най-новата си ракета Сармат, само две от които, според запознати, могат да изравнят със земята Великобритания. Поразяващата способност на арсеналите е такава, че войната може и да не бъде наричана Третата световна. Можем спокойно да я определим като Последната. В нея на такива като нас, поради глупостта ни, се пада да бъдем сред първите. Жертви, имам предвид.

(Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 28 ноември 2022 г. по Евроком )

https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Next level training

Следваща статия

НЕКА ОТ САЩ ДА СА ДОВОЛНИ

Други интересни