Русия може да унищожи Украйна за един ден, без дори да използва ядрено оръжие

Автор: Няма коментари Сподели:

„За сдържаността на Кремъл – според мен стратегическа грешка, тъй като позволи на Запада да се намеси и да разшири войната в Украйна – има редица легитимни причини

Източник: www.paulcraigroberts.org

Осеммесечната политика на Кремъл да щади Украйна от нанасянето на големи поражения, като по този начин ѝ помага да води война срещу руските сили, изглежда е приключила. Инфраструктурата – енергийна, транспортна, водоснабдителна – на Украйна се унищожава. Руските атаки срещу способността на Украйна да функционира като държава, постепенно ескалираха, което доведе до по-големи и по-сериозни щети. Изглежда, че руснаците не искат да унищожат всичко, освен ако Западът и неговото марионетно украинско правителство не се опомнят.

Западните медии, разбира се, не съобщават истинската ситуация. Те са министерство на пропагандата, което създава картина на руското поражение.

Би било трудно да се идентифицира най-лошият лъжец в западните медии, тъй като има безброй кандидати, но Чарлз Мур от британския The Telegraph е водещ кандидат за публикуване на най-пресилените репортажи, например: „Единствената надежда на Владимир Путин сега е да изплаши Запада, за да го накара да преговаря за победите на Украйна“.

„Телеграф“ също ни казва, че „Украйна може да достигне Крим до Коледа”.

Американските т. нар. „експерти по Русия“ разпространяват същите заблуди.

Следователно западните народи имат напълно погрешна представа за ситуацията.

Русия може да унищожи Украйна за един ден, без дори да използва ядрено оръжие.

За сдържаността на Кремъл – според мен стратегическа грешка, тъй като позволи на Запада да се намеси и да разшири войната в Украйна – има редица легитимни причини.

Украйна и населението там от векове са били част от Русия. Има много смесени бракове. Повечето украинци не са благосклонни към неонацистите, които доминират в Украйна, откакто САЩ свалиха правителството през 2014 г. и пострадаха от техните ръце. Кремъл не иска поразена от бедност разруха на страна на границата си и не желае да носи отговорността за възстановяването на инфраструктурата на Украйна.

За мен е немислимо „експертите“ и „репортерите“ на Запад да са толкова глупави и корумпирани, че да пишат нелепите разкази за конфликта, подписани с техните имена. Това е пълна глупост и насърчи фалшивото вярване, че Русия може да бъде победена и че „Украйна може да бъде в Крим до Коледа“.

Фактът, че подобна абсурдна пропаганда може да бъде ефективна, може да доведе до това САЩ/НАТО да се намесят по суша и след това да дойде Третата световна война.

От гледна точка на Вашингтон, колкото повече Украйна бъде разрушена, толкова по-добре. Ако Путин най-накрая се откаже от половинчатите си мерки и се заеме с истинска война, тя скоро ще свърши. Ако Вашингтон може да попречи на Зеленски да се предаде, докато Украйна не бъде унищожена, САЩ ще се възползват от икономическото и финансово изтощение на Русия, което възстановяването ще наложи. От гледна точка на Вашингтон, колкото повече проблеми има за Русия, толкова по-добре, независимо от цената за украинците.

Това, на което сме свидетели, е огромната безчовечност на Вашингтон и столиците на НАТО. Несправедливо е Украйна да плаща цената на безчовечността на Запада, а не Вашингтон и европейските столици.

*Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) е доктор по икономика, политически и икономически коментатор. Кавалер на Ордена на Почетния легион. Бивш помощник по икономическата политика на министъра на финансите в администрацията на Роналд Рейгън (1981-1982 г.). Работил е като старши научен сътрудник в института Хувър към Станфордския университет. Бивш редактор и колумнист за The Wall Street Journal , Businessweek , Scripps Howard News Service, както и редовен колумнист за The Washington Times. От 2004 г., когато той критикува политиката на Джордж У. Буш, му беше отказан достъп до централните вестници и списания на Съединените щати. Автор е на множество книги за най-големите проблеми на нашето време.

Превод и редакция: Епицентър.БГ“
https://epicenter.bg                                          https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Световните новини на 27 и 28 ноември и какво ни очаква в близко бъдеще!

Следваща статия

Один день из жизни диктатора: Иосиф Сталин

Други интересни