Д-р Емил Елмазов: “Лечение с билки и светлина. Ароматерапия.”

Автор: Няма коментари Сподели:

Тази книга ще ви разходи из зелените лаборатории на България, или както авторът с право я нарича – Билкария.

Как да усетите силата на билките, цветята, въздуха, заобикалящата ни енергия? Как да почерпите сили и здраве от тях? Какво да правите при внезапно появили се депресия, настинка, леко неразположение? Защо не трябва да бързате с лекарствата, а е добре да се обърнете към природните лекове (разбира се, ако състоянието ви го позволява)?

Д-р Емил Елмазов основава резерват “Билкария” в Боженския балкан върху 150 декара изоставени земеделски земи и гори. В условията на 700 м надморска височина успява да създаде градини от казанлъшката роза и да “одомашни” дивото жито еднозърнест лимец, което открива на малко находище в Източните Родопи. Цели 12 години са му нужни за да умножи семената на лимеца на територията на резерват “Билкария”. После заедно със своите сътрудници ги разпределя за възпроизводство във всички краища на България.

Емил Елмазов пише за силата на билките, на техните аромати и цветове, за въздействията на добрите думи, ритмично изречени, подредени напевно като музика, за мощта на растителния хлорофил и близостта му с кръвта, за медитацията върху мелодии и извличане от тях на лечебен ефект, за концентрацията върху вибрационната същност на числови редове и още, и още…

Книгата “Лечение с билки и светлина. Ароматерапия” е за пътищата, по които човек може да се измъкне от страданието, след което да измъкне и други!

Лимец

Еднозърнестият лимец (Triticum monococcum L.) е най-древният вид пшеница. В неговите стебла, неполягащи от ветровете, в корените му, неподвластни на сушите, в семената му, неунищожими от студовете, се разчитат силите на дивото, към които е добавен по-високия и изправен контур, по-едрото зърно и по-здравия клас, придобити все от човешката грижа…

В съюз с еднозърнестия лимец първият земеделец се научава да измъква достатъчно силна храна от всякаква земя, във всякакви условия… И никак не е сигурно, че един без друг те са щели да се удържат върху сгърченото от родилни гримаси лице на земята… Покълващи семена от лимец и днес подпомагат терапията на мисловно слаби, нерешителни деца, понякога прегърбени и неспособни да се измъкнат от необяснимата си интелектуална немощ… Пациенти, оставени без надежда от своите лекари, напипват слепешком пътя към ремисията, осланяйки се на сока от кълнове на лимец, който приемат заедно с питки от брашното му. Лимецът може да бъде вярната храна и за народи, които чувстват подкопана своята устойчивост. Цели групи от хора, загубили общата си воля, биха си помогнали, ако върнат лимеца на трапезата си.

Продуктите, които ви предлагаме в този каталог, са от лимеца на Резерват „Билкария“ в Боженския балкан. Открихме там земя, недокосвана от 50 години и вече десетилетие възраждаме древни растителни видове. На тази територия не сме внесли нито една шепа изкуствена тор, нито хербициди, нито пестициди. И въпреки това се наспориха урожайни години, та вече можем да захранваме нашето Първо предприятие за живи храни във Велико Търново. Създаваме малки серии, ръчно приготвени, по всички правила на домашната здравословна кухня.

Мисията

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“

Емил Елмазов
основател на Билкария,
чл. кор. на МАИ в Москва,
ирисолог.

Билкария не е просто име на фирма или на билков резерват, на аптека или дрогерия, Билкария сме всички ние, които вярваме, че земята има нужда от нашите ръце, но те са забравили какво да правят с нея. Ние сме учениците и учителите от Пътуващото училище, в което всеки си спомня как да приготви своите лекарства и своята храна в единение с природата. Ако и вие искате това – елате при нас! Ще помагаме на хората да се освободят от безразличието към храната днес, която бавно, но сигурно ги изяжда отвътре. Ще създаваме с ръцете си хляба, който ще осигури на всички ни едно по-здраво бъдеще. Това е хлябът, изпечен от първопшеницата на света – лимец, хлябът на траките и фараоните, възроден в полите на Боженския балкан в пълно единство със силите на природата.

“Да си в Билкария днес означава да обичаш малко повече България!“

Източник: bilkaria.net

Предишна статия

КЪДЕ Е СВЕТЪТ НА НАДЕЖДАТА?

Следваща статия

Музика: Албениз – Танго (виола и пиано)/Albeniz – Tango (viola and piano)

Други интересни