Ето кой наистина ни контролира. Паразитите – главното, което трябва да знаете за тях и как да се отървете от тях

Автор: Няма коментари Сподели:
Славянски свят Осъзнаване

Това не ви е Крамола (заговор, метеж) и дори не е Вадим Зеланд. Това е каналът Осъзнаване, Буквица сила (Силата на началната буква)!

Авто-превод

Отделно

Ами ако ви кажем, че НЕ мозъкът ви управлява, А червата? (Силно твърдение – вмъкнете). И това не е шега.

Последните открития в тази област като цяло приличат на научна фантастика, в която извънземни, проникнали в тялото, напълно го контролират, до промяна на външния вид.

Но понякога реалността е по-интересна от всяка измислица.

Тук има скулптура на рицар от Микеланджело. Може би метафорично е изобразил онези паразити, които ни контролират? Напишете вашето мнение в коментарите.

Броят на невроните в нашите черва е приблизително същият като … в главата на куче! (вмъкване на Якубович „хайде бе“)

Ето защо съвременните изследователи наричат ​​червата втори мозък.

Благодарение на обширна невронна мрежа, повече от половината от всички хормони се произвеждат в червата!

Просто помислете за това число. Тоест, това е пълноценен ендокринен орган и ако внезапно започнат да го населяват патогенни организми, включително паразити, вируси, гъбички, те започват да диктуват своите хранителни нужди.

Дайте палец нагоре, ако ви интересува темата. В това видео ще ви кажем как паразитите ни контролират и какво да правим по въпроса. Така че гледайте до края, ще бъде интересно.

Ние сме това, което ядем – са казвали древните лечители, сред които и прочутият Авицена. Съвременната биохимия и ендокринология потвърждават този факт.

Ами ако сега ви кажем, че се оказва, че вашето съзнание се контролира от най-малките организми, които дори не виждаме, но въпреки това те съществуват, освен това те живеят вътре в нас и могат пряко да повлияят не само на нашето здраве, но също върху желанията, вкусовете, предпочитанията и дори поведението?

Напишете вашето мнение в коментарите. Ще кажете че е абсурдно?

Но защо? Защото някакъв микроб не може да контролира толкова голям организъм като човека? Но знаем, че дори животът ни зависи от нищожно количество хормони, постъпващи в кръвта.

Със сигурност мнозина са чували, че паразитните организми, които са влезли в тялото на животни или насекоми, са в състояние да контролират поведението на своите домакини? Ами ако това е възможно с хората?

И така, заразените с двуустка мравки не се втурват към мравуняка при залез слънце, а остават кротко да висят на стръкче трева, за да се озоват сутринта в стомаха на крава. И точно от това се нуждае паразитът.

Плъх, заразен с едноклетъчна Toxoplasma gondii, прави всичко, за да попадне доброволно в лапите на котка, която трябва да стане следващият собственик на този микроорганизъм.

Един от видовете паразитни оси толкова засяга гъсеницата, в която се заселват техните ларви, че дори след като ларвите пораснат, тя внимателно ги покрива с коприна и ги предпазва от хищници дори с цената на собствения си живот.

Паразитният метаморфен космен червей, който заразява скакалците, буквално ги кара да се удавят в най-близкия водоем, тъй като там ще протече по-нататъшният жизнен цикъл на червеите.

Достатъчно ли са примерите?

Смятате ли, че паразитите действат само върху животни? Може ли човек с развит интелект да контролира действията си? Напишете вашето мнение в коментарите.

Но изследванията на немски учени показват друго. Според микробиолога Уве Грос всеки втори жител на Германия е заразен с токсоплазмоза. Това не означава, че всички се разболяват, това заплашва само хората със слаб имунитет. Но ето какво се установи: при носителите на токсоплазмоза се притъпява чувството за опасност и се засилва желанието за риск, за екстремни спортове. Според статистиката такива хора са по-склонни да попаднат в катастрофи и други животозастрашаващи ситуации.

https://bgprevedi.com/parasites-are-in-control-28374-2/

Предишна статия

Основи на раждането и бременността

Следваща статия

Новините за 20 ноември 2022 година

Други интересни